En Ucuz Isparta Kalkışlı Otobüs Biletleri
En Ucuz Isparta Varışlı Otobüs Biletleri
Isparta Hakkında
Isparta, Türkiye’nin Akdeniz Bölgesi’nin kuzeyinde Göller Bölgesinde yer almaktadır. Isparta otobüs bileti temin ederek kente ulaşım sağlayabilirsiniz. Nüfusun yarısından fazlası tarım ile uğraşmaktadır. Gelir kaynaklarının diğer kısmı ile hizmet sektörü ve sanayi sektörü oluşturmaktadır. Aynı zamanda ilde önemli oranda yerli koyun ve kıl keçisi yetiştirildiği hayvancılık sektörü de ciddi bir paya sahiptir. Isparta’da yetişen gül ve fabrikalarda üretilen gül yağları, dünya gül yağı ihtiyacın yüzde altmış beşlik gibi ciddi bir oranını karşılamaktadır.
Isparta’nın Tarihi
İlin ne zaman ve kimler tarafından kurulduğu kesin olarak bilinmemektedir. Farklı düşüncelerden bir tanesi ilin isminin Yunanistan’da bulunan Isparta şehrinden geldiği yönündedir. Mora Yarımadası’ndaki Isparta’da yaşayan kesimin bir bölümünün Anadolu’da bulunan Isparta’ya yerleşmişlerdir. Dağınık yerleşime sahip olmasında dolayı kente Sporada (İsporada) ismi verilmiştir. Verilen isim, Eski Yunan dilinde dağınık anlamına karşılık gelmektedir. 1390 yılında Kemaleddin Hüseyin Bey’in ölümü ardından Osmanlı topraklarında olan il, Anadolu Eyaleti’nin sancağı olarak egemenlikleri altına katılmıştır. Milli Mücadele Dönemi’nde Isparta önemli bir yer olmuş ve Yunanistan ile süregelen savaşın kazanılmasında da etkili olmuştur.
Isparta’da Gezilecek Yerler
Isparta otobüs bileti satın alarak şehre geldiğiniz andan itibaren, Isparta gezilecek yerler başlığı altındaki listenize hemen başlayabilirsiniz.
Lavanta Bahçeleri: Keçiborlu ilçesinin Kuyucak Köyü’nde yer almaktadır. 150 tane hanesi olan bu köyün, tüm gelir kaynağı lavanta bahçeleridir. Her yıl haziran ayında başlayıp, ağustos ayına kadar olan zaman dilimi içerisinde köye, yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda ziyaretçi gelmektedir. Olgunlaşan lavantalar ve tüm köyü saran lavanta kokuları ile eşsiz bir gezi deneyimi sunar.
Davraz Dağı: Isparta Ovası’nı saran dağlardan bir tanesidir. Merkezden 26 km’lik bir mesafededir. Yaz aylarında ziyaret etmeniz halinde; dağcılık, trekking ve yamaç paraşütü gibi sporlar yapabilirsiniz. Kış aylarındaki ziyaretlerinizde ise bulunan 12 pist ile kayak yapma şansını yakalayabilirsiniz.
Aziz Paulus Yürüyüş Yolu: Hıristiyanlık tarihi için önemli olayların birçoğunun bu yol üzerinde geçmiştir. Perge’den başlayan yol, Eğirdir Gölü’nde bitmekte olup 500 km uzunluğa sahiptir. Yol, yürünerek 27 günde tamamlanabilmektedir. Roma yolları, patikalar ve orman yollarında oluşmakta olan yol boyunca, konaklama için yerler olduğu gibi kamp alanları da mevcuttur.
Isparta’da Ne Yenir?
Isparta’nın meşhur yemekleri, doğası ve tarihi kadar sizleri etkileyecektir. Bunların başında da Isparta Fırın Kebabı gelmektedir.
Isparta Fırın Kebabı: Bu yemeğin özelliği nisan-mayıs aylarında kuzu, haziran sonunda oğlak ve eylül aylarında ise erkek keçi etinden yapılıyor olmasıdır. Yapım aşaması oldukça uzun süren yemeğin püf noktası ise şişe takılan etlerin yaklaşık olarak 3-4 saat süre ile fırında yavaş bir şekilde pişirilmesidir.
Sazan Dolması: Balığın içi iyice temizlendikten sonra önce sos dökülür. Bulgur, çam fıstığı ve kuş üzümü ile hazırlanmış iç pilavı balığın içine doldurulur. Balık dikildikten sonra tekrar sos ile ıslatılır ve fırında pişirildikten sonra servis edilmektedir.
Tatar Mantısı: Bilinen mantıların aksine kare şeklinde kesilen hamurun içerisine patatesli iç harç doldurulur. Üçgen şekilde kapatılarak pişirilen mantı, üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağı ile servis edilmektedir.
Hamursuz: Yalvaç ilçesine özgü bir tattır. Buğday unu, kaymak yağı, yumurta ve tuz ile hazırlanan hamur, haşlanıp püre haline getirilen patates ile yoğrularak fırınlanır. Hamur hazırlanırken tahin ve tereyağı eklenir ve ekmeğin asıl tadını veren aşaması da burasıdır.
Otogarlar
Isparta ilçeleri
En Çok Seyahat Edilen Otobüs Rotaları
Sıkça
Sorulan Sorular
Isparta’ya Ulaşım Nasıl Sağlanır?
Isparta yolculuğu otobüsle kaç saat sürüyor?
Isparta
Hava Durumu
Sefer Süreleri
Isparta
Seferli Otobüs Firmaları