En Ucuz Keçiborlu Kalkışlı Otobüs Biletleri
En Ucuz Keçiborlu Varışlı Otobüs Biletleri
Keçiborlu Hakkında
Keçiborlu Isparta'nın 15 bin nüfusa sahip ilçesidir. Keçiborlu geçimini tarım ve hayvancılıktan sağlamaktadır. İlçede sulu tarım yapılacak birçok arazi bulunur. İlçede yoğun miktarda sebze ve meyve tarımı yapılır. Keçiborlu otobüs bileti ile ilçeye ulaşım sağlanabilir.
Aynı zamanda gül tarımı da Keçiborlu topraklarında büyük bir yer alır. Bağcılık da yapılan Keçiborlu'da hayvancılık genellikle besi ve süt sığırcılığı alanında yapılır. 1935 yılından itibaren Türkiye'de kükürt fabrikası bulunan tek yer Keçiborlu'dur.
Bu fabrika ilçede büyük bir istihdam sağlanmasının yolunu açmıştır. Keçiborlu Akdeniz Bölgesi'nde olmasına rağmen karasal iklim özellikleri de taşır. Kışları sert ve yağışlı yazları ise sıcak ve kurak bir biçimde geçer. İlçeye yağan yağışlar genellikle ilkbahar mevsiminde düşer.
Keçiborlu’nun Tarihçesi
Keçiborlu'nun tarihi Isparta'nın tarihi ile beraber incelenir. M.Ö. 6. Yüzyıldan itibaren Isparta'da Baris Şehir Devleti hakimiyeti vardı. Keçiborlu'ya tarih boyunca birçok medeniyet hakim olmuştur.
Bunlar Hitit, İyon, Lidya, Pers, Helen, Roma ve Bizans İmparatorluklarıdır. Bu medeniyetlerin hakimiyetinden sonra 1204 yılında Anadolu Selçuklu Devleti'nin himayesine girmiştir. 8. Yüzyılın başlarında bölgeye Teke Aşiretine bağlı Türkmenler yerleşmiştir.
Bu Türkmenler Anadolu Selçuklu Devleti'nin dağılmasından sonra Hamitoğlu Beyliğini kurdular. Hamitoğlu Beyliği'nin merkezi Uluborlu olarak kurulmuştur. Hamitoğulları zamanında Keçiborlu Gönen'e bağlanmıştır.
Keçiborlu ismi ise ilçenin kırıklı taş yapısından dolayı verilmiş bir isimdir. Oğuz şivesine göre keçi küçük bor ise taş olarak bilinir. Küçük taş anlamına gelen bu ismi ilçeye vermişlerdir.
Keçiborlu’da Gezilecek Yerler
Isparta'nın en şirin ilçelerinden olan Keçiborlu gezilecek alanları ile ziyaretçilerini beklemektedir. Keçiborlu otobüs bileti alınarak ilçeye gizler düzenlenebilir. Keçiborlu’da gezilecek yerler listesinde şunlar bulunur:
Sinan Bey Camii: Kimin tarafı zamanında ve hangi tarihte yapıldığı bilinmektedir. Günümüzde ibadeti açık olan bu caminin yapısı dikkatleri üzerine çeker. Kırma çatı ile örtülen bu cami dikdörtgen bir yapıda inşa edilmiştir. İlçe merkezinde bulunan en önemli tarihi yapılardan biri olarak sıralanan ziyaretçi alır.
Kuyucak Köyü Lavanta Tarlaları: Keçiborlu'ya bağlı olan Kuyucak köyü Isparta merkeze 47 kilometre uzaklıktadır. Oldukça şirin ve küçük bir köy olan Kuyucak eski zamanlarda gül yetiştiriciliği ile bilinirdi. Ancak son zamanlarda lavanta tarlaları ile ünlenmiştir. Yıl içerisinde sürekli olarak ziyaretçi alan Kuyucak köyü lavanta kokulu köy olarak bilinir. Yıl içerisinde çok fazla turist ağırlayan bu köyde kamp yapma imkanı da vardır. Türkiye'nin lavanta yetiştiriciliği büyük miktarda bu köyden sağlanır.
Güvercinlik Mağarası: Akdoğmuş Köyü'nün Akdağ çevresinde olan bu mağaranın içinde dikit, sarkıt ve sütunlar vardır. Bu sütunlarla bölünmüş olan mağara 65 metre uzunluğa sahiptir. Damlataşları ile meşhur olan bu mağara günümüzde çok fazla bilinen bir yer değildir. Ulaşımı oldukça zordur.
Keçiborlu’da Ne Yenir?
Keçiborlu sahip olduğu kültür ve kültürel öğeleri ile çevresine örnek teşkil eden bir yapıdadır. Bu özelliklerin başında da mutfak kültürü gelir. Keçiborlu'nun meşhur yemekleri arasında şunlar bulunur:
Banak: Isparta yöresinin en özel yemeklerinden biridir. Özellikle bayram ve düğünlerde yapılan bir yemektir. Yapımı oldukça kolay olan bu yemek et ve ince pide ve ekmeği ile yapılır. Kolay bir şekilde pişirilmesi kalabalık gruplar için yapılmasını sağlamıştır.
Hamursuz: Isparta ve Keçiborlu yemekleri dendiğinde ilk akla gelen yemeklerden biridir. Özellikle kahvaltı sofralarında yenen bu yemeğin yapımında un, su ve tuz kullanılır. Daha sonra üzerine kaymak konduktan sonra pişirilen Bu hamur işi krep gibi kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir.
Gül Lokumu: Gül denince akla gelen şehirlerden biri Isparta'dır. Isparta'nın özel güllerinden yapılan gül lokumu hafif ve kendine has bir tada sahiptir. Bu lezzetli lokumlar genellikle hediyelik olarak alınır. Yöreye tatile gelen hemen hemen herkes sevdiklerine gül lokumu alır.
Keçiborlu’ya Ulaşım Nasıl Sağlanır?
Keçiborlu ulaşım bakımından rahat bir şekilde ulaşılan bir ilçedir. Isparta'nın önemli ilçelerinden olması ve çok sayıda turist alması ulaşım ağlarının gelişmesini sağlamıştır. Keçiborlu otobüs bileti ile çevre şehirlerden ilçeye her an ulaşmak mümkündür.
Keçiborlu'nun her yerine giden dolmuşlar vardır. Bu sayede şehir içinde de ulaşım rahattır. Keçiborlu'ya özel araç, ticari taksi ve otobüs ile ulaşım sağlanabilir. İlçeye havalimanı ile gitmek isteyenler için Süleyman Demirel Havalimanı önerilir. Bu havalimanının Keçiborlu'ya mesafesi 16 kilometredir. Bu mesafe kısa sürede gidilebilir.
Otogarlar
En Çok Seyahat Edilen Otobüs Rotaları
Keçiborlu
Hava Durumu
Sefer Süreleri
Keçiborlu
Seferli Otobüs Firmaları