En Ucuz Eğirdir Kalkışlı Otobüs Biletleri
En Ucuz Eğirdir Varışlı Otobüs Biletleri
Eğirdir Hakkında
Eğirdir ilçesi, Eğirdir Gölü'nün kıyısında bulunan ve Isparta iline bağlı olan bir ilçedir. Ülkemizin Akdeniz bölgesinde yer alan Eğirdir ilçesini gezmek ve görmek isteyenlerin Eğirdir otobüs bileti alarak ilçeye ulaşım sağlamaları mümkündür. İlçede karasal iklimin ve Akdeniz ikliminin etkilerini hissetmek mümkündür. Bu nedenle ilçede değişik bir iklim tarzı olduğu ve Akdeniz iklimi ile karasal iklim arasında bir geçiş ikliminin etkilerinin hissedildiği söylenebilir. İlçede yağışlar çoğunlukla ilkbahar ve kış aylarında başlar. İlçe ekonomisi için tarım önemlidir. Özellikle ayva, üzüm ve elma gibi meyveler Eğirdir ilçesinde meşhurdur. AK Parti himayesinde olan ilçenin belediye başkanı Veli Gök, kaymakamı Adem Çelik’tir. 2022 itibariyle Eğirdir ilçesinin nüfusu 31308 olarak belirlenmiştir.
Eğirdir'in Tarihçesi
Geçmişte Eğirdir ilçesinin bulunduğu bölgenin Arvaza krallığına bağlı bir bölge olduğu anlaşılmıştır. İlk Çağlarda yerleşim yeri olarak kullanılan Eğirdir’in çok eski bir bölge olduğu kanıtlanmıştır. İlk Çağda Eğirdir için “Askania” adının kullanıldığı tespit edilmiştir. Daha sonra Luwi uygarlığının himayesine giren Eğirdir’in adı “Askawana” olarak değişmiştir. Askawana adının anlamı Ada Ülkesi’dir. Milattan önce 1200’lü yıllarda Friglerin egemenliğine giren bölge daha sonra Lidyalılar tarafından hedef noktası haline gelmiş ve işgal edilmiştir. Eğirdir ilçesi geçmişte kullanılan bir bölge olsa da Lidyalıların himayesinde iken kurulduğu ve kent haline geldiği tahmin edilir. Eğirdir bölgesine Lidyalılar tarafından “Krozos” adı verilmiştir. Bölgeye ilk Türk yerleşimi 1071 yılından itibaren gerçekleşmiştir.
Eğirdir'de Gezilecek Yerler
Eğirdir ilçesini gezmek isteyenler Eğirdir otobüs bileti alarak ilçeye ulaşım sağlayabilirler.
Eğirdir ilçesinde gezilecek yerler şöyle sıralanabilir;
Eğirdir Kalesi: Eğirdir ilçesinde bulunan en önemli tarihi yapıdır. Milattan önce 4. yüzyılların başlarında Lidya Kralı olan Krezeus tarafından inşa edilmiştir. Duvarlarında taş bloklar kullanılan ve Lidya mimarisinin güzel bir örneği olan Eğirdir Kalesi, Eğirdir ilçesinde ilk görülmesi gereken yerdir.
Dündarbey Medresesi: Eğirdir ilçe merkezinde bulunan bu medreseye ulaşım oldukça kolaydır. Eğirdir ilçesi için önemli bir yeri olduğu bilinen Dündar Bey medresesi 1237 yılında inşa edilmiştir. Gıyasettin Keyhüsrev zamanında bir han olarak kullanıldığı anlaşılan medrese, 1301 yılında Hamidoğlu Dündar Bey aracılığıyla medrese haline getirilmiştir.
Hızırbey Cami: Eğirdir ilçesinin en büyük camisidir. Geçmişte Hızır Bey tarafından yaptırılan bu caminin tam olarak hangi tarihte inşa edildiği bilinmese de 13. yüzyılda inşa edildiği tahmin edilir. 1327 yılında onarılan cami, günümüze kadar ulaşmıştır.
Eğirdir'de Ne Yenir?
Eğirdir'in meşhur yemekleri şöyle sıralanabilir;
Sazan Dolması: Eğirdir ilçesinde göl kenarlarındaki restoranlarda kolayca bulunabilen ve sevilerek tüketilen sazan dolması, oldukça lezzetli ve besleyici bir yemek çeşididir. Bu yemek hazırlanırken balığın içi iyice temizlenir ve üzerine özel sos dökülür. Balığın içine kuş üzümü, çam fıstığı ve bulgur kullanılarak hazırlanan iç harç konulur.
Yatırtma: Isparta il merkezinde de meşhur olan yatırtma, Eğirdir ilçesinde de sevilerek tüketilir. Eğirdir ilçesinde bulunan herhangi bir restoranda yenebilen yatırtma hazırlanırken kıyma, sarımsak, domates, sivri biber, soğan, tuz ve çeşitli baharatlar kullanılır.
Eğirdir'e Ulaşım Nasıl Sağlanır?
Eğirdir ilçesi Isparta il merkezine kısmen yakın olan ilçelerdendir. Eğirdir ilçe merkezi ile bağlı olduğu Isparta il merkezi arasında yaklaşık 35 km mesafe bulunur. Taksiyle ya da şahsi araçla il merkezinden ilçe merkezine gitmek üzere yola çıkanların tahmini varış süreleri 40 dakikadır. Eğirdir otobüs bileti alarak il merkezinden ilçe merkezine gitmek üzere yola çıkanların tahmini varış süreleri bir saat 10 dakikadır.
Otogarlar
En Çok Seyahat Edilen Otobüs Rotaları
Eğirdir
Hava Durumu
Sefer Süreleri
Eğirdir
Seferli Otobüs Firmaları