Uçuşlar yükleniyor, bekleyin....

Seferler yükleniyor, bekleyin....

Heybilet Mobil uygulamasını şimdi indirin!

Heybilet mobil uygulaması ayrıcalıklarından hemen yararlanın ,  bol bol puan , mobile özel kampanyalar ve dahası ...

Kütahya Hakkında

Kütahya, ülkemizin Ege Bölgesi’nin İç Batı Anadolu Bölümü içerisinde yer almaktadır. Kütahya otobüs bileti satın alarak her ilimizden kolaylıkla kente ulaşım sağlayabilirsiniz. Şehrin ekonomik geliri tarım ve sanayiye dayanmaktadır. Kütahya, porselenleri ile oldukça ünlüdür. Sadece ülkemiz sınırları içerisinde değil dünyanın 72 ülkesine de porselen ihraç ederek, ün salmıştır. İl, 13 ilçe, 222 mahalle ve 546 köyden oluşmaktadır.

Kütahya’nın Tarihi 

Kesin bir bilgi olmamakla birlikte kentin tarihinin milattan önce 3000 yıllarına dayandığı bilinmektedir. İlk yerleşen halk Friglerdir. Kentin o dönemdeki adı Kotiaeon, Cotiaeum ve Koti olarak geçmektedir. Kentte; Hitit, Kimmer, Lidya, Pers, Makedon ve Roma egemenlikleri yaşamışlardır. 1042 Ankara Savaşı sırasında il, Osmanlılara geçmiş ve Sancak Merkezi olmuştur. 1867 yılında II. Meşrutiyetten sonra bağımsız bir sancak olmuştur. 8 Ekim 1923 tarihinde ise vilayet durumuna getirilmiştir.

Kütahya’da Gezilecek Yerler

Kütahya otobüs bileti satın alarak kenti ziyaret edebilirsiniz. Kütahya gezilecek yerler listesinin başında Frig Vadisi gelmektedir.

Frig Vadisi: Eskişehir, Kütahya ve Afyon üçgenindeki dağlık Frigya Bölgesi, friglilerin dini ritüellerini ve sosyal hayatına dair izleri görmenizi sağlar.

Aizanoi Antik Kenti: Roma Dönemi’nden kalan bir antik kenttir. Zeus Tapınağı, tiyatro kompleksi ve Macellumu ile İkinci Efes olarak adlandırılmaktadır. Bu tarihi eserin dünya çapında başka bir örneği olmaması önemini daha da arttırmaktadır. Yapı, Kütahya merkeze yaklaşık 58 km’lik bir mesafededir

Domaniç Ormanları: Özellikle bahar ve yaz aylarında fazlası ile ziyaretçiye ev sahipliği yapar. Özel yürüyüş parkurları ve piknik alanları ile doğa ile baş başa keyifli zaman geçirebileceğiniz huzurlu bir ortamdır. Orman, Kütahya’nın Domaniç ilçesinde yer almaktadır.

Çinili Cami: Kütahya merkezde yer alan caminin dış süslemeleri mavi Kütahya çinileri ile yapılmıştır. Caminin iş süslemelerinde de aynı şekilde çiniler kullanılmıştır. 1973 yılında Ressam Ahmet Yakupoğlu tarafından yaptırılmıştır.

Kütahya’da Ne Yenir?

Kentin tarihi ve doğal güzelliklerini ziyaret ettikten sonra, Kütahya meşhur yemeklerine sahip mutfak kültürünü de mutlaka deneyimlemelisiniz. 

Sıkıcık Çorbası: İnce bulgur, tarhana, un, et suyu, salça ve yoğurt ile pişirilen çorba, tek başına ana yemek olarak tüketilebilir.

Cimcik: Kütahya’ya özel mantı; un, yumurta, su ve tuzdan hazırlanan hamur pişirilip, tereyağı ve sarımsaklı yoğurt ile servis edilir.

İlibada Dolması: Labadanın bulgur, kese yoğurdu, soğan, nane ve kırmızı biber ile yapılan karışım ile doldurulup pişirilir ve üzerine yoğurt dökülerek servis edilir.

Kütahya Usulü Güveç: Kuzu ön kolu kullanılarak hazırlanan yemeğin lezzeti denediğiniz güveç tatlarından oldukça farklıdır.

Kütahya Küp Eti: Yemek küp içerisinde yapıldığı için bu ismi almıştır. Kuşbaşı et, soğan, salça, domates, biber, sarımsak, tuz ve karabiber ile kısık ateş üzerinde uzun saatler pişirilerek servis edilmektedir.

Haşhaşlı Gözleme: Un, tuz, yağ ve haşhaş ile yapılan gözleme, sac üzerinde pişirilerek sıcak bir şekilde servis edilmektedir.

Dövmeç: Yeşil soğan ve maydanozun haşlanmış yumurta ile karışması ile hazırlanmaktadır. Limon, zeytinyağı ve tuz eklenerek servis edilen salata, şehirde oldukça fazla tüketilmektedir.

 Sıkça Sorulan Sorular

Kütahya otobüs bileti satın alarak şehre ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda havayolu ya da demiryolunu kullanmayı seçerek de Kütahya’ya ulaşmanız mümkündür.

Karayolu ile doğanın tadını çıkartarak kente ulaşım sağlanması halinde, önemli üç büyük ilçemizden Kütahya’ya ulaşım süreleri ve mesafeleri; İstanbul-Kütahya arası 331 km ile yaklaşık 4 saat, Ankara-Kütahya arası 314 km olup yaklaşık 3 buçuk saat ve İzmir-Kütahya arası 340 km olup yaklaşık olarak 4 buçuk saattir.

Kütahya Hava Durumu

Sefer Süreleri

  • İstanbul-Avrupa
    6 saat
  • İzmir
    5 saat
  • Ankara
    4 saat
  • Adana
    10 saat
  • Bursa
    2 saat
  • Antalya
    5 saat
  • Trabzon
    16 saat