En Ucuz Altıntaş Kalkışlı Otobüs Biletleri
En Ucuz Altıntaş Varışlı Otobüs Biletleri
Altıntaş Hakkında
Altıntaş, Kütahya ilinin Uşak ve Afyonkarahisar’a sınırı olan tarihi yoğunluğu yüksek ilçelerinden biridir. Turizm şirketlerine bakıldığında Altıntaş otobüs bileti satışının en çok tarih turizmi dolayısıyla olduğu düşünülebiliyor. Büyük ölçüde karasal iklimin hâkim olduğu ilçede kuru tarım ürünleri yetiştirilebiliyor.
Halkın gelir kaynağının büyük kısmını tarım ve hayvancılık oluştururken bölgedeki mermer ocakları da büyük önem taşıyor. Tarım ve hayvancılık sektöründe ulaşabilirlik ve kolaylık açısından halk tarafından geliştirilebilir olmuşsa da mermerler konusunda gerekli özen ve destekle karşılaşılmamıştır.
Altıntaş’ın Tarihçesi
Alltıntaş’ın tarihi üzerine yapılan çalışmalarda Kalkolitik ve İlk Tunç Çağ’a ait kalıntı ve yerleşim yerlerine rastlanmıştır. Bulunan eserler arasındaki sikkelerin üzerinde yazan isme bakılarak o dönemlerde bölgenin Soa olarak geçtiği anlaşılıyor.
Altıntaş yakınlarındaki Aızonoi Antik Kenti’nin yapılarında görülen mermerlerin de bu yöreden temin edildiği, dolayısıyla o zamanlarda da mermer ocaklarının çalıştırıldığı kanısına varılıyor. Osmaniye adlı köyde Romalılara ait 200’lü yıllarda hazırlanmış bir anıt mezar tespit edilmiştir.
Türklerin Anadolu’ya girmesiyle birlikte burada da Türklerin tarih boyunca yaşadıkları çekişmeler yaşanmış ve defalarca el değiştirmiştir. Son olarak Büyük Taarruz Savaşı ilçeye bağlı Zafertepe de meydana gelmiş ve kazanılmıştır. İlerleyen yıllarda Cumhuriyetin kurulması için çalışmalar yapılmış 1947 yılına kadar nahiye olan Altıntaş bu tarihte ilçe niteliği kazanmıştır.
Altıntaş’ta Gezilecek Yerler
Altıntaş’ta gezilecek yerlerin çoğu tarihi eserlere ya da savaş ve barışlarla sonuçlanan olaylara bağlıdır. Altıntaş otobüs biletiyle ya da hava yollarını kullanarak ilçe sınırlarına girdikten sonra milli duyguların kabarmaması için çok büyük çaba sarf etmek gerekiyor.
Zafertepe Anıtı: Tasarımında çatılmış silahlar ve total bakıldığında da yanan bir meşale teması kullanılmıştır. 1964 yılında yapılmaya başlanmış 8 yılda tamamlanmıştır.
Yüzbaşı Şekip Efendi Şehitliği: Yüzbaşı Şekip Efendi 29 Ağustos 1922’de 14. Süvari Tümeninin yüzbaşılarından biridir. Kendisini Yunan Ordusunun içine yüce bir cesaretle attığı ve 1000’den fazla askeri esir düşürdüğü söyleniyor. Maalesef çok geçmeden burada şehit olmuştur. Anıt 1926 yılında Şekip Efendi’nin anısına yapılmıştır.
Altıntaş'ta Ne Yenir?
Karasal iklimin hâkim olduğu birçok bölgenin olduğu gibi Altıntaş meşhur yemekleri de daha çok protein ve enerji deposu tariflerdir. Doğa gereği canlının bulunduğu koşullara uyumlanmasının bir yansımasıdır bu.
Küp Kebabı: Küpün içerisinde önce doğranmış ya da bütün arpa soğanlar sonra et, domates, biber, sarımsak, tuz ve diğer baharatlar eklenir hafif karıştırıldıktan sonra sıcak su ilave edilir nokta ağzı sıkıca kapatılan küp kısık ateşte mümkünse de fırında ortalama 3-4 saat pişirilir. Yanında pişmiş ya da kızarmış patates ve pilavla servis edilir.
Göçümen Hamursuzu: Zeytinyağlı normal ve yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurulup dinlendirilir. Haşhaş ve yağlar iyice ısıtılarak parçalara bölünmüş hamurlar açıldıktan sonra üzerine sürülür bütün hamurlar üst üste sürüldükten sonra el yardımıyla ya da merdane ile büyütülür kenarları bohça gibi içe gelecek şekilde katlanıp tekrar açılır ve bu işlem birkaç kere tekrar edilip fırınlanır.
Altıntaş’ta Ulaşım Nasıl Sağlanır?
Altıntaş, Ege Bölgesi’nde bulunan Uşak ve Afyonkarahisar’a komşu ilçelerden biridir. İl merkezi olan Kütahya’ya uzaklığı 47 kilometre olan ilçenin yüz ölçümü 950 kilometrekaredir.
Yıl genelinde Altıntaş otobüs bileti alarak bölgeyi ziyaret eden misafirlerin çoğu tarihi ve doğal güzellikleri sayesinde ilçeyi merak edip deneyimlemeye gelen turistlerdir. Karayolu dışında Zafer Havalimanı’ndan sağlanabilecek havayolu ulaşımı için sadece 12 dakika merkezinden havalimanına ulaşabilirsiniz.
Şehir içi ulaşımı halk otobüsleri ve minibüslerle rahatça sağlanabiliyor.
En Çok Seyahat Edilen Otobüs Rotaları
Altıntaş
Hava Durumu
Sefer Süreleri