En Ucuz Simav Kalkışlı Otobüs Biletleri
En Ucuz Simav Varışlı Otobüs Biletleri
Simav Hakkında
Simav, Kütahya'nın batı tarafında kalan geniş yüzölçümlü ilçelerindendir. Topraklarında barındırdığı hem kaplıca suları hem de doğal güzellikleri ile yerli ve yabancı turistleri kendine çekip Simav otobüs biletlerinin günü gününe bitmesine sağlıyor.
Toprak bakımından iç Anadolu Bölgesi’nde olmasına rağmen geçiş ikliminin hâkim olduğu ılıman ve ormanlarla kaplı bir yapıya sahiptir. Orman bakımından zenginliği sayesinde kerestecilik ve mobilyacılık açısından çalışmaların yapılması destekleniyor.
Yörenin nüfusunun %70'i çiftçilikle ve hayvancılıkla uğraşırken önemli bir kısmı da Simav'da bulunan yeraltı kaynaklarından bor, demir, krom, bakır ve daha birçok maden sayesinde çalışma imkânı buluyor.
Simav'ın Tarihçesi
Milattan önce 4.000'li yıllarda adı Sunaova olarak bilinen ve milattan önce 1200 yıllarına kadar bu topraklarda bulunan halkın sonrasında Frigler, Lidyalılar, Persler, Helenistik krallıklar, Romalılar ve Bizanslılar Simav yöresinde egemenlik kurmuş Roma İmparatorluğu döneminde ise sikke basılmıştır. Simav Yıldırım Beyazıt’a 1381 yılında eşi devlet hatunla birlikte çeyiz olarak verilmiştir.
1867 yılında belediye statüsünü kazanan Simav hızlı gelişimi ve nüfus artışıyla 1868 yılında da ilçe niteliği kazanmıştır.
Kurtuluş Savaşı döneminde tam 3 defa Yunanlılar tarafından işgal edilmiş ve üçünde de düşman elinden kurtarılmıştır. Kurtuluş Savaşı'nın ilk meydan savaşı 1920'de Simav ve Demirci ilçeleri arasında yaşanmıştır.
Simav'da Gezilecek Yerler
Tarih bakımından zengin bir geçmişi olsa da Simav'da gezilecek yerler şu an daha çok doğal ve termal turizmle ilgilidir. Özellikle sıcak suyun iyi gelebilecek belli hastalıklardan mustaripseniz Simav otobüs bileti alarak hem bu yöreyle tanışıp hem de şifa bulma imkanını yakalayabilirsiniz.
Eynal Kaplıcaları: İlçeye 4 kilometre mesafede bulunan şifalı sulara sahip olduğu düşünülen Eynal Kaplıcaları yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası haline gelmiştir. Evliya Çelebi'nin bile seyahatnamesinde bahsettiği gibi "Dünyada ve Anadolu'da birçok kaplıcayı gezdim, gördüm ama en alt kaplıcası gibisini görmedim böylesi yeryüzünde yoktur." diğerlerinden ayrılan ve faydalı olduğu düşünülen bir yapısı vardır.
Eğrigöz Kalesi: Eflak Prensi Vlad Tepes'in hapsedildi söylenen kale, ilçe yaklaşık 60 kilometre uzaklıktadır. 1476 yılında öldüğü düşünülen prensin buradaki varlığını kanıtlar nitelikte henüz bir belgeye ulaşılamamıştır. Günümüzde kalenin surları, dehlizleri ve vaftiz tekneleri ayakta kalmış bir kısım seramik çanak parçaları bulunmuştur.
Simav'da Ne Yenir?
Simav meşhur yemekleri yörede yetiştirilen ürünlerin yansıması olarak düşünülebilir. Doğal olarak imkân dahilinde olan malzemeler daha rahat kullanılmış ve birçok tarif geliştirilmiştir.
Hakmane Erik Hoşafı: Daha önce toplanıp kurutulmuş olan pacmann erikleri yıkanıp genişçe bir tencereye alınır. Üzerine kullanılan eriğe göre ortalama 5 bardak sıcak su eklenir ve ardından da toz şeker dökülerek karıştırılır. Yaklaşık 20 dakika kaynadıktan sonra pişirilip ocaktan alınır. İsteğe bağlı sıcak ya da soğuk servis edilebilir.
Yufka Tatlısı: Un su ve tuzdan yaklaşık 8 tane yufka elde edilir. Yağlı tepsiye ilk yufka börek gibi döşenir ve araya ceviz içi, nişasta karışımı serpilip diğer yufkaya geçilir. Bu işlem yufkalar ve iç harç bitene kadar devam eder. Son yufka serildikten sonra en üste fırçayla yağ sürülüp dilimlenir. Ortalama yarım saat fırında pişirdikten sonra üzerine soğuk şerbet dökülerek bir gün bekletilip servis edilir.
Simav'da Ulaşım Nasıl Sağlanır?
Simav misafirleri daha çok yakın illerden gelen bir yerdir. Dolayısıyla gelen misafirler Simav otobüs bileti alarak ulaşım sağlıyorlar. Otogarın ilçe merkezinde olması da bu konuyu destekliyor. İl merkezine uzaklığı 140 kilometre olan Simav’dan Zafer Havalimanı'na gitmek için yaklaşık 1 saat ayırmanız gerekecektir.
Otogarlar
En Çok Seyahat Edilen Otobüs Rotaları
Simav
Hava Durumu
Sefer Süreleri