En Ucuz Domaniç Kalkışlı Otobüs Biletleri
En Ucuz Domaniç Varışlı Otobüs Biletleri
Domaniç Hakkında
Domaniç, Kütahya'nın en kuzeyinde bulunan il için burun görünümünde olan küçük ilçelerinden biridir. Turizm alanında bir sınıflandırma yapılması gerekirse Domaniç otobüs biletleri genel olarak coğrafi ve tarihi keşifler için alınıp ilçe ziyaret ediliyor.
Coğrafi yapısına bakıldığında bitki örtüsü Can ve kayın ormanlarından oluşuyor. Ege Bölgesi’nde görülmesine rağmen karasal iklimin hâkim olduğu ilçede yer şekilleri dağlıktır ve bu dağların çoğu ormanlarla kaplıdır.
Yerli halk linyit madenlerinde ve Bursa İnegöl’deki fabrikalarda çalışarak geçimlerini sağlıyorlar. Topraklarının çoğu ormanlık alan olan Domaniç’te, geri kalan topraklarda tarım için pek elverişli değildir. Dolayısıyla tarım alanından ancak kendi ihtiyaçlarını karşılayabilecek kadar edinim sağlayabilen halk süt ve besiciliğe yönelmiştir.
Domaniç’in Tarihçesi
Domaniç’in tarihi milattan önce 5500 yıllarına kadar uzanıyor bazı köylerinde Bizans dönemi ve birçok medeniyete ait kalıntılar bulunabiliyor. Net konuşulabilecek bilgiler 1300'lü yıllara ait olan Bizans dönemi hakkındaki bilgilerdir.
Eski adı Hisar Köyü olan Domaniç hakkında Ertuğrul Gazi'nin "Bu yayla Duman içinde, dumaniçi yaylaları bizim yurdumuzdur." dediğinden Dumaniçi'nin zamanla Domaniç olarak değiştiği düşünülüyor.
1921-1922 tarihleri arasında Yunanlılar tarafından işgal edilmiş ve kurtulmuştur ancak 1926 yılında yaşanan büyük yangın sonrası ilçe maalesef tamamen yanmıştır. Cumhuriyet döneminde uzun süre nahiye olarak kalan Domaniç 1932 yılına kadar Kütahya’ya bağlı kalmış 1 Nisan 1960 tarihinde de Kütahya'nın ilçesi olmuştur.
Domaniç'te Gezilecek Yerler
Domaniç’te gezilecek yerler daha çok Doğal ortamlar ve tarihi nitelik taşıyan türbelerden oluşuyor. Özellikle bu topraklarda bir geçmişiniz varsa Domaniç otobüs bileti alıp bu dokuyu hissetmeniz gerekiyor. Yaşanmışlıklar ve dinlemeniz gereken efsaneler size bir şeyler hatırlatabilir.
Hayme Ana Türbesi: Hayme Ana, Osmanlı Devleti'nin kuruluşundan önce yaşayan ama Osmanlı devleti'nde çok iyi bilinen bir aile üyesidir. Osman Gazi'nin büyükannesi olduğu düşünülen Hayme ana hakkında Abdülhamid’in Devlet Ana olarak bahsettiği biliniyor. Domaniç'te her yıl Eylül ayının ilk pazar günü Hayme Ana Anma ve Göç Şenlikleri düzenlenir.
Sarıkız Mesire Alanı: İlçeye bağlı Ilıcaksu Köyünde bulunan ve topraktan kaynayan suyun oluşturduğu göletin manzarası yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çekiyor. Uzun doğa yürüyüşleri yapabileceğiniz yeşilin ve doğanın huzurunu bildiklerinize kadar hissedebileceğiniz sakin bir alan. Mesire alanın içerisinde alabalık yiyebileceğiniz restoranlarda bulunuyor.
Domaniç'te Ne Yenir?
Domaniç iç Anadolu ve Ege Bölgesi'nin kültürlerinin harmanından oluşuyor Domaniç meşhur yemekleri de tıpkı diğer her şey gibi em Ege bölgesini hem de iç Anadolu bölgesini yansıtabiliyor. Kolaya kaçılmayan ve lezzet için büyük uğraşlar verilebilen tarifler bağımlılık yaratabilir.
Sıkıcık Çorbası: Bir su bardağı sıcak su ile ıslatılan bulgurun şişmesi beklenir. İçine Un, tarhana, soğan, domates salçası ve baharatlar eklenerek ortalama 10 dakika yoğurulur. Yağ ve salça bir tencerede kavrulduktan sonra sıcak su eklenir ve kaynayınca köfteler içine atılarak 25 dakika kadar pişirilir servis tabağına alınan çorbanın üzerine süzme yoğurt eklenerek servis edilir.
Domaniç’te Ulaşım Nasıl Sağlanır?
Domaniç’in Kütahya merkezine uzaklığı 90 kilometredir. Merkez ile arasındaki kullanılacak yollar seyahate elverişlidir. Kütahya il merkezine gelindikten sonra her saat bulunabilecek minibüslerle Domaniç’e ulaşılabiliyor. İl dışından gelenler daha çok Domaniç otobüs bileti almayı tercih ederken ilçeye bir saat 50 dakika uzaklıkta olan Zafer havalimanı da tercih edilebiliyor.
Şehir içi ulaşımında halk otobüsleri ve özel taksi hatları hizmete sunulurken çevre il ve ilçelerden de belli saatlerde Domaniç’e ulaşabilmek için otobüs ve minibüs hatları bulmak mümkün.
En Çok Seyahat Edilen Otobüs Rotaları
Domaniç
Hava Durumu
Sefer Süreleri
Domaniç
Seferli Otobüs Firmaları