En Ucuz Erzincan Kalkışlı Otobüs Biletleri
En Ucuz Erzincan Varışlı Otobüs Biletleri
Erzincan Hakkında
Erzincan, Türkiye’nin Doğu Anadolu Bölgesi’nde tarihi İpek Yolu üzerinde yer almaktadır. Kente bulunduğunuz ilden Erzincan otobüs bileti alarak rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Kent; 9 ilçe, 159 mahalle ve 522 köyden meydana gelmektedir. Erzincan’ın ekonomisi tarıma dayalı olup, mevcut nüfusun yaklaşık yüzde yetmişi aktif olarak tarım ile uğraşmaktadır. Hayvancılık sektörü ise tarımdan sonra ikinci en büyük gelir kaynaklarıdır. Bunların yanı sıra ilde sanayi ve maden sektörü de oldukça gelişmiş durumdadır.
Erzincan’ın Tarihi
Elde edilen bilgiler ışığında il; Urartular, Hititler, Medler, Persler, Makedonlar ve Romalılara ev sahipliği yapmıştır. İpek Yolu güzergahında bulunan il, tarih boyunca önemli yerleşim yerlerinden biri olmuştur. 1071 Malazgirt Zaferi ile Türklerin Anadolu’ya girmesinin ardından il, Emir Mengücek tarafından Kemah civarında kurulan ilk Türk Beyliği olan Mengüçlü Beyliği’ne ev sahipliği yapmıştır. 1228 tarihinde Erzincan, Anadolu Selçuklu Devleti’ne geçmiştir. Tarih boyunca farklı egemenlikler altında olan şehir, 1514 yılında Yavuz Sultan Selim tarafından savaşsız bir şekilde Osmanlı topraklarına dahil edilmiştir. Ruslar 2 Temmuz 1916 yılında meydana gelen Erzincan Muharebesi’ni kazanarak Erzincan’ı işgal etmişlerdir. Süre gelen zaman içerisinde ise 13 Şubat 1918 tarihinde Kazım Kara Bekir komutasındaki askeri birlikler Erzincan’ı geri kazanmıştır.
Erzincan’da Gezilecek Yerler
Erzincan otobüs bileti satın alarak şehre ulaştığınızda gezi turunuza hemen başlayabilirsiniz. Erzincan gezilecek yerler denildiğinde kış tatili için ilk akla gelen yerler kayak merkezleri olabilir.
Ergan Kayak Merkezi: Şehir merkezine 12 km mesafede yer almaktadır. Türkiye’nin en uzun liftlerine sahiptir.
Sakaltutan Kayak Merkezi: Erzincan şehir merkezine 44 km mesafede bulunmaktadır. Kış tatilleri için oldukça sık ziyaret edilmektedir. Kış aylarında kar kalınlığının 100 cm bulduğu alan, kış turizmi açısından oldukça önem taşımaktadır.
Ekşisu Kaplıcası: Merkeze 15 km uzaklıkta olan kaplıcanın suları; magnezyum, sodyum ve karbondioksite sahip olması ile mide, solunum ve romatizma hastaları tarafından oldukça sık ziyaret edilmektedir.
Girlevik Şelalesi: Şelale şehir merkezine 35 km’lik bir mesafededir. Özellikle bahar aylarında sıklıkla ziyaret edilmektedir. Mesire alanlarına sahip olması ve doğal güzellikleri barındırması ile keyifli vakit geçirmenize olanak sağlar.
Erzincan’da Ne Yenir?
Erzincan’ın meşhur yemekleri, tarihi ve doğası kadar sizi kendisine hayran bırakacaktır. İli ziyaret ettiğinizde mutlaka tatmanız gereken bazı yemekleri sizler için araştırdık.
Kelecoş: Kuzu etinin; fasulye, nohut, mercimek ve buğday ile birlikte pişirilmesi ile hazırlanmaktadır. Özel günlerde herkesin mutlaka sofrasında bulundurduğu yöresel bir yemektir.
Kemah Tiridi: Yumuşak kuzu etinin, ince şeritler halinde kesilen hamur ile harmanlanması ile pişirilmektedir. Ana yemek olarak oldukça doyurucudur.
Gasefe: Haşlanan kayısıların üzerine tereyağı dökülerek hazırlanır. Üzerine; ceviz, fındık ya da fıstık eklenerek servis edilir. Üst malzemeler tercihe göre eklenmeyebilir.
Kahküllü Pilav: Kurutulan taze fasulyeler ile hazırlanan pilavdır. Pilavın özelliği ise sadece kurutulmuş fasulyeler ile pişirilmesidir.
Kete: Açılan hamur içerisine kavrulmuş un eklenerek fırında pişirilir. İsteğe bağlı olarak kıyma harcı eklenebilir. Erzincan’da kahvaltı sırasında ekmek yerine kete tüketildiği için genellikle sade olarak pişirilmiştir.
Otogarlar
En Çok Seyahat Edilen Otobüs Rotaları
Sıkça
Sorulan Sorular
Erzincan’a Ulaşım Nasıl Sağlanır?
Erzincan yolculuğu otobüsle kaç saat sürüyor?
Erzincan
Hava Durumu
Sefer Süreleri
Erzincan
Seferli Otobüs Firmaları