En Ucuz Kemaliye Kalkışlı Otobüs Biletleri
En Ucuz Kemaliye Varışlı Otobüs Biletleri
Kemaliye Hakkında
Kemaliye, eski adı Eğin olan bir Erzincan ilçesidir. Bu ilçede Kemaliye otobüs biletleri en çok doğal sporlarının yapıldığı dönemlerde rağbet görülüyor. İlçeye ulaşım Erzincan üzerinden uçak ve tren yoluyla da sağlanabilse de mesafe uzaklığından pek tercih edilmiyor. Doğa, karasal iklim hâkim olurken akarsular bu sporlara izin verip bir anlamda tarım alanında dezavantaj olmasını tolere ediyor.
Ekonomisi tarım ve hayvancılık üzerine kurulu olsa da tarıma elverişli alanların azlığı ve arazi yapısı dolayısıyla tarım ürünleri büyük ölçüde halkın kendi ihtiyaçlarını karşılamak için üretilebiliyor. Dışarıya satılabilen ürünlerin başında dut ve ceviz geliyor. Dut kurusu ve dutun türevleri Kemaliye’de büyük rağbet görüyor.
Kemaliye’nin Tarihçesi
Eğin, Ermenice ‘de göz, pınar anlamına gelirken Göktürkçe ‘de cennet gibi Güzelbahçe anlamına geliyor. Bu ismin değişiklik sebebi Kurtuluş Savaşı sırasında Mustafa Kemal Atatürk'e gösterdikleri inanç dolayısıyla Atatürk’ün bir telgrafta "Eğinliler, siz kemale ermiş insanlarsınız. Bu yüzden adımı size veriyorum." yazması üzerine Kemaliye olarak değiştirilmiştir.
Kemaliye ve çevresi milattan önce başlayan tarihi boyunca başta Pers, Roma, Bizans, Asurlar olmak üzere birçok medeniyet hakimiyetine girmiştir. Bölgeye Selçuklu Devleti hâkim olduktan sonra Türkler arasında da (beylikler arasında) el değiştirmiştir.
Ticari anlamda yüzyıllar boyunca önemli bir yere sahip olup özellikle kumaş, boya, halı, İpek ve deri üzerine gelişip karşılığında ithal ürünler alınmıştır. Eski adı Eğin olan ilçe, Kemaliye adını Kurtuluş mücadelesinde kazanmış 1926 yılına Elâzığ’a bağlıyken 1938'e kadar Malatya'ya daha sonra Erzincan'a bağlanmıştır. 11 Mayıs 1938'de kanunlara uygun olarak ilçe niteliğini kazanmıştır.
Kemaliye'de Gezilecek Yerler
Derin bir tarihi ve Kurtuluş Savaşı'nda ki önemli yeri dolayısıyla Kemaliye'de gezilecek yerlere bakıldığında tarihi noktaları görebiliyoruz. Kemaliye otobüs bileti alarak gelebileceğiniz ilçede huzurlu zamanlar geçirip piknik yapabileceğiniz göl kenarları gibi doğal güzellikler de bulunuyor.
Karanlık Kanyon: Kemaliye’ye gidip de karanlık kanyonu ziyaret etmeden ayrılan çok az kişi vardır dünyanın en büyük ikinci kanyonu olduğundan ülke dışında da bilinen bu doğa harikası tekne turlarına da imkân sağlıyor.
Prof. Dr. Ali Demirsoy Doğa Tarihi Müzesi: TÜBİTAK'ın yürüttüğü Doğa Müzesinde Bilimsel Bir Gezi projesi ile hizmete girmiştir. Biyoloji ve jeoloji üzerine bulunan ya da hazırlanan birçok eseri sergileyerek hem bilime hem de tarihe ışık tutuyor.
Kemaliye'de Ne Yenir?
İsmini duyduğunuzda şaşırabileceğiniz Kemaliye meşhur yemeklerini bu ilçeye gidip de denemeden sakın dönmeyin. Yörede baskın olan ürünlerin kullanıldığı tarifler yöre dışında da öğrenildikten sonra sık sık kullanılıyor.
Dut Kavurması: 30 dakika kadar suda bekletilen kuru dut ezmeden yıkanır üzerine yarım su bardağı su ve 3 yemek kaşığı tereyağı eklenerek çok az ateşte pişirilir. Servis edilirken üzerine kırılmış ceviz serpilir.
Kör Dolma: Salça ve soğan büyük bir tencerede kokusu çıkıncaya kadar kavrulur üzerine bulgur, kavurma, ince doğranan üzüm yaprakları ve kaynamış 5 bardak sıcak su eklenir. Bulgurlar biraz yumuşayınca haşlanmış yeşil mercimekler ve rendelenmiş sarımsak atılır 20 dakika kadar pişirdikten sonra servis edilir.
Kemaliye'de Ulaşım Nasıl Sağlanır?
Şehir merkezine uzaklığı 150 kilometre olan Kemaliye’de havaalanı ile mesafe de hemen hemen aynı olduğundan daha çok Kemaliye otobüs biletleri tercih ediliyor. Trenle ulaşım sağlamak için de uzun bir yol kat etmek gerektiğinden pek tercih edilmiyor.
Şehir içi ulaşımda halk otobüsleri ve özel taksiler kullanılmaktadır.Çevre iller ve Erzincan’ın diğer ilçeleri için her gün minibüslerle ulaşımı sağlayan tur firmaları tercih edilebilir.,
En Çok Seyahat Edilen Otobüs Rotaları