En Ucuz Otlukbeli Kalkışlı Otobüs Biletleri
En Ucuz Otlukbeli Varışlı Otobüs Biletleri
Otlukbeli Hakkında
Otlukbeli, Erzincan iline bağlı olmasına rağmen Karadeniz Bölgesi'nin sınırlarında yer alır. Adını Otlukbeli Savaşı'nda sık sık alınan tarih dolabı ile Otlukbeli otobüs bileti alarak gelip hem doğal hem de kültürel özelliklerle tanışabilirsiniz.
Tüm köylerinde asfalt yol ve içme suyu götürülmüş olan Otlukbeli, Gümüşhane iline bağlı olduğu Erzincan'dan daha kısa mesafededir.Ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanan tarım alanında toprak bakımından çok fazla verim alınamadığını destek ve ıslah çalışmaları sık sık yapılan ilçede turizm de gelir kaynakları arasındadır.
Otlukbeli'nin Tarihçesi
Bilinen en uzak tarihi milattan önceki 20. yüzyıllarda yaşayan Hurriler ve Alkuşiler hakkındaki bilgilerdir. Milattan önce 900'lü yıllarda Urartu, 600'lü yıllarda se İskitler tarafından yönetilmiştir. 636'da Türk boylarının ele geçirmesiyle yaklaşık 350 yıl burada Türkler hakimiyet kurmuş ve sıklık Araplarla savaşmışlardır.
Otlukbeli için çok önemli olan Otlukbeli Savaşı 11 Ağustos 1473 yılında Fatih Sultan Mehmet ve Akkoyunlu uzun Hasan arasında gerçekleştirilmiştir. On binlerce askerin katıldığı bu savaşa Osmanlı devleti kazanarak Karamanlı ülkesini ele geçirmiştir.
Otlukbeli 1971'e kadar karakulak adıyla Çayırlı ‘ya bağlı iken 10 Nisan 1973'te adı Otlukbeli olarak değiştirilmiştir. 1990 yılında kanunlara uygun şekilde ilçe statüsünü kazanmıştır.
Otlukbeli’de Gezilecek Yerler
Adı tarihe konu olan bir ilçe olan Otlukbeli gezilecek yerleri tabii ki yine tarih kokan yerler olacaktır. Tarih turizmi yanında doğa turizmi için de doğru bir tercih olabilecek yöreye Otlukbeli otobüs bileti alarak ulaşılabilir.
Otlukbeli Gölü: tek traverten set gölü olan bu göl kesin olarak korunması gereken hassas alanlardan ilan edilmiştir. Derinliği 20 metreyi aşmasa da suyunun içeriğinde kalsiyum, magnezyum, demir katyonları ve daha birçok mineral bulunuyor. Diye vitamin ve mineraller dolayısıyla romatizmal hastalıklara ve kadın hastalıklarına iyi geldiği düşünülüyor.
Otlukbeli Şehitler Anıtı: Otlukbeli Gölü'nün hemen üstünde bulunan ve Otlukbeli meydan muharebesinde şehit olan askerler için 2008 yılında kaymakamlık tarafından yaptırılan anıttır. Anıtın sağ tarafına Fatih Sultan Mehmet sol tarafındaysa Uzun Hasan işlenmiştir.
Ağamçağam Kalesi: 2067 metre yükseklikte kaya üzerine inşa edilmiş günümüze gelene kadar çok fazla tahrip olmuştur. Kalan kısımları ile yapılabilen çalışmalar Orta çağ dönemine ait olduğu yönünde bilgi sağlıyor. Bu tarihi alanda maalesef birçok kaçak kazı yapılarak yapıya zarar verilmiştir.
Otlukbeli'nde Ne Yenir?
Türkiye'deki bütün yörelerde olduğu gibi Otlukbeli meşhur yemekleri aynı tarifle başka yerlerde yapılsa da kendi halkının yaptığı gibi olmuyor. Erzincan genelindeki tarifler, ilçe bazlı küçük değişikliklerle farklı lezzetler yaratıyor.
Anık: 400 gram undan süt tereyağı yumurta ve su katılarak kulak memesi kıvamında hamur elde edilir. İç harcı için eritilmiş tereyağı ve un iyice karıştırılıp hazırlanır. Bir saat kadar dinlendirilen hamur servis tabağı büyüklüğünde açılır arasına tereyağlı iç harç serilerek yarım ay şeklinde katlanır. Üzerine yumurta sarısı sürülüp fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
Çökelek Piyazı: 300 gram çökelek içine pul biber kimyon zeytinyağı dökülerek kendi arasında karıştırılır. Diğer taraftan salatalık, biber, domates, maydanoz, nane ve dereotu ince ince doğranır hazırlanan çökelek ile birlikte nazikçe karıştırılır. İsteğe göre kuru soğan da piyazlık doğranarak eklenebilir.
Otlukbeli'nde Ulaşım Nasıl Sağlanır?
İl merkezine 146 kilometre uzakta olması dolayısıyla havaalanına bayağı uzak kalındığından il dışı ulaşımlar için daha çok Otlukbeli otobüs bileti satışı gerçekleştiriliyor. Şehir içi ulaşımı özel ve halk otobüsleri ile sağlanırken Erzincan’ın diğer ilçeleri ve komşu illerden her gün rahatça ulaşım sağlanabiliyor.
En Çok Seyahat Edilen Otobüs Rotaları
Otlukbeli
Hava Durumu
Sefer Süreleri
Otlukbeli
Seferli Otobüs Firmaları