En Ucuz Kemah Kalkışlı Otobüs Biletleri
En Ucuz Kemah Varışlı Otobüs Biletleri
Kemah Hakkında
Kemah, Erzincan'da bulunan geçmişi milattan önceki yıllara dayanan güzide ilçelerimizden biridir. Tarih boyunca iç ve dış göçler vermiş olsa da halkı önünde sonunda Kemah otobüs bileti alarak ilçeyi ziyaret eder ya da kesin dönüş yapar. Bu bağlılığın sebebi ilçenin kendine has yemekleri, havası ve asimilasyondan fazla nasibini almamış kültürüdür.
Karasal iklimin hâkim olması zaten tarıma elverişli olmayan topraklarda çiftçilerin işini daha da zorlaştırıyor. İlkbahar aylarında bitki yeşermeleri olsa da yazın sıcaklığını görür görmez maalesef yok oluyorlar. Arazi olarak da engebeli yapıya sahip olması yine tarımı baltalıyor. Seracılığın teşvik edilip başarılı olmasının ardından devlet desteği ile daha ileri seviyelere gelmek için destekler arttırılmıştır.
Kemah'ın Tarihçesi
Kemah'ın tarih öncesi geçmişi hakkında çok fazla bilgi bulunamamıştır. Ancak Erzurum hakkında yazılan kitabelerden Erzincan’ın da bazı konularda ismi geçiyor. Tarih sonrası çağlara bakıldığında en çok Asurların hakimiyeti büyük ölçüde hâkim görünüyor. Bölgede beylikler ve krallıklar arasında çekişmeler yaşanmış ve yönetimsel değişiklikler yaşanmıştır.
Malazgirt zaferinden sonra buranın da Türkleşmesi kaçınılmaz olup sahip olduğu kale dolayısıyla bir süre başkent olarak kullanılmıştır.
1535 yılında Erzurum Beylerbeyi bağlı Sancak durumuna gelen Kemah, 1867 yılında o zamanlar Sancak olan Erzincan’ın kazası olmuştur. Cumhuriyet dönemine gelindiğinde Erzincan vilayet olmuş Kemah ise ilçe konumuna gelmiştir. Yıllar boyunca defalarca iç ve dış göç vererek nüfus sayısında dalgalanmalar yaşanmıştır.
Kemah'ta Gezilecek Yerler
Turizm sektöründe bulunan sağlık, tarih, tatil, inanç, gibi birçok alandan en çok tarih ve inanç turizmi konusunda zengin olan Kemah’taki gezilecek yerler özellikle bahar aylarında Kemah otobüs biletlerinin tükenmesine yetiyor.
Kemah Kalesi: Tarihte çok önemli bir yeri olan bu kareden Evliya Çelebi kitabında övgü ile bahsetmiştir. Gerçek anlamda askeri bir kale olarak kullanıldığı gibi ticaret yollarını kontrol etme noktası olarak da görev yapmıştır.
Gülabiye Camii: Osmanlı valilerinden Emir Gülabi Bey'in adını almıştır. 1400'lü yıllarda inşa edilen bu eser Kemah'taki neredeyse bütün camilerin rol modeli olup benzeri yapılmaya çalışılmıştır. Yapımı genel olarak kesme taş ve ahşap üzerine kurulmuş 19. yüzyılda restore edilmiştir.
Tugay Hatun Kümbeti: Adını yaşattığı Togay Hatun'un hangi dönemde yaşandığı kesin olarak bilinmese de İlhanlı Dönemindeki Timurtaş Bey'in kardeşi olabileceği düşünülüyor. Kümbet cenazelik ve gövde bölümünden oluşup 12 - 15. yüzyıllar arasındaki imgeleri taşıyor.
Kemah’ta Ne Yenir?
Erzincan genelinde onlarca yöreye özgü yemek ve ilçelerinin de yine kendilerine özgü yemekleri bulunuyor. Kemah meşhur yemekleri arasında ise hem et hem tahıl hem de sebze grubu kullanılabiliyor.
Kemah Tiridi: yumuşak kıvamlı hazırlanan mayalı hamurdan orta incelikte Ekmekler hazırlanır. Ekmekler hafif ıslatılıp şeritler halinde kesilip üzerine lokum kıvamında pişirilen koyun but eti yerleştirilir.
Gasafe: Kayısının haşlanıp üzerine tereyağı, ceviz, fıstık veya susam gezdirilerek servis edilen çok hafif bir tatlıdır.
Şalgamlı Tarhana Çorbası: Soyulan şalgamlar küp küp doğranarak suda haşlanır yumuşadıktan sonra içine tarhana koyularak pişmesi beklenir. Piştikten sonra içerisine eritilmiş sarımsak eklenerek blenderda pürüzsüz hale gelene kadar çekilip sıcak servis edilir.
Kemah’ta Ulaşım Nasıl Sağlanır?
Kemah'ta ulaşım şehir içi halk otobüsleri ve zaman zaman taksiyle sağlanıyor. Diğer illerden ulaşım için en kolay olan Kemah otobüs bileti alarak ilçeye gelmektir ancak il merkezi ile bağlantılı demiryolu ve hava yolu ulaşımı da kullanılabiliyor.
İl merkezine uzaklığı 50 kilometre olan ilçede kendi içerisinde bütün ihtiyaçları karşılayabilecek imkanlar mevcuttur.
Otogarlar
En Çok Seyahat Edilen Otobüs Rotaları
Kemah
Hava Durumu
Sefer Süreleri
Kemah
Seferli Otobüs Firmaları