En Ucuz Tokat Kalkışlı Otobüs Biletleri
En Ucuz Tokat Varışlı Otobüs Biletleri
Tokat Hakkında
Tokat, Karadeniz Bölgesi içerisinde yer alan, Samsun, Ordu, Sivas, Yozgat ve Amasya ile komşuluğu bulunan, merkez konumdaki şehirlerimizden biri olarak öne çıkmaktadır. Bu sayede, Tokat otobüs bileti seçenekleri sayesinde yılın her günü, Türkiye’nin her yerinden son derece kolay bir biçimde erişebileceğiniz özel şehirler içerisinde de bulunmaktadır. Toplam rakımı 623 metre olan Tokat’ın, 2.268 km toplam yüzölçümü bulunmaktadır. 2020 yılı içerisinde yapılmış olan araştırmalara göre, Tokat nüfusunun şehir ve kır kesimlerinde yaşayanların toplamda 203.395 sayısına ulaştığı açıklanmıştır. Karasal ve Karadeniz iklimlerinin bir arada yaşandığı şehirler arasında yer alan Tokat, Anadolu ve Karadeniz için her açıdan bir kesişim kümesi oluşturmayı, bir kavşak olarak günümüzde de tarihte de var olmayı sürdürmüştür.
Tokat’ın Tarihçesi
Tokat’ın, arkeolojik kazılar ve bulgular sonucunda kuruluş tarihi milattan önce 3000 yılına kadar geri yaslanan geniş bir tarihsel içeriğe sahip olduğu belirlenmiştir. Merkez ve çevre ilçelerde olmak üzere ortaya çıkarılan farklı bulgular, kazılar sonucunda şehrin tarihinin oldukça eski olduğunu ortaya çıkarmıştır. Zaman içerisinde, tarih boyunca farklı roller edinmiş halkların ve devletlerin egemenliği altında yer almış ve üretim merkezi olarak önem taşımış şehirlerden birisi olmayı da başarmıştır. Osmanlı Devleti ve daha sonra da Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yer alarak Türk toprakları içerisinde kalmayı sürdürmüş şehirler arasındadır.
Tokat’ta Gezilecek Yerler
Tokat otobüs bileti fırsatları sayesinde Türkiye’nin her noktasından rahatlıkla ulaşabileceğiniz şehri, Tokat’ta gezilecek yerler listesinde yer alan özel noktalara uğrayarak ziyaret etme şansını yakalayabilirsiniz.
Zile Kalesi: Tarih boyunca önemli savunma görevlerine önderlik etmiş önemli bir yapı olarak öne çıkmaktadır. Zile Ovası’nın tamamını görmeye ve hakim olmaya uygun olacak konumu ile dikkat çekici bir nokta olarak da öne çıkmaktadır.
Ballıca Mağarası: 95 metre yükseklikle birlikte 680 metreye kadar varan uzunluğa sahip bir mağaradır. Araştırmalar, oluşum tarihinin 4 milyon yıl kadar önceye vardığını ortaya çıkarmıştır.
Arastalı Bedesten: Tokat Müzesi olarak da bilinmektedir. 16. yy’da yapılmış olduğu tahmin edilen ve kullanılmış olan bir bedestendir.
Saat Kulesi: Şehrin önemli simgelerinden biri olarak öne çıkmaktadır. 1902 tarihinde yapılmış olduğu bilinen, sesi şehrin her yanından duyulabilen özel bir saat kulesidir.
Tokat Kalesi: Tarih boyunca önemli görevler yapmış kaleler arasında yer alır ve Tokat denince ilk akla gelen yerler arasında olmayı başarır. 5 ile 6. yüzyıla kadar geri takip edilebilmekte olan bir tarihe sahip olduğu düşünülmektedir.
Tokat’ta Ne Yenir?
Tokat’ın meşhur yemekleri, tüm Türkiye’ye yayılmış olan çeşitli özel lezzetleri içermektedir.
Keşkek: Şehre ve yöreye özgü önemli lezzetler arasında yer almaktadır. 5 saate kadar varan bir pişirilme süresine sahip olan yemeğin içerisinde koyun eti, yarma, çemen ve nohut yer almaktadır.
Tokat Kebabı: Sebze ve et ile bir araya getirilen içeriği, Tokat’ın özel bitkileri ve hayvancılık faaliyetleri sonucunda ortaya çıkarılmıştır. Kuzu eti, patlıcan, domates, yeşilbiber, patates, soğan, sarımsak ve pide ile birlikte hazırlanıp servis edilmektedir.
Pehlili Pilav: Tokat’a özel yemekler arasında yer alır. Büyük parça etler içeren nohutlu bir pilav olarak da adlandırılabilmektedir.
Çerkes Mantısı: Psihalive olarak da bilinen ve bölgede yaşamış farklı kültürlerin izlerini taşıyan yemekler arasında yer alan bir lezzettir. Normal mantının aksine oldukça büyük bir biçime sahiptir ve içerisinde de kıyma yerine baharatlarla hazırlanmış patatesli dolgu bulunmaktadır.
Otogarlar
Tokat ilçeleri
En Çok Seyahat Edilen Otobüs Rotaları
Sıkça
Sorulan Sorular
Tokat’a Ulaşım Nasıl Sağlanır?
Tokat yolculuğu otobüsle kaç saat sürüyor?
Tokat
Hava Durumu
Sefer Süreleri
Tokat
Seferli Otobüs Firmaları