Uçuşlar yükleniyor, bekleyin....

Seferler yükleniyor, bekleyin....

Heybilet Mobil uygulamasını şimdi indirin!

Heybilet mobil uygulaması ayrıcalıklarından hemen yararlanın ,  bol bol puan , mobile özel kampanyalar ve dahası ...

Niksar Hakkında

Niksar, Tokat'ın özellikle verimli toprakları ile öne çıkan ilkelerinden biridir. Son yıllarda Sanayi alanında da yaşanmış olan gelişmeler Niksar’ı ticari anlamda öne çıkarmış ve Niksar otobüs biletlerini daha tercih edilir kılmıştır. Niksar Ovası’nın oldukça verimli yapısı ve son yıllarda yapılan desteklemelerle tümüyle tarıma ayrılmış ve meyvelikler, endüstri bitkileri sebzelikler ve baklagil üretimi hız kazanmıştır. 

Başta sadece tarıma dayalı sanayi ürünleri kullanılıyorken günümüzde Sanayi faaliyetleri artmış tekstil, dokuma, ağaç işlemi gibi alanlarda hizmet veren fabrikalar kurulmuştur. Niksar, hayvancılık alanında da oldukça gelişmiş ve daha ve orman hayatında yaşayan hayvan çeşitliliği dolayısıyla hem avcılıkta hem de gözleme dayalı hayvancılıkta gözde bir konu haline gelmiştir. Coğrafi olarak geçiş bölgesinde olan Niksar’da hem Karadeniz ikliminin hem de karasal iklimin etkileri görülebiliyor.

Niksar'ın Tarihçesi

Bilinen en eski tarihi milattan önce 72 yılında Romalı ve Pontuslular arasında yaşanan savaşlar sonucunda şehir Romalıların eline geçmesidir. Roma İmparatorluğu’nun yaklaşık 300 yıl sonra ikiye bölünmesi sonucunda Bizans İmparatorluğu devreye girmiş ve Malazgirt Savaşı'ndan sonra tam olarak Türk hakimiyeti başlamıştır. 

1175 yılında Selçuklu topraklarına katkılarını Niksar daha sonra Ertana Devleti ve Tacettin oğulları Beyliği’nin yönetimine geçmiştir. 1398 yılında Osmanlı topraklarına geçen ve o dönemde kaza olarak yaklaşık 500 yıl idare edilmiş 1867'de Trabzon'un nahiyesi konumuna gelmiştir.

Niksar İstiklal Savaşı'nda Rum ve Ermeni örgütlerinin zorlamalarıyla karşılaşmıştır.1919 yılında Yunanların İzmir'i işgaline Anadolu'daki en büyük tepkilerden birini veren Niksarlılar çok hızlı bir şekilde toparlanmış ve protestolara başlamışlardır.

Niksar'da Gezilecek Yerler

Tokat'ın yoğun tarihi ve doğal güzellikleri arasındaki alışveriş dolayısıyla Niksar'da gezilecek yerler tarih anlamda büyük önem taşıyan yerlerdir. Anadolu seven ve tarihi ile yakından tanışmak isteyenler Niksar otobüs bileti alarak ilçeye gelip keyifli vakit getirebilirler.

Yağıbasan Medresesi: Anadolu topraklarında inşa edilmiş ve günümüzde yapısını koruyan en eski medreselerden biridir. Danişmentliler zamanında Ahmet Gazi'nin torunu Nizamettin Yağıbasan kararıyla 1158 yılında Niksar Kalesi bünyesinde inşa edilmiştir. Taş duvarları, oldukça geniş yapısı ve yüksek tavanı ile kendinizi tarih dizisinde hissedebilirsiniz.

Leylekli (Yılanlı Köprü): Yapım tarihi hangi devlet tarafından yaptırıldığı tam olarak bilinmese de Roma ya da Bizanslılar tarafından yapıldığını işaret eden buluntular mevcuttur. Leylek ile ya da yılanlı köprü olarak anılmasının sebebi ise köprünün kemerinde ağzında yılan olan bir leylek işlemesidir. Osmanlı döneminde de aktif kullanılmış olan köprü günümüze kadar sağlam bir şekilde gelmiştir.

Niksar'da Ne Yenir?

Coğrafi konumu ve etnik yapısı dolayısıyla birçok kültürün izini taşıyan Niksar meşhur yemekleri arasında neredeyse herkes için uygun bir tarif bulunuyor.

Cevizli Çörek: Mayalı ve sütlü yumuşak kıvamlı bir hamur hazırlanır. Dinlendirildikten sonra dövülmüş cevizle yoğrulan hamur bezelere ayrılır. Ayrılan bezeler yağ kullanılarak el yardımıyla açılır ve tepsiye yerleştirilir. Bıçak yardımıyla üzerine çizikler atılır ve yumurta sarısı sürülüp fırında kızarıncaya kadar pişirilir.

Helle Çorbası: Tencereye yağ konulduktan sonra un da eklenerek rengi kahverengiye dönene kadar kavrulur. Üzerine su eklendikten sonra iyice çırpılıp kaynamaya bırakılır. Kaynadıktan sonra içine pirinç ve tuz eklenir pirinçler uzayıncaya kadar pişirilir. Servis tabağına alındıktan sonra tereyağında kızartılan toz biber ve nane sosu ile servis edilir.

Niksar'da Ulaşım Nasıl Sağlanır?

İl merkezine uzaklığı 57 kilometre olan Niksar’da hava yolu, demiryolu ve karayolu ulaşımı kullanılabiliyor. Bu seçenekler arasında en çok Niksar otobüs biletleri alındığında karayolu ulaşımının tercih edildiği anlaşılıyor.

Şehir içi ulaşım için belediyenin tahsis ettiği halk otobüsleri ve özel minibüs hatları kullanılıyor. Çevre il ve ilçelerden günün belli saatlerinde karşılıklı gidiş geliş minibüs seferleri bulunabiliyor.

Niksar Hava Durumu

Sefer Süreleri

  • İstanbul-Avrupa
    13 saat
  • İzmir
    16 saat
  • Ankara
    7 saat
  • Adana
    10 saat
  • Bursa
    13 saat
  • Antalya
    16 saat
  • Trabzon
    9 saat