Uçuşlar yükleniyor, bekleyin....

Seferler yükleniyor, bekleyin....

Heybilet Mobil uygulamasını şimdi indirin!

Heybilet mobil uygulaması ayrıcalıklarından hemen yararlanın ,  bol bol puan , mobile özel kampanyalar ve dahası ...

Erbaa Hakkında

Erbaa, Tokat'ın en gelişmiş ve nüfus açısından da en büyük ilçelerinden biridir. Gerek tarımdaki verimi gerekse sanayi alanındaki başarısıyla Erbaa otobüs biletlerinin satış sebepleri ekonomi odaklı oluyor. Ekonomi açısından gelişmiş olması ve hala gelişmekte olan sanayi kollarıyla çevre illerden göç alarak nüfus artışı devam eden Erbaa’nın tarihi de yoğun ve oldukça geçmişe dayanıyor.

Mikro klima Bölgesi olan Erbaa’da organik tarım ve seracılık oldukça gelişmiştir. Zengin verimli topraklarıyla narenciye dışında bütün bitkiler Erbaa’da yetişebiliyor. Başlıca yetiştirilen tarım ürünleri ise tütün, buğday, arpa, fasulye, patates, domates, salatalık dereotu, çay ve şeker pancarıdır. Meyvecilikte ise daha çok çilek, ceviz, erik vişne, üzüm, nar, kızılcık, mahlep, yeni dünya ve kivi üretimi ön plandadır.

Erbaa'nın Tarihçesi

Milattan önce 5000’li yıllara ait olan eski bir yer altı işletmesi bu topraklarda kayda geçmiştir. ODTÜ tarafından yapılan analizlerde bu tarihe ulaşılmış ve yöredeki bakır ihtiyacının yıllarca maden ocağından giderildiği anlaşılmıştır. Eski Tunç çağından birçok esere ulaşılmış ve günümüz de hala üzerinde sergileniyor. 

Helenistik dönem, Roma dönemi, Bizanslar, Selçuklu Devleti ve Osmanlı Devleti topraklarda en belirgin hüküm sürmüş medeniyetlerdir.  Tarih boyunca birçok çekişme, anlaşma, görüşme ve birçok siyasi ve diplomatik etkinliği sahne olmuş Erbaa 1872 yılında Amasya’ya bağlı bir kaza niteliği kazanmıştır.

 Cumhuriyet dönemine bakıldığında yaşanan Erzincan ve Erbaa depremi maalesef ilçenin haritadan neredeyse edilmesine neden olmuştur. Depremden sonrasında ilçe merkezi 1944'te yeni yerine taşınmaya başlanmış ve maalesef öncesine dair Yapı ayakta kalmamıştır. 1872 yılında ilçe niteliği kazanan Erbaa'nın sürekli şekilde artmaya devam etmiştir

Erbaa'da Gezilecek Yerler

Erbaa gezecek yerlere bakıldığında tarihte doğaya karşılık inşa edilmiş alanlar ve kullanıma açılmış Doğal ortamlar dikkat çekiyor. Hem ticaret hem de gezi amacınız varsa Erbaa otobüs bileti alarak hem maddi hem manevi doyum yaşayabilirsiniz.

Boğazkesen Köprüsü: Pont Krallığı’na ait bir yapı olan ve günümüze sadece ayakları ve az miktarda duvarı ayakta kalabilmiş zamanında sayısız medeniyete şahitlik yapmış bir köprüdür. Tozanlı Çayı’nın ve Kelkit Irmağı’nın birleştiği ve yıllarca Amasya Niksar yolunun bağlantı noktası olan lokasyonda yer alan tarihi köprü doğanın bir parçası olan Kayalar gibi yeşermeye başlamıştır.

Horoztepe: Tahminen milattan önce 41. yüzyıla ait olan höyük ilçe merkezinde yer alıyor. Hadi uygarlığına ait olduğu bilinen ve görsel olarak Alacahöyük’e benzeyen höyükten çıkarılan tarihi eserler Ankara Anadolu Müzesi’nde sergileniyor. Buradan çıkarılan birkaç önemli parça ise yurt dışına gönderilmiştir. De sergilenen en dikkat çekici eser bebeğini emziren anne heykelidir. Birçok heykel, günlük kullanıma ait eşyalar, savunma aletleri ve süs eşyaları tarihten bir mektup gibi meraklılarını bekliyor.

Erbaa'da Ne Yenir?

Erbaa meşhur yemekleri tam olarak Tokat'ın konsantre halidir.

Toyga Çorbası: Haşlanan yarmalar bir kenara alındıktan sonra başka bir tencerede yoğurt, un ve yumurta iyice çırpılıp su eklenerek pişirilir. Kaynadıktan sonra üzerine yarma ve haşlanmış nohutlar atılıp tuz eklenir ve karıştırılarak pişirmeye devam edilir. Üzerine kavrulmuş soğan nane ve yağdan hazırlanan sos eklenerek servis edilir.

Pancar Yemeği: Tencerede soğan kavrulduktan sonra üzerine kıyma eklenir ve temizlenip yıkanan pancarlar doğrandıktan sonra soğanlarla buluşturulur. Pancarların üzerine geçecek kadar sıcak su eklenip kaynadıktan sonra üzerine bulgur eklenerek bulgurlar yumuşayana kadar pişirilip sıcak servis edilir.

Erbaa'da Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Merkez ilçeye uzaklığı 84 kilometre olan ilçede ticari amaçla ulaşım Erbaa otobüs biletleri ile, turizm amaçlı ulaşımlar uçak biletleriyle, taşımacılıkta ise daha çok demir yolları ulaşımı kullanılıyor.

Şehir içi ulaşımda toplu taşıma sistemi gelişmiş olduğundan ticari taksiler çok fazla tercih edilmiyor. Çevre il ve ilçelerden günün her saatinde minibüs seferleri olduğundan sürekli ulaşım sağlanabiliyor.

Erbaa Hava Durumu

Sefer Süreleri

  • İstanbul-Avrupa
    11 saat
  • İzmir
    15 saat
  • Ankara
    6 saat
  • Adana
    9 saat
  • Bursa
    11 saat
  • Antalya
    15 saat
  • Trabzon
    9 saat
SSL
Kredi kartı bilgileriniz 256Bit SSL güvenlik sertifikası ile korunmaktadır.
Visa MasterCard Troy!

Copyright 2024 © Heybilet.com Tüm Hakları Saklıdır