En Ucuz Pazar (Tokat) Kalkışlı Otobüs Biletleri
En Ucuz Pazar (Tokat) Varışlı Otobüs Biletleri
Pazar (Tokat) Hakkında
Pazar, Tokat'ın küçük yüz ölçümüne sahip ve nüfusu da aynı şekilde az olan ilçelerinden biridir. Pazar otobüs biletleri ülkede bulunan tarihi değerler sayesinde yılın belli aylarında talep yoğunluğu yaşıyor. İlçenin ekonomisi daha çok tarım ve hayvancılık dayanıyor. Sanayi gelişmemiş olsa da Pazar'da tarımda verimli Topraklar sayesinde gıda tarımına dayalı iki fabrika hizmet veriyor.
İlçenin büyük geçim kaynaklarından biri de turizmdir. Özellikle tarihi ve doğal güzelliklerinin dikkat çekmesi sayesinde yerli ve yabancı görmek istedikleri ilçede ticaret hizmet sektöründe sirkülasyon sağlanıyor.
Pazar'ın Tarihçesi
Çok eski çağlarda ticari ve siyasi yollar üzerinde bulunan pazar olduğu konum dolayısıyla birçok kez tahribata uğramıştır. Hem fiziksel hem de manevi özellikleri sayesinde devletlerin sahip olma istekleri bir yarışa dönüşmüş ve bu yarışın dini ile de sürekli çatışmalar yaşanmıştır.
Net tarih verilebilecek milattan önce 3000 yıllarında hat imparatorluğu hakimiyetindeyken geçtikçe neredeyse her asırda başka bir medeniyet hakim olmuştur. Milattan sonraki dönemlerde Bizanslar, Danişmentliler, Selçuklular ve Osmanlılar pazarda hüküm sürmüşlerdir.
1399 yılında başlayan Osmanlı hakimiyeti istikrarını sürdürmüş kendi içinde anlaşmazlıklara neden olsa da korunmuştur.
1880'de nahiye niteliği kazanan pazar o dönemler Kazova'nın kazası olarak biliniyordu. 1887'de ilçe niteliği kazandığı duyurulmuş ve 1888 yılında pazar ilçesi olarak faaliyete geçmiştir
Pazar'da Gezilecek Yerler
Pazarda gezilecek yerler tarih kokan ve doğa ferahlığı yaşatan mekanlardır. Hem sakinlik ve dinginlik içerisinde hem de faydalı bir tatil geçirmek istiyorsanız Pazar otobüs bileti alarak ilçeye gelip huzurla ve tarihle tanışabilirsiniz.
Ballıca Mağarası: 1995'te ziyarete açılan ve neredeyse bir buçuk milyon yaşında olan mağara Türkiye'deki tek soğan sarkıt oluşumuna sahiptir. Toplam 5 kat ve 8 salon halinde tasarlanmış mağarada sergilenen eserlere göre ayrılmış bölümler vardır.
Mahperihatun Kervansarayı: 1238 yılında Alaaddin Keykubat’ın eşi tarafından inşa edilen kervansarayda hem yazdık hem de kışlık alanlar tasarlanmıştır. Kesme taşlardan yapılan yer hakkında halk arasında dolaşan bir sürü efsane bulunuyor.
Pazar'da Ne Yenir?
Pazar meşhur yemekleri el oyalayan ve beceri gerektiren tarihlerdir. İlk denemede başarılı olamasanız dahi birkaç kere denemeye değecek tarifler olduğuna emin olabilirsiniz.
Pazar Pağacı: Mayalı ve yağlı bir hamur hazırlanıp yarım saat dinlendirilir. Hamur toplam 3'e bölünür. Bezeler çok ince olmayacak ve daire görünümünü olacak şekilde açılır. Hamurun üzerine yoğurt, yağ ve yumurta karışımı sürülüp üzerine şişe kapağı ile baskılar yaparak iz bırakılır. 200 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika yani kızarıncaya kadar pişirilir.
Çökelekli: Un, su ve tuzdan bir ekmek hamuru hazırlanır ve dinlenmesi için üzeri kapatılarak bekletilir. Çökelekler bir kaba alınarak üzerine toz şeker eklenir ve iyice karıştırılır. Hamurdan bezeler koparılarak yufkadan biraz daha kalın olacak şekilde açılıp arasına çökelekli harç konur ve D şeklinde kapatılır. Saçta ya da fırında arkalı önlü pişirilir.
Pazar'da Ulaşım Nasıl Sağlanır?
Pazar, küçük yüzölçümüne rağmen ulaşım alanında oldukça gelişmiş bir ilçedir. İlçede hava Kara ve demiryolları aktif olarak kullanılsa da en çok Pazar otobüs biletleri talep alıyor.
Tokat havalimanına sadece 14 dakikada, Sivas Nuri Demirağ havalimanına ise 1 saat 45 dakikada ulaşılabiliyor. Şehir içi ulaşımında daha çok halk otobüsleri ve minibüsler tercih ediliyor. Toplu taşımanın ulaşamadığı yerlerde ise ticari taksi firmaları hizmet veriyor.
Sanayinin çok gelişmemesi dolayısıyla çevre il ve ilçeler arasında çokça yolculuk yapılması gerekiyor ve bu yüzden günün belli saatlerinde buralara hızlıca ulaşılabiliyor.
En Çok Seyahat Edilen Otobüs Rotaları
Pazar (Tokat)
Hava Durumu
Sefer Süreleri