En Ucuz Tekirdağ Kalkışlı Otobüs Biletleri
En Ucuz Tekirdağ Varışlı Otobüs Biletleri
Tekirdağ Hakkında
Tekirdağ, devamlı olarak genişlemeyi ve gelişmeyi sürdüren, ülkemizin kesişim kavşaklarından birinde yer alan şehirler arasında öne çıkmaktadır. Tekirdağ otobüs bileti sayesinde son derece rahat ve konforlu bir biçimde erişebileceğiniz Tekirdağ’ı, doğal güzelliklerini ziyaret ederek gezmeyi de tercih edebilir, sevdikleriniz ve tanıdıklarınızla vakit geçirmeyi de düşünebilirsiniz. 1.107.491 sınırına ulaşan nüfusu sayesinde büyük şehirler arasında yer almayı da başarmış illerimiz içerisinde değerlenmektedir. Toplamda 11 adet ilçeye sahip olan Tekirdağ, Marmara Bölgesi’nde ve Trakya içerisinde yer alan şehirlerden biridir. Kesişim noktası olan coğrafi konumu sayesinde hem Marmara, hem de Karadeniz ile kıyısı bulunan, özel şehirler içerisindedir. İstanbul, Çanakkale, Edirne ve Kırklareli ile komşulukları bulunmaktadır. Yaz aylarında da sık sık ziyaret edilen tatil bölgelerinden biri olmayı da başaran illerimiz arasında yer alır.
Tekirdağ Tarihçesi
Tekirdağ, tarihsel süreç boyunca birden fazla uygarlığa ev sahipliği yapmış olan, kültürlerin birleştiği şehirlerden birisi olarak öne çıkar. 13 Kasım 1922 tarihinde kalıcı ve kesin olarak Türkiye toprakları içerisinde yer almış olan Tekirdağ, daha önce bağlı olduğu Edirne vilayetinden de bu tarihte ayrılarak kendi başına il olmaya değer görülmüştür. Antik dönem ve Roma döneminden kalan bulgular, Tekirdağ’ın bu tarihlerde de önemli bir merkez olduğunu kanıtlar nitelik kazanmıştır. Daha önce sırasıyla Traklar, Makedonlar, Persler, Romalılar ve Bizanslılar tarafından hükmedilmiş olan Tekirdağ, 1357 yılında Osmanlı Devleti tarafından işgal edilerek Osmanlı topraklarına katılmıştır.
Tekirdağ’da Gezilecek Yerler
Tekirdağ otobüs bileti fırsatları sayesinde, çevre ilçelerin yanında merkez şehri de ziyaret etme şansını elde edebilirsiniz. Tekirdağ’da gezilecek yerler, doğal güzelliklerinin yanında tarihsel değerleri ile de öne çıkmayı başarmış noktalardır.
Hoşköy ve Şarköy: Yazlık alanlar içerisinde yer alan, tabiatı ve deniziyle öne çıkan Tekirdağ ilçeleridir.
Çamlıköy Kastro Sahili: Bozulmamış doğasıyla birlikte öne çıkan bir plajdır. Sit alanı olarak kabul edilmiş ve korunmuş olan bölgeler arasında yer almaktadır.
Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi: Bölgedeki kazılar ve araştırmalar sonucunda bulunmuş olan tarihi obje ve belgelerin sergilendiği, geniş yelpazesi ile dikkat çekmeyi başaran bir müzedir.
Hora Feneri: 1861 yılında padişah Abdülmecit tarafından yaptırılmıştır. 25 metreye varan yüksekliği ile dikkat çeken bir yapıdır. 20 saniye süre boyunca kendi etrafında dönebilen özel mekanizması sayesinde ilgi çekmektedir.
Tekirdağ’da Ne Yenir?
Tekirdağ meşhur yemekleri, Türkiye’nin her yerine yayılmayı başarmış olan özel ürünlerden oluşturulmuştur.
Tekirdağ Köftesi: Yöreye özel olmasına rağmen ülkemizin tamamına nam salmayı başarmış bir köfte çeşididir. Özel sosu ve harcıyla diğer köftelerden ayrılan bir lezzete sahiptir.
Cizleme: Krep benzeri bir yapıya sahip olsa da, farklı bir yapıya sahip olan lezzetler arasında yer almaktadır.
Sini Mantısı: Et ile doldurulan hamurun tepsiye yayılması biçiminde pişirilen, yöreye özgü yemekler arasındadır.
Damat Paçası: Tekirdağ’a özel olan, tavuk etleri, özel sos ve ufka ile birlikte hazırlanarak sunulan özel yemekler arasındadır.
Bulama: Trakya bölgesinde geçmiş zamanlardan beri devamlı olarak pişirilmiş ve Tekirdağ’da korunmuş olan özel yemekler arasında yer almaktadır. Bir helva çeşidi olarak kategorize edilebilecek olan Bulama, üzüm pekmezine çöven otunun karıştırılmasıyla elde edilen özel bir yapıya sahiptir.
Otogarlar
Tekirdağ ilçeleri
En Çok Seyahat Edilen Otobüs Rotaları
Sıkça
Sorulan Sorular
Tekirdağ’a Ulaşım Nasıl Sağlanır?
Tekirdağ yolculuğu otobüsle kaç saat sürüyor?
Tekirdağ
Hava Durumu
Sefer Süreleri
Tekirdağ
Seferli Otobüs Firmaları