En Ucuz Muratlı Kalkışlı Otobüs Biletleri
En Ucuz Muratlı Varışlı Otobüs Biletleri
Muratlı Hakkında
Muratlı, Tekirdağ yeni sanayileşmeye başlamış küçük ilçelerinden biridir. Bu sanayileşme ve gelişme dolayısıyla son zamanlarda Muratlı otobüs biletleri genel olarak ticari amaçla satın alınıyor. Çok verimli topraklara sahip olmasına rağmen son zamanlarda yapılan gelişmeler ve kentleşme dikkat edilmediğinden birçok tarım alanını yok etmiştir. İklim açısından yazları sıcak ve kurak sonbaharları ılıman kışlarıysa hem kar hem de yağmur yağışlıdır.
Muratlı ekonomisi verimli toprakları ve zengin yeraltı su kaynakları ile tarımı destekler niteliktedir dolayısıyla ekonomide bu verimden nemalanıp tarımdan büyük ölçüde gelir sağlamıştır. Özellikle Tekirdağ'ın en büyük sanayi işletmesinin bu topraklarda olması ve liman, İstanbul, sınır gibi önemli noktalara coğrafi yakın lığı Muratlı'nın gelişmesindeki en büyük etkenlerden biridir.
Muratlı'nın Tarihçesi
İlçede yer alan zindanlık yerleşimi ve burada bulunan eserler milattan önce 1700 yıllarında Muratlı yöresinde yerleşik bir hayatın var olduğunu göstermiştir. Çok az da olsa Roma ve Bizans dönemine ait buluntular da elde edilmiştir.
Daha çok Osmanlı döneminde yapılaşmanın başlaması ve kaliteli yapıtların ortaya çıkarılması ilçenin bu dönemde en parlak zamanını yaşadığını düşündürüyor. 1357 yılında Türk topraklarına katılan Muratlı, ismini Gazi Murat Bey’den almıştır.
1941 yılının Ocak ayına kadar Çorlu'ya bağlı bir nahiye olan Muratlı, bu tarihte belediye olmuş ve 1957'de ilçe statüsünü kazanmıştır.
Muratlı'da Gezilecek Yerler
Çok sansasyonel olayların yaşanmadığı, kendi halinde olan Muratlı’da gezilecek yerler de oldukça stabil ve durağındır. Manevi değeri yüksek olan bu mekanlar için ilgisi olanlar Muratlı otobüs bileti alarak ilçeye gelip hem ticari faaliyetlerle ilgileniyor bu mekanları ziyaret ediyorlar.
İnanlı Çeşmesi: Tekirdağ ilk su getiren çeşmelerden biri olan İnanlı Çeşmesi, 1914 yılında inşa edilmiştir. 1934 yılında bilinmeyen bir sebepten dolayı onarılması gerekmiş ve tadilat görmüştür. Çeşmenin suyunun içme suyu olarak kullanıldığı ve tadının yumuşak olduğu biliniyor.
Göçmen Evi: Göçmen evine özel yapan burayı Atatürk'ün ziyaret etmiş olmasıdır. 1936 yılında inşa edilmiş ve Mustafa Kemal Atatürk bu yapıları görmek, denetlemek için ilçeye geldiğinde burada kalmıştır. Hem Muratlı’daki göçmen evinde hem de Kazım Dirlik Paşa tarafından yapılan göçmen evlerinin bahçelerine Atatürk'ün sözünün yazdığı anıtlar dikilmiştir.
Muratlı'da Ne Yenir?
Muratlı meşhur yemeklerinde börek ve hamur işleri çoğunluğu oluşturuyor olmasının nedeni Trakya halkının, Balkanların bu tarifleri çok iyi yapabilmesi ve yapıldıkça da daha çok beğenilmesidir.
Damat Paçası: Tavuklar bol su ile haşlanır. Haşlanan etler kemik ve diğerlerinden ayrılarak didiklenir. Tepsi yağlanır ve yufkanın biri yağlanır parça parça döllenen yufkalar tepsiye döşenir ve bir süre fırına verilir. Sos için gerekli malzemeler hazırlanarak kızaran yufkaların üzerine dökülür ve tekrar fırınlanır devam edilerek en üstte tavuk suyundan ve yoğurttan yapılan sos dökülecek şekilde malzemeler bitirilir ve sıcak servis edilir.
Yoğurtlu Borani: Ispanaklar iyice yıkanıp ayıklandıktan sonra çok az yağ koyulan tavada birkaç dakika kavrulur. Daha sonra ayrı bir kapta hazırlanan süzme yoğurt, tuz, sarımsak iyileşir bularak ıspanakla buluşturulur. Tamamen karışan ıspanak ve yoğurt servis tabağına alınarak üzerine kavrulmuş kıyma dökülüp servis edilir.
Muratlı'da Ulaşım Nasıl Sağlanır?
Muratlı'nın Tekirdağ ilçe merkezine uzaklığı 24 kilometredir. İlçeye ulaşım kara ve hava yoluyla sağlanabiliyor. İstanbul Havalimanı'na bir buçuk saat, Çorlu havalimanı neyse 50 dakika uzaklıkta olan ilçede Muratlı otobüs bileti alınarak seyahat daha konforlu hale getirilebilir.
Şehir içinde halk otobüsleri sayesinde sorunsuz bir şekilde birçok yere ulaşılabiliyor.
En Çok Seyahat Edilen Otobüs Rotaları