En Ucuz Çorlu Kalkışlı Otobüs Biletleri
En Ucuz Çorlu Varışlı Otobüs Biletleri
Çorlu Hakkında
Çorlu, Tekirdağ'ın en büyük ilçesi olarak bilinen ve Trakya’nın orta yerinde, yayladaki bir düzlükte yer alır. Kimya, deri ve tekstil sanayisinin oldukça gelişmiş olduğu ilçeye Çorlu otobüs bileti alarak gelenlerin neredeyse yarısını bu sektörlerle ilgili ticari ya da mali çalışmalar yapanlar oluşturuyor.
Karadeniz ve Ege bölgelerin arasında kalan yöre hem Akdeniz iklimini hem de Karadeniz'in soğuk iklimini taşıyabiliyor. Tam bir karma iklim özelliği gösteren Çorlu, doğası aldığı bol yağış ile birlikte halihazırda Trakya’nın yeraltı suları konusunda en zengin bölge olmasını destekler niteliktedir.
Çorlu'nun Tarihçesi
Yapılan çalışmalar sonucu elde edilen verilere bakılırsa Çorlu’nun ilk tarihi Tunç çağına dayanıyor. Daha önce Tzirallum, Tzirallon gibi isimler kullanılarak da Çorlu’dan bahsedilmiştir. Tarih boyunca bu topraklarda hüküm sürenlerin başında Frigler, Yunanlar, İskitler, Persler, Makedonlar, Romalılar, Bizanslılar ve Osmanlılar geliyor.
Milattan önce 168 yılında Romalılar Trakya’yı egemenlik altına almış ve sahil kısımlarındaki Yunanlıları bağımsızlaştırmıştır. Bağımsızlaşan Yunanlılar için yeni yerleşim yerleri kurulmuştur ve Çorlu da bunlardan biridir. Milattan sonra 7. yüzyılda Bizans İmparatorluğu hâkim olmaya başlamıştır. Birkaç defa fethedilse de son olarak 1361 yılında Şehzade Murad sayesinde Osmanlı hakimiyeti sağlanmıştır.
Osmanlı Dönemi’nde II. Mehmet, II. Beyazıt, Yavuz Sultan Selim en çok sözü geçen yöneticilerden olmuşlarıdır. II. Beyazıt ve oğlu Yavuz Sultan Selim Çorlu topraklarında ruhlarını teslim etmişlerdir. 1830 yılında Rumeli beyler beyi Edirne vilayeti kaza haline gelmiştir.
Çorlu'da Gezilecek Yerler
Coğrafi konumu dolayısıyla doğal güzellikleri ve tarihi yoğunluğa sahip Çorlu'da gezilecek yerler de daha çok doğa ve tarih turizmine uygun mekanlardır. Çorlu otobüs bileti alarak bu güzelliklerle tanışıp tarihi otellerde kalabilirsiniz.
Çorlu Kalesi: Eski adı olan Tzirallum Kalesi olarak da bilinen yapının tarihi Bizans İmparatorluğu’na dayanıyor. Yapılış amacının Avrupa'dan gelebilecek saldırılara karşı savunma oluşturmak olduğu bilinen yapıdan günümüzde sadece kalıntılar kalmıştır.
Çorlu Muhacir Evi: Bir buçuk asır önce Rum bir doktor için inşa edilmiş ve günümüzde müze olarak kullanıyor. Muhacir evinde Çorlu'ya ait tarihi eşyalar, yöresel kıyafetler ve bazı önemli yazılı belgeler sergileniyor. Cemaliye Mahallesi’nde bulunan müze, Tarihi Çorlu Evi olarak da biliniyor.
Çorlu'da Ne Yenir?
Türkiye'nin bir ucundan olmasına rağmen tüm Türk lezzetlerinden nasibini almış Çorlu meşhur yemekleri mideye zarar vermeyecek ve ağırlık yapmayacak tariflerdir.
Pireşe: Soğanlar ve pırasanın yaprakları incecik doğranır ve zeytinyağı ile kavrulur. Pırasalar soğurken mısır ununa tuz atılarak yavaş yavaş su ekleyerek bir hamur oluşturulur ve soğuyan pırasa karışımı eklenir. Yağlanan tepsiye dökülen hamur önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
Papaz Mancası: Patlıcan, domates ve biber közlenir ya da fırında pişirilir. Soğuduktan sonra bütün sebzeler soyulur ve çatalla ezilir. Ayrı bir kapta karıştırılan zeytinyağı, sirke, tuz ve sarımsak sebzelerin üzerine dökülür ve karıştırılır. Maydanoz eşliğinde servis edilir.
Çorlu'da Ulaşım Nasıl Sağlanır?
İl merkezine uzaklığı 40 km olan ilçe turistik zenginliği ve birçok ilçeye ulaşımda kavşak nokta olduğundan Çorlu otobüs biletleri ve havalimanına ev sahipliği yaptığından uçak biletleri büyük ilgi görüyor. Özellikle yaz aylarında yapılacak seyahatlerde erken bilet rezervasyonu önem taşıyor.
İlçe merkezinden havalimanına yaklaşık 20 dakikada ulaşım sağlanırken otobüsle ulaşım için Tekirdağ otogarının kullanılması gerekiyor. Çevre il ve ilçelerden her gün Çorlu'ya düzenli aralıklarla minibüs seferleri yapılıyor.
Şehir içi ulaşımı genellikle halk otobüsleri ve minibüslerle sağlandığı gibi ticari taksiler de zaman zaman tercih edilebiliyor.
Otogarlar
En Çok Seyahat Edilen Otobüs Rotaları
Çorlu
Hava Durumu
Sefer Süreleri
Çorlu
Seferli Otobüs Firmaları