Uçuşlar yükleniyor, bekleyin....

Seferler yükleniyor, bekleyin....

Heybilet Mobil uygulamasını şimdi indirin!

Heybilet mobil uygulaması ayrıcalıklarından hemen yararlanın ,  bol bol puan , mobile özel kampanyalar ve dahası ...

Kayseri Hakkında

Kayseri, tarihte Yunan ve Roma arasında köprü görevi görmesi özelliği ile bilinmektedir. Bu şehirdeki tarihi ve doğal güzellik görebilmek için Kayseri otobüs bileti satın almanız yeterlidir. Türkiye’nin İç Anadolu Bölgesi’nde olan bu şehrin nüfusu, ortalama 1 milyon 400 bin civarıdır. Verimli topraklara sahip olması ile tarıma elverişlidir. Bu sayede, ticari ve ekonomik yönden güçlenmektedir.
 

Kayseri’nin Tarihçesi
Kayseri, Hititler döneminden itibaren bu yana 6.000 yıllık tarihe tanıklık eden bir şehirdir. Bizans döneminde, dini açıdan en büyük merkezlerden biri olduğu için Hıristiyanlığın yayılmasına büyük bir katkı sağlamıştır. Yine Bizans döneminde, Kayseri surlarla çevrilmiştir. Selçuklu döneminde ise Konya’dan sonra ikinci başkent olup en önemli şehirlerden biri haline gelmiştir. Anadolu beylikleri döneminde, Sultan Yıldırım Bayezid tarafından fethedilerek, Osmanlı Devleti’nin toprağı haline gelmiştir. Fakat; Ankara Savaşı’nda Kayseri toprakları kaybedilmiştir. Osmanlı Devleti Dönemi’nde, Yavuz Sultan Selim Han tarafından 1515 yılında Kayseri fethedilerek tekrar Osmanlı topraklarına katılmıştır. Cumhuriyet döneminde ise büyükşehir unvanını kazanmıştır. Geçmişi ve tarihçesi ile birlikte içerisinde birçok tarihi güzellik barındıran bir şehir haline gelmiştir.

Kayseri’de Gezilecek Yerler
Kayseri otobüs bileti ile şehrin güzelliklerini görmeye hemen başlayabilirsiniz. Kayseri gezilecek yerler farklı tarih dokularına sahiptir. Bunların en kapsamlısı Kayseri Arkeoloji Müzesi’dir.
Kayseri Arkeoloji Müzesi: İki salon ve bahçede kronolojik olarak ayrılmış bir şekilde tarihi eserler sergilenmektedir. Kalkolitik ve Eski Tunç Devrine ait eserlere yer verilmiştir. Ayrıca, içeride ana tanrıçaların da heykelleri yer almaktadır. Bahçede ise, Helenistik, Roma ve Bizans dönemine ait heykeller ve mezarlar yer alıyor. Her gün açık olan bu müzenin giriş ücreti ise 12 – 15 ₺ arasıdır.
Kayseri Atatürk Evi: Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde yer alan ev, Raşit Ağa Konağı olarak da bilinmektedir. 1919 yılında Atatürk’ün ziyareti ile önem kazanmıştır. Giriş katında, güzel sanatlara ayrılmış bir sergi bulunmaktadır. Konağın ikinci katı, 1998 yılında Atatürk Müzesi olarak restore edilmiş olup, diğer bir katta ise Kayseri Devlet Güzel Sanatlar Galerisinin idari büroları bulunmaktadır.
Erciyes Dağı: Bu şehir, tarihi yerlerin yanı sıra kış sporları içinde güzellikler barındırmaktadır. Şehir merkezine çok yakın olan Erciyes Dağı, şehrin güney kısmında yer alır. Türkiye’nin en büyük dağlarından biri olup, toz karı ile ünlüdür. Kayseri’ye 23 km. uzaklıkta, Tekir Yaylası üzerine kuruludur. Ayrıca zengin mineralli kaynak sularına sahiptir. Turizmin en önemli noktalarındandır.


Kayseri’de Ne Yenir?
Kayseri’de, gezilecek yerleri görmüşken, bu keyifli seyahatinizde Kayseri’nin meşhur yemeklerini tatmadan kentten ayrılmayın.
Kayseri Mantısı: Kayseri denildiğinde akla ilk gelen mantı ve pastırmadır. Kayseri mantısında özellikle zeytinyağı ve baharat kullanılmaktadır. Haşlama suyunda ise biber salçası tercih edilmektedir. Sarımsaklı yoğurt ve nane eşliğinde servis edilir.
Pöç: Diğer bir adı ile dana kuyruğu olarak bilinen bir yemektir. En alt kısmına soğanların koyulduğu güvecin üstüne pöçleri koyup üzerine de sarımsak tuz ve su ekleyerek fırına verilerek pişirilmektedir. Ev de kolaylıkla hazırlanabilen bir tariftir. Yanında pilav ile servis edilir.
Ayvalı Tahinli Yaprak Sarma: Yediğiniz diğer sarmalardan daha farklı bir lezzete sahiptir. Bol suda haşlanmış asma yapraklarının içerisine pirinç, ayva, tereyağı, şeker ve baharatlar eklenerek hazırlanan harç koyularak, sarılır. Soğuyan sarmaların üzerine tahin dökülerek servis edilir.
Aside Tatlısı: Tereyağı, un, su ve pekmez ile yapılan bir tatlıdır. Üzeri ceviz ile süslenerek servis edilir.
Düğümlü Tatlısı: Yapımı en kolay ve en sevilen tatlılardan biridir. Yumurta, yoğurt, un ve limon ile yapılan bu tatlı adını, düğüm şekli verilen hamurundan almaktadır. Üzerine şerbet eklenerek sunulur.

 Sıkça Sorulan Sorular

Kayseri otobüs bileti satın alarak, Ankara’dan yaklaşık 4 saatte, İstanbul’dan 10 saatte, İzmir’den ise 12 saatte ulaşım sağlayabilirsiniz.

Karayolu ile ulaşım sağlayacaklar için üç büyük ilimiz ile kent arasındaki ulaşım sürelerinin yanı sıra mesafeleri de; Ankara-Kayseri 320 km., İstanbul-Kayseri 769 km., İzmir-Kayseri ise 838kmdir. Kente, havayolu ve demiryolu ile de ulaşım sağlanabilmektedir. Doğu Ekspresi, Van Ekspresi ve Erciyes Ekspresi kentten geçmektedir.

Kayseri Hava Durumu

Sefer Süreleri

  • İstanbul-Avrupa
    12 saat
  • İzmir
    13 saat
  • Ankara
    4 saat
  • Adana
    4 saat
  • Bursa
    10 saat
  • Antalya
    10 saat
  • Trabzon
    12 saat