Uçuşlar yükleniyor, bekleyin....

Seferler yükleniyor, bekleyin....

Heybilet Mobil uygulamasını şimdi indirin!

Heybilet mobil uygulaması ayrıcalıklarından hemen yararlanın ,  bol bol puan , mobile özel kampanyalar ve dahası ...

Sarıoğlan Hakkında

Sarıoğlan, Kayseri ilimize bağlı bir ilçedir. Sarıoğlan ilçesine ulaşmak için Sarıoğlan otobüs bileti alarak ilçeye ulaşım sağlanabilmektedir. Sarıoğlan ilçesine çeşitli illerden hem hava yolu hem de kara yolu ile ulaşım sağlamak mümkündür. Zengin tarihi ve arkeolojik eserleriyle bu ilçemiz, yerli ve yabancı misafirlerin seyahat yerleri arasındadır. Konaklama, yeme-içme gibi çeşitli avantajlar sağlayarak günün her saatinde 7/24 aktiftir. Bu cazip fırsatlar için bu ilçeyi keşfetmeye başlayabilirsiniz.

Konum: Sarıoğlan, İç Anadolu bölgesinde yer almaktadır. Kayseri iline 61 km uzaklıkta yer almaktadır.

Nüfusu: Sarıoğlan ilçesinin, Türkiye İstatistik Kurumunun yapmış olduğu en yakın tarihli sayımına göre ( 2020) 14.107 olarak belirlenmiştir. 

Yeryüzü Şekilleri: Sarıoğlan ilçesi engebeli ve dik yamaçlardan oluşmaktadır. Bölgede düzlük alanlar da vardır. Dağlar daha çok toprak ve taş yığını birikintilerini andırır. Kepirçe Dağı, Sultan Sekisi Dağı, Akdağ ve Keçi kalesi dağları bölgenin başlıca dağlarındandır. Rakımı 1148’dir.

İklimi: Sarıoğlan ilçesi, karasal iklim hâkimdir. Yazar sıcak ve kurak, kışlar soğuk ve kar yağışlıdır. En yağışlı sezon İlkbahar ve kıştır.

Ekonomi: Bölge sakinleri tarımla uğraşmaktadır. Yağışların yetersizliği ve sulama imkânları dar olsa da buğday, arpa ve çavdar üretimi yapılmaktadır. Tarımın yanında büyükbaş hayvancılık da yapılmaktadır.

Sarıoğlan’ın Tarihçesi

Kayseri ilinde yer alan Sarıoğlan en eski yerleşim yerlerinden biridir. Tarihte Med, Hitit, Diyadoklar, Roma, Bizans, Moğol, Danişmentler, Selçuklu ve Osmanlı Devleti egemenliğinde kalmıştır. Göçebe yaşayan insanlar bu bölgeye gelip yerleşik yaşama geçmiştir. Göç ettikleri bölgelerde hem kendi kültürlerini yaşatmışlar hem de diğer milletlerin yaşayış tarzından etkilenmişlerdir. Antik dönemlerden kalan heykeller, kabartmalar, süslemeler, mezar kalıntıları, kaleler, köprüler dikkat çekmektedir. Osmanlı Döneminde Pınarbaşı ilçesine bağlı olan Sarıoğlan 1960 tarihinde ilçe olmuştur.

Saroğlan İlçesinde Gezilecek Yerler

Ülkemizin İç Anadolu bölümünde yer alan Sarıoğlan ilçesine, karadan ve havadan ulaşım tercih edebilirsiniz.  Bu ilçemize yapılan en kolay ulaşım Sarıoğlan otobüs bileti satın almaktır ve sonrasında bu tarihi ilçeyi ziyaret edebilirsiniz. Sarıoğlan gezilecek yerler aşağıdaki gibi sıralanabilir;

Şahruk Köprüsü: İlçe merkezine 20 km uzaklıkta yer almaktadır. Kızılırmak üzerinde yer alan bu köprü kesme taşlardan yapılmıştır. Üzerine çeşitli motifler işlenmiştir. 161 metre uzunluğundaki bu köprü görenleri büyülüyor. 

Palas: İl merkezine 56 km, Sarıoğlan ilçe merkezine 17 km’dir.

Ulu Cami: İlçe merkezine bağlı Palas ilçesinde bulunan bu cami Selçuklu Sulatanı Alaeddin Keykubat tarafından yaptırılmıştır.

Tuzla Gölü: İlçe merkezine bağlı Palas köyündeki bu göl tarihi İpek Yolu üzerinde yer almaktadır. Burada bulunan çamurlu toprak romatizma ağrılarına iyi gelmektedir.

Sarıoğlan’da Ne Yenir? 

Ülkemizde yer alan ilçelerin tümünde birçok yemek vardır. Bu yemekler dini günlerde, bayramlarda ya da ilçeye gelen ziyaretçilere ikram edilir. Sarıoğlan ilçesini ziyaret ettiğiniz zaman mutlaka denemeniz gereken Sarıoğlan’ın meşhur yemekleri şu şekilde sıralanabilir;

Mantı: Kıyma, bulgur, soğan ve baharatlarla tatlandırılan iç harcı elde açılan yufkaların küçük küçük kesilir. Kesilen hamura iç harç eklenir şekil verilir. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülüp servis edilmektedir.

Pastırma: Çiğ sığır eti baharatlarla harmanlanıp üzeri çemen ile kaplanmaktadır. Günün her öğününde yöre halkı tarafından tüketilen pastırma turistlerinde damak tadına uyuyor.

Nevzine Tatlısı: Çok meşhur olan bu tatlı bayramlarda misafirlere ikram edilmektedir. Un, yoğurt, pekmez ve cevizle hazırlanmaktadır.

Sarıoğlan’a Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Kayseri ilimizin turizm cenneti Sarıoğlan ilçesine hava yolu, kara yolu ve demiryolu ile ulaşım sağlanabilmektedir. Özel aracınız ile ziyaret edebileceğiniz bu ilçeye Melikgazi otobüs bileti satın alarak da ulaşım sağlayabilirsiniz. İlçeye her yönden ulaşım imanı sağlanmaktadır. Daha çok yakınlık sebebiyle Ankara, Nevşehir, Niğde, Sivas ve Yozgat şehirlerinden daha çok ziyaretçi ağırlamaktadır. Otobüs ile seyahat edilecek ise terminale ulaştıktan sonra şehir içi otobüsler de tercih edilebilir. Kayseri’ye 61 km uzaklıkta olduğundan ulaşım son derece kolaydır. Hava yolu ile de seyahat edilebilir. Kayseri havaalanı ve Sarıoğlan arası 68 km’dir. Demiryolu yoğunluğu en fazla olduğu yerdir. Türkiye genelinde demiryolu ulaşımı bakımından en elverişli yerdir. Doğuya yapılacak sefereler için yine bu güzergâh kullanılır. Melikgazi Kayseri Tren Garı arası mesafe yaklaşık 62 km’dir.