Uçuşlar yükleniyor, bekleyin....

Seferler yükleniyor, bekleyin....

Heybilet Mobil uygulamasını şimdi indirin!

Heybilet mobil uygulaması ayrıcalıklarından hemen yararlanın ,  bol bol puan , mobile özel kampanyalar ve dahası ...

Sivas Hakkında

Sivas gerek İç Anadolu’nun, gerekse de vaktinde medeniyeti beşiği olabilmeyi başarmış, ülkemizin en değerli ve merkezi şehirlerinden birisi olma özelliğini taşımaktadır. Sivas otobüs bileti aracılığıyla gayet rahat bir biçimde 365 gün kolay bir biçimde ulaşabileceğiniz, konum olarak oldukça önemli bir yerde bulunan Sivas, Milli Mücadele Dönemi’nin de en önemli şehirlerinden biri olma özelliğine sahiptir. 2021 yılında araştırılmış ve sonuçlandırılmış istatistiklere göre, Sivas’ın nüfusu 388.709 kişi olarak hesaplanmıştır. İç Anadolu’nun merkezinde bulunması sebebiyle kritik bir noktaya sahip olmuş olan Sivas, Tokat, Ordu, Giresun, Erzincan, Malatya, Kahramanmaraş, Kayseri ve Yozgat illerimiz tarafından çevrelenmiştir. 

Sivas’ın Tarihçesi 

Gerek geçmiş uygarlıklar, gerekse de Anadolu’yu etkisi altına alan Türk devletleri ve halklarının kendilerine merkez olarak belirledikleri Sivas, oldukça zengin ve geniş bir tarihi geçmişe ve değere sahiptir. Sivas, türlü uygarlıklara ve farklı dinlere ve milletlere sahip insanların ortak olarak yaşayabildiği önemli şehirlerden biri olabilme yetisini tarih boyunca sürdürmeyi başarmıştır. Eski adı Sebastia, Sebasteia veya Samassia olarak da bilinmiştir. Hititler’in kaynaklarında ilk kez ismine rastlanmış olan Sivas’ın, yapılan arkeolojik kazılarla birlikte ortaya çıkarılmış olan bulgulara göre, tarihi M.Ö. 5500 yılına kadar takip edilebilmektedir. Hititler, Medler, Makedonya Krallığı, Roma İmparatorluğu gibi büyük devlet milletlerin egemenliği altında olan Sivas, önce Selçuklular, ardından da Osmanlı ve Milli Mücadele dönemleri sonrasında Türk toprağı olarak korunmuş ve önemli roller üstlenmeyi sürdürmüştür. 

Sivas’ta Gezilecek Yerler 

Sivas otobüs bileti seçeneklerini değerlendirerek, gerek şehir merkezinde yer alan, gerekse de çevre ilçelerde bulunan kültürel mirası ziyaret edebilir, Sivas’ta gezilecek yerler arasından dilediklerinizi seçebilirsiniz. 

Gökpınar Gölü: Sivas’ın en özel olan, korunmuş olması sayesinde ziyaretçilerinin keyfini ve mutluluğunu artırmayı başaran en güzel doğal noktalarından birisidir.

Divriği Kalesi: Divriği ilçesi, tarihi yapısı sayesinde birden fazla önemli inşa taşımaktadır. Günümüze kadar ulaşmış olan bu özel yapılar arasında Divriği Kalesi de yer almaktadır. 

Çifte Minareli Medrese: 1271 yılından günümüze kadar ulaşmayı başarmış olan medrese, yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çeken kültürel yapılar içerisinde yer almaktadır. 

Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası: Tarih boyunca oldukça önemli bir yer edinmeyi başarmış dönemsel inşalar arasında yer almaktadır. Yapılmış olduğu 1228 yılından bu güne kadar korunmuştur.

Kangal Balıklı Kaplıcası: Mineral yapısı sayesinde oldukça önemli tıbbi etkileri olan bir kaplıcadır. Sedef başta olmak üzere tüm deri hastalıklarına iyi geldiği bilinmektedir. 

Sivas Arkeoloji Müzesi: Sivas ve çevresindeki arkeolojik kazılarda elde edilmiş önemli tarihsel simgelerin sergilendiği bir müzedir. Aynı zamanda, Orta Anadolu’nun en büyük Arkeoloji müzesi olma özelliğini de taşımaktadır. 

 

Sivas’ta Ne Yenir?

Sivas’ın meşhur yemekleri, hem etli yemekler, hem de bölgeye özel bitkilerle oluşturulmuş yemekler olarak ayrılabilecek, geniş bir yelpazede incelenebilecek mutfaklar içerisinde değerlendirilmektedir.

Peskütan Çorbası: İsmini, Sivas özel olan Peskütan yoğurdundan alan bir çorbadır. Naneli sos ile servis edilen çorbanın içerisinde yoğurt ve yarma bulunmaktadır. 

Sivas Kebabı: Özel bir biçimde pişirilen ve kuzu etinin yanında bolca patlıcan, biber, domates gibi sebzeler içeren bir kebaptır. 

Sivas Köftesi: Döküm tavalarda pişirilmesiyle öne çıkan bir köftedir. Domates sos ve yoğurt ile birlikte servis edilmektedir.

Mirik Köfte: Sivas’a özgü bir köfte biçimidir. Oldukça küçük bir yapıya sahip olan köfteler, ince bulgur ve baharatlarla birlikte hazırlanmaktadır. 

Divriği Pilavı: Geleneksel Sivas yemekleri arasında yer alan pilav, nohut, kuzu eti, pirinç ve badem içeriklerine sahiptir.

Çılbır: İç Anadolu’da var olan yumurta pişirme biçimlerinden birine özellik katan bir yemektir. Yoğurt ve sarımsak ile Sivas’ta özel hale getirilmiştir.

Madımak: Yöreye ve bölgeye ait olan özel bitkilerle hazırlanan değerli lezzetlerden biri olarak öne çıkar. Madımak otunun yoğurtla birlikte servis edilmesiyle ortaya çıkarılmıştır.

 Sıkça Sorulan Sorular

Sivas otobüs bileti şehre ulaşmanızın kolay bir biçimde tamamlanmasını sağlamak için değerlendirebileceğiniz en basit seçenek olarak öne çıkmaktadır. Havalimanına sahip olan şehre uçakla gidebileceğiniz gibi, konumu itibarıyla merkez bir yerde bulunan Sivas’a trenle de rahatlıkla ulaşılabilmektedir.

Sivas – Ankara otobüs yolculuğu toplamda yaklaşık 6 saat sürerken, Sivas – İstanbul arası ise yaklaşık 10 saat içerisinde tamamlanabilmektedir.

Sivas Hava Durumu

Sefer Süreleri

  • İstanbul-Avrupa
    14 saat
  • İzmir
    14 saat
  • Ankara
    7 saat
  • Adana
    7 saat
  • Bursa
    12 saat
  • Antalya
    13 saat
  • Trabzon
    9 saat