En Ucuz Gölova Kalkışlı Otobüs Biletleri
En Ucuz Gölova Varışlı Otobüs Biletleri
Gölova Hakkında
Gölova ilçesi, Sivas iline bağlı olan ve Karadeniz bölgesinde bulunan bir ilçedir. Gölova ilçesini gezmek ve görmek isteyenlerin Gölova otobüs bileti alarak ilçeye ulaşım sağlamaları mümkündür. Gölova ilçesi bulunduğu konum itibariyle Sivas il merkezinin doğusunda yer alır. İlçenin kuzeyinde Giresun iline bağlı Şebinkarahisar ve Çamoluk ilçesi, batısında Akıncılar ilçesi, doğusunda Erzincan iline bağlı Refahiye ilçesi bulunur. Gölova ilçesinin Sivas'a bağlı en az nüfusa sahip ilçelerinden biri olduğu bilinir. Gölova ilçesinin en büyük avantajı farklı iklim tiplerinde yetişen bitkilerin bu ilçede kolaylıkla yetişebilmesidir. MHP himayesinde olan ilçenin belediye başkanı Halil Önge, kaymakamı Ahmet Nuri Demir’dir. 2022 itibariyle Gölova ilçesinin nüfusu 3168 olarak belirlenmiştir.
Gölova'nın Tarihçesi
Geçmişte Gölova ilçesinin bulunduğu bölgenin ilk olarak hangi tarihte ortaya çıktığı bilinmese de çeşitli kaynaklarda ilçe tarihinin 2000’li yıllara kadar dayandığı belirtilir. Bu tarihlerde Gölova ilçesinin bulunduğu bölgede Hititler yaşamıştır. Bu nedenle bölgeyi ilk kez keşfedenlerin Hititler olduğu yönünde görüşler de mevcuttur. Hititlerin ardından bölgeye egemen olan Romalılar, bir süre bu bölgede yaşadıktan sonra Pontus - Rum Devleti Gölova bölgesini ele geçirmiştir. Geçmişi değerlendirilince farklı medeniyetlere ev sahipliği yaptığı anlaşılan Gölova ilçesi Türk topraklarından biri haline geldikten sonra çeşitli değişimlere uğramış ve günümüzdeki son haline kavuşmuştur.
Gölova'da Gezilecek Yerler
Gölova ilçesinde gezmek isteyenler Gölova otobüs bileti alarak ilçeye ulaşım sağlayabilirler.
Gölova ilçesinde gezilecek yerler şöyle sıralanabilir;
Gölova Kültür ve Sanat Evi: Gölova ilçe merkezinde bulunan Gölova Kültür ve Sanat Evi, ilçeye ilk kez gelenler tarafından tam not alan bir yerdir. Ziyaretçilere özel olarak hazırlanan bu kültür sanat evinde spor salonu, dinlenme salonu, şark köşesi, çocuk bahçesi, okuma salonu ve sergi salonu gibi birçok alan bulunur. Taş bir bina olarak mimarisiyle de dikkat çeken Gölova Kültür ve Sanat Evinin 2005 yılında hizmete açıldığı bilinir.
Çoban Baba Türbesi: Gölova ilçesinde bulunan en eski yapıdır. 14 ila 16. yüzyıllarda inşa edildiği tahmin edilen bu tarihi yapının Sultan Selim tarafından yaptırıldığı da tahminler arasındadır. Biraz yüksek bir yerde olan türbenin hemen yanında cami minaresi bulunur. İlçeye dışarıdan gelenler ve ibadet etmek için camiye gelen ilçe yerlileri tarafından sık sık ziyaret edilen bir türbedir
Gölova’da Ne Yenir?
Gölova'nın meşhur yemekleri şöyle sıralanabilir;
Sivas Usulü İçli Köfte: Türk mutfağının en önemli yemek çeşitlerinden biri olan içli köfte, Sivas yöresinde de sık sık yapılan ve tüketilen bir köfte çeşididir. Sivas usulü içli köfte klasik içli köfteden biraz farklıdır. Klasik içli köfte gibi oval değil yuvarlak yapılan bu köfte çeşidi, Gölova ilçesine ve Sivas il merkezine gelenler tarafından da oldukça beğenilir.
Madımak: Bir çeşit sebze yemeği olan madımak, Gölova ilçesine ve Sivas il merkezine gelenler tarafından sevilerek tüketilen alternatiflerden biridir. Özellikle et yemeği sevmeyenler için bire bir olduğu söylenebilir. Ispanak, yoğurt, zeytinyağı, kekik ve kuru nane kullanılarak hazırlanan madımak, isteğe bağlı olarak farklı baharat çeşitleriyle de tatlandırılabilir.
Gölova'ya Ulaşım Nasıl Sağlanır?
Gölova ilçesi bağlı olduğu Sivas il merkezine oldukça uzaktır. Gölova ilçe merkeziyle Sivas il merkezi arasında yaklaşık 175 kilometre mesafe bulunur. Sivas il merkezinden Gölova ilçe merkezine gitmek üzere araç kiralayarak yola çıkan bir kişinin tahmini varış süresi 2 saat 15 dakikadır. Sivas il merkezinden Gölova ilçe merkezine gitmek üzere Gölova otobüs bileti alarak yola çıkan bir kişinin tahmini varış süresi 2 buçuk saattir.
En Çok Seyahat Edilen Otobüs Rotaları
Gölova
Hava Durumu
Sefer Süreleri
Gölova
Seferli Otobüs Firmaları