Uçuşlar yükleniyor, bekleyin....

Seferler yükleniyor, bekleyin....

Heybilet Mobil uygulamasını şimdi indirin!

Heybilet mobil uygulaması ayrıcalıklarından hemen yararlanın ,  bol bol puan , mobile özel kampanyalar ve dahası ...

Ulaş (Sivas) Hakkında

Ulaş ilçesi, Sivas il merkezine bağlı olan ve Sivas il merkezinin güneyinde bulunan bir ilçedir. Sivas - Malatya kara yolu üzerinde yer alan Ulaş ilçesini gezmek ve görmek isteyenlerin Ulaş otobüs bileti alarak ilçeye ulaşım sağlamaları mümkündür. Ulaş ilçesinin bulunduğu arazi düz ve geniştir. İlçede 11 adet göl bulunur. Ulaş ilçesinde eğitim ve kültür önemsendiğinden kültür - sanat etkinlikleri ve tiyatro faaliyetleri düzenli olarak yapılır. İlçede basımevi spor tesisleri de bulunur. İlçe yerlileri için en önemli geçim kaynağı hayvancılık ve tarımdır. MHP himayesinde olan ilçenin Belediye Başkanı Turan İlbey, Kaymakamı Halil Dalak’tır. 2022 itibariyle Ulaş ilçesinin nüfusu 8005 olarak belirlenmiştir.

Ulaş'ın Tarihçesi 

Geçmişte Ulaş ilçesinin bulunduğu bölgeye ilk kez yerleşenlerin Selçuklular olduğu bilinir. Ancak bölgenin çok daha eski tarihlerde kullanılıp kullanılmadığına ve ilk olarak hangi tarihte keşfedildiğine dair net bir bulgu yoktur. Ulaş ilçesinde yapılan çeşitli araştırmalar neticesinde birçok tarihi kalıntı ele geçirilmiştir. Bu kalıntılar Ulaş ilçesinin Selçuklular için oldukça önemli bir bölge olduğunu gösterir. Osmanlı İmparatorluğu’nun kurulmasıyla Osmanlı Devletinin topraklarından biri haline gelen Ulaş, Cumhuriyet dönemine kadar önemli bir yerleşim yeri olarak kullanılmış ve 1990 yılında ilçe statüsüne kavuşmuştur.

Ulaş'ta Gezilecek Yerler 

Ulaş ilçesinde gezmek isteyenler Ulaş otobüs bileti alarak ilçeye ulaşım sağlayabilirler. 

Ulaş ilçesinde gezilecek yerler şöyle sıralanabilir; 

Mihrali Bey Konağı: Ulaş ilçe merkezine bağlı olan Acıyurt Köyünde bulunur. 1889 yılında Mihrali Bey tarafından inşa edilen bu konak, geçmişte Kültür Merkezi olarak da kullanılmıştır. 1995 yılına kadar kullanılan konak, bir süre boş kalmıştır. 2004 yılında restore edilen Mihrali Bey Konağı şimdilerde ziyaretçilere açık durumdadır.

Acıyurt Köyü Camii: Ulaş ilçe merkezine bağlı olan Acıyurt Köyünde bulunur. Ulaş ilçe merkezine yaklaşık 27 km uzaklıkta yer alır. Kitabesi olmayan caminin 19. yüzyılda bir halk kahramanı olarak bilinen Mihrali Bey’in kardeşi Ali Bey tarafından inşa edildiği tahminler arasındadır. 

Ulaş Gölü: Ulaş ilçe merkezine bağlı olan Esentepe Mahallesinde bulunur. Oldukça göz alıcı ve büyük bir göldür. Göl kenarında bulunan mesire alanı dolayısıyla göle gelenlerin temiz hava alması ve piknik yapması mümkündür. Farklı balık çeşitlerinin bulunduğu göl balık tutmak isteyenler için de uygundur.

Ulaş'ta Ne Yenir? 

Ulaş'ın meşhur yemekleri şöyle sıralanabilir; 

Düğürcük Çorbası: Kış çorbası olarak da bilinen düğürcük çorbası, Sivas yöresinde oldukça sık tüketilir. Soğan, bulgur, su ve çeşitli baharatlar kullanarak hazırlanır. kış aylarının vazgeçilmezi olan düğürcük çorbasının üzerine farklı yeşillik çeşitleri de eklenebilir. 

Mirik Köfte: Sivas yöresine has köfte çeşitlerinden biri olan mirik köfte, ilk bakışta mantıya benzeyen bir çeşit hamur işidir. Oldukça doyurucu ve lezzetli olması dolayısıyla Ulaş ilçesine ilk kez gelenler tarafından tam not alır. Bulgur, sarımsak, zeytinyağı, yoğurt ve çeşitli baharatlar kullanılarak hazırlanır. Önce hamuru hazırlanan köfteye sos olarak sarımsaklı yoğurt ilave edilir. Tercihe bağlı olarak sarımsaklı yoğurdun üstüne pul biber, kırmızı toz biber, kekik ve nane gibi baharatlar ilave edilebilir.

Ulaş'a Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Ulaş ilçesi bağlı olduğu Sivas il merkezine kısmen yakın olan ilçelerden biridir. Ulaş ilçe merkeziyle Sivas il merkezi arasında yaklaşık 42 kilometre mesafe bulunur. Sivas il merkezinden Ulaş ilçe merkezine gitmek üzere şahsi aracıyla yola çıkan bir kişinin tahmini varış süresi 38 dakikadır. Sivas il merkezinden Ulaş ilçe merkezine gitmek üzere Ulaş otobüs bileti alarak yola çıkan bir kişinin tahmini varış süresi 58 dakikadır.

Ulaş (Sivas) Hava Durumu

Sefer Süreleri