En Ucuz Kars Kalkışlı Otobüs Biletleri
En Ucuz Kars Varışlı Otobüs Biletleri
Kars Hakkında
Kars, ülkemizin Doğu Anadolu Bölgesi’nde yer almaktadır. Kars otobüs bileti temin ederek kente, bulunduğunuz her ilden rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Şehirde; 8 ilçe, 57 mahalle ve 381 köy bulunmaktadır. İl; Ardahan, Ermenistan, Iğdır, Ağrı ve Erzurum ile komşudur. Hazar Denizi’ne dökülen iki önemli nehir olan Aras ve Kura nehirleri Kars ili topraklarından geçmektedir. Karasal iklime sahip olan ilde, kışları sıcaklık -39 derecelere kadar düşebilmektedir.
Kars’ın Tarihi
Susuz ilçesi ve Cilavuz Deresi etrafında gerçekleştirilen arkeolojik kazılar sonucu elde edilen verilere göre Kars ilinin tarihinin Yontma Taş Devri’ne kadar dayandığı bilinmektedir. Milattan önce 9. yüzyılda Urartu Krallığı himayesine giren il daha sonra Kimmerler ve İskitlere dahil olmuştur. Medler, Persler, Ermeni Tigranlar ve Roma İmparatorluğu’na ev sahipliği de yaptıktan sonra Partlar, Arakslılar, Sasiniler, Bizanslılar ve Arapların kontrolüne geçmiştir. 1534 yılında Kanuni Sultan Süleyman tarafından Osmanlı topraklarına katılmış olan il, defalarca Rusların ve İranlıların saldırısına uğraşmıştır. 1877 tarihinde Ruslar tarafından alınan il, 1917 Bolşevik İhtilali’nden önce Ermenilerin hakimiyetine geçmiştir. 7 Nisan 1918’de Brest-Litovsk Antlaşması ile Osmanlı’ya geri verilmiştir. İlerleyen süreçte İngilizlerin işgaline uğrayan il, Ermenilere ve Gürcülere bırakılmış olsa da 30 Ekim 1920 tarihinde Türk topraklarına geri kazandırılmıştır.
Kars’ta Gezilecek Yerler
Kars otobüs bileti satın alarak kenti ziyaret edebilirsiniz. Ziyaretiniz sırasında Kars’ta gezilecek yerler hakkında ön bilgiye sahip olmanız açısında birkaç önemli noktaya değineceğiz.
Büyük Katedral-Fethiye Camii: Kral II. Sembat tarafından milattan sonra 990 yılında yapılmaya başlanmış olan katedral, kralın ölümünün ardından eşi Kraliçe Katranide tarafından 1001 yılında tamamlatılmıştır. Kilisenin mimarı ise aynı dönemde İstanbul Ayasofya Kilisesi’nin tamiratını üstlenen Tiridat Usta’dır. 1064 yılında Sultan Alparslan tarafından fethedildikten sonra camiye çevrilmiş olması nedeni ile katedral ve cami olarak anılmaktadır.
Aziz Prkich Kilisesi: 1036 yılında Kral III. Sembat tarafından yapılmıştır. Kilise 1291-1342 yıllarında Atabekler tarafından restore ettirilmiştir. 1930’lu yıllarda ise yıldırım düşmesi sonucu kilisenin yarısı yıkılmıştır.
Çıldır Gölü: Ardahan ve Kars il sınırları içerinde yer alan göl, Türkiye’nin önemli tatlı su göllerindendir. Yaz ve kış turizminde önemli bir yer alır. Kışın buz tutan göl üzerinde balık tutulmaktadır.
Genç Kızlar Kilisesi: Türkiye Ermenistan sınırını ayıran Arpaçay Nehri Vadisinin batı kısmında bulunur. Ören yerine ulaşan kervan yolunun başlangıç noktasına inşa edilmiştir.
Kars’ta Ne Yenir?
Kars’ın meşhur yemekleri denilince akla ilk gelen Kars Kazı Pilavı’dır.
Kars Kazı Pilavı: Kent ile özdeşleşmiş bir yemektir. Kaz etinin suyu ile hazırlanan pilav piştikten sonra kaz etinin pilav üstüne konulması ile servis edilmektedir.
Haşıl: Kış aylarında yapılan yemek, buğday ve bulgur ile pişirilir, sarımsaklı yoğurt ve tereyağı ile servis edilir.
Kars Böreği: Kars’ın meşhur lezzetlerinden olan gravyer ile yapılması ile ayrı bir lezzete sahip olan böreği, şehri ziyaret ettiğinizde mutlaka denemelisiniz.
Nezik: Yörenin meşhur hamur işi lezzetlerindendir. Kaymak ile yoğrulan hamur çayın yanında ve kahvaltılarda tüketilmektedir.
Otogarlar
En Çok Seyahat Edilen Otobüs Rotaları
Sıkça
Sorulan Sorular
Kars’a Ulaşım Nasıl Sağlanır?
Kars yolculuğu otobüsle kaç saat sürüyor?
Kars
Hava Durumu
Sefer Süreleri
Kars
Seferli Otobüs Firmaları