En Ucuz Hatay Kalkışlı Otobüs Biletleri
En Ucuz Hatay Varışlı Otobüs Biletleri
Hatay Hakkında
Hatay, Türkiye’nin Akdeniz Bölgesi’nin doğu kısmında yer alır. Hatay otobüs bileti ile kente ulaşım sağlayabilirsiniz. Suriye, Akdeniz, Adana, Osmaniye ve Gaziantep ile komşudur. Başlıca geçim kaynakları; ticaret, tarım, sanayi, ulaşım ve inşattır. Demir-çelik mamulleri de ilde oldukça fazla üretilmektedir. Türkiye’nin üçüncü demir-çelik fabrikası bu ildedir. Yaş sebze ve narenciye üretimini gerçekleştirerek ihracatını sağlamaktadır.
Hatay’ın Tarihi
Şehirde yapılan arkeolojik çalışmalar sonucunda ilk yerleşimin milattan önce 100.000-40.000 yılları arasına dayandığı görülmektedir. Tunç Çağından itibaren Akat Beyliği ve milattan önce 1800-1600 yılları arasında Yamhad Krallığına ev sahipliği yapmıştır. Hitit, Mısır, Urartu, Asur ve Pers medeniyetlerine de ev sahipliği yapmıştır. Milattan önce 300 yılında Antakya kurulmuş ve milattan önce 64 yılında Roma İmparatorluğu’na katılarak Suriye eyaletinin başkenti olmuştur. 969 yılında Bizans topraklarına katılan il, 11-12. Yüzyıllarda meydana gelen Haçlı Seferleri sırasında, Memlük Devleti tarafından Haçlıların elinden alınmıştır. 23 Haziran 1939 yılında Hatay, Türkiye topraklarına katılmıştır.
Hatay’da Gezilecek Yerler
Satın alacağınız Hatay otobüs bileti ile şehre ulaşımınızı rahatlıkla sağladıktan sonra, Hatay gezilecek yerler turunuza başlayabilirsiniz.
Titus Tüneli ve Beşikli Mağara: Tünel, Samandağ ilçesine 5 km’lik bir mesafededir. 380 metre uzunluğa, 7 metre yüksekliğe ve 6 metre genişliğe sahiptir. Tünelin deniz tarafındaki girişine göre sağ tarafta 100 metre uzaklığında Beşikli Mağarası yer almaktadır. Kaya mezarları oldukça geniştir. İçerisinde bölümler halinde on iki adet mezar bulunmaktadır ve duvarlar ile birbirlerinden ayrılmaktadır. Yapının Roma İmparatoru Vespasian tarafından inşa ettirildiği bilinmektedir.
Hıdırbey Musa Ağacı: Samandağ ilçesinde yer almaktadır. Hz. Musa’nın su içmek için toprağa sapladığı asasının yeşermesi ve büyümesi olarak bilinen efsanesi ile ünlüdür. Ağacın 3 bin yıllık olduğu tahmin edilmektedir.
Saint Pierre Kilisesi: Antakya-Reyhanlı yolu üzerinde yer alan kilise, şehre 2 km mesafededir. Hz. İsa’nın on iki havarisinden birisi olan Aziz Petrus’un ilk vaaz verdiği ve Hıristiyan adının ilk kez anıldığı yer olarak bilinmektedir. Bu özelliği sayesinde St. Pierre Kilisesi, Hıristiyanlığın ilk kilisesi olarak bilinmektedir.
Hatay’da Ne Yenir?
Kentte gerçekleştireceğiniz tarihi gezi ve doğal güzellikleri ile temiz havası sizi Hatay’ın meşhur yemekleri ile tanışmaya götürecek.
Tepsi Kebabı: Sini adı verilen büyük tepsilerde yapılmasından dolayı tepsi kebabı adını almıştır. Kıyma, domates, biber ve soğan ile birlikte pişirilmektedir.
Belen Tava: Kuzu eti, tereyağı ve biber ile hazırlanmaktadır. İsmini Belen ilçesinden almaktadır.
Fellah Köfte: İnce bulgur, irmik ve salça ile hazırlanan köfte sarımsaklı yoğurt ile birlikte ana yemeklerin yanında servis edilmektedir.
Çökelek Salatası: Meze olarak yenilmektedir. Çökelek peyniri, domates ve maydanoz ile hazırlanır. Zeytin üflemesi ile harmanlanarak tüketilmektedir.
Künefe: Hatay mutfağı denilince akla ilk gelen isim künefedir. Tuzsun peynir, kadayıf, fıstık ve şerbet ile hazırlanan künefe, kaymak ya da tercihe göre dondurma ile servis edilmektedir.
Otogarlar
Hatay ilçeleri
En Çok Seyahat Edilen Otobüs Rotaları
Sıkça
Sorulan Sorular
Hatay’a Ulaşım Nasıl Sağlanır?
Hatay yolculuğu otobüsle kaç saat sürüyor?
Hatay
Hava Durumu
Sefer Süreleri
Hatay
Seferli Otobüs Firmaları