En Ucuz Hassa Kalkışlı Otobüs Biletleri
En Ucuz Hassa Varışlı Otobüs Biletleri
Hassa Hakkında
Hassa ilçesi, Hatay iline bağlı olan ve Hatay - Gaziantep il sınırlarında yer alan bir ilçedir. Hassa ilçesini gezmek ve görmek isteyenlerin Hassa otobüs bileti alarak ilçeye ulaşım sağlamaları mümkündür. Suriye ile sınırı bulunan Hassa ilçesi yüzölçümü ve coğrafi konumu dolayısıyla Hatay'ın en büyük üçüncü ilçesidir. İlçede toplam 39 belde ve 6 mahalle bulunur. İlçe ekonomisi için hayvancılık ve tarım önemlidir. Yaş meyve ve sebze üretimi Hassa ilçesinde çok yaygındır. İlçede yetişen üzüm ve nar meşhurdur. İlçenin bazı bölgelerinde ise keçi ve koyun yetiştiriciliği ön plana çıkar. AK Parti himayesinde olan ilçenin belediye başkanı Mehmet Karataş, kaymakamı Osman Acar’dır. 2022 itibariyle Hassa ilçesinin nüfusu 56952 olarak belirlenmiştir.
Hassa'nın Tarihçesi
Geçmişte Hassa ilçesinin bulunduğu bölgenin temelleri 1864 ila 1865 yılları arasında atılmıştır. Bu tarihlerde Amanos Dağlarında yaşayan Ulaşlı boyu isyan etmiş ve bu boyun isyan etmesi üzerine bölgeye Osmanlı Fırka-i İslahiye birliklerinden komutan İbrahim Derviş Paşa gönderilmiştir. İsyanı bastıran ve Hassa ilçesinin bulunduğu bölgede bir süre konaklayan İbrahim Derviş Paşa, bu olaydan sonra Hassa ilçesinin kurulmasına neden olmuştur. Bir süre küçük bir yerleşim yeri olarak kullanılan Hassa, 1939 yılında Hatay'a bağlı bir ilçe olarak kalmıştır.
Hassa'da Gezilecek Yerler
Hassa ilçesinde gezmek isteyenler Hassa otobüs bileti alarak ilçeye ulaşım sağlayabilirler.
Hassa ilçesinde gezilecek yerler şöyle sıralanabilir;
Kaletepe Kalesi: Hassa ilçesine bağlı olan Salmanuşağı Mahallesinde bulunur. Büyük bir tepe üzerinde yer alan bu kalenin adı bölge halkı tarafından verilmiştir. Yüksekliği 70 metredir. Kuzey eteğinde su deposu bulunan bu kale, gizemli ve dikkat çekici görüntüsüyle Hassa ilçesinde görülmesi gereken yapılardan biridir.
Saylak Yerleşmesi: Hassa ilçesine bağlı olan Koruhöyük Köyünün sınırlarında bulunur. Saylak Yerleşmesinin yüksekliği 12 metredir. Oldukça eski olduğu bilinen Saylak Yerleşmesinde Orta Çağ ve Demir Çağına ait bazı kalıntılar ele geçirilmiştir. Tarihi dokusuyla dikkat çeken bu yerleşmenin ziyaretçiler tarafından ilgi gördüğü söylenebilir.
Lav Tünelleri: Hassa ilçesinde toplam 4 lav tüneli bulunur. Bu lav tünelleri Ardıçlı Lav Tüneli, Eğrigöl Lav Tüneli, Mal Deliği Lav Tüneli ve Yalağın Deliği Lav Tüneli’dir. Bölgede bulunan en uzun lav tüneli Yalağın Deliği Lav Tüneli’dir. Hassa ilçesini ziyaret edenlerin bu lav tünellerini görmeleri tavsiye edilir.
Hassa'da Ne Yenir?
Hassa'nın meşhur yemekleri şöyle sıralanabilir;
Çiriş Yemeği: Hatay yöresinde oldukça sevilen kiriş otu, faydalı ve besleyici bir ottur. Bu ot kullanılarak hazırlanan yemekler de son derece lezzetli ve faydalı olur. Çiriş yemeği hazırlanırken zeytinyağı, soğan, çiriş otu, domates salçası, pilavlık bulgur, tuz ve karabiber kullanılır.
Şeyh Mualla: Hassa bölgesine özgü yöresel lezzetlerden biri olan şeyh mualla, oldukça lezzetli ve besleyici bir yemektir. Hatay il merkezinde de sevilerek tüketilir. Beyaz patlıcan, yeşil biber, kırmızı biber, domates, soğan, sarımsak, domates salçası, biber salçası, ıslatılmış nohut, ıslatılmış yeşil mercimek, toz sumak, zeytinyağı, tuz ve karabiber kullanılarak hazırlanır.
Hassa'ya Ulaşım Nasıl Sağlanır?
Hassa ilçesi bağlı olduğu Hatay iline çok uzak ya da çok yakın değildir. Hassa ilçe merkezi ile Hatay il merkezi arasındaki mesafe yaklaşık 50 km’dir. Hatay il merkezine şahsi aracıyla gelen ve şahsi aracını kullanarak Hassa ilçesine ulaşım sağlamayı planlayan ziyaretçilerin tahmini varış süreleri 45 dakikadır. Hassa otobüs bileti alarak Hatay il merkezinden Hassa ilçesine ulaşım sağlamayı planlayan ziyaretçilerin tahmini varış süreleri bir saat 10 dakikadır.
En Çok Seyahat Edilen Otobüs Rotaları
Hassa
Hava Durumu
Sefer Süreleri
Hassa
Seferli Otobüs Firmaları