En Ucuz Ardahan Kalkışlı Otobüs Biletleri
En Ucuz Ardahan Varışlı Otobüs Biletleri
Ardahan Hakkında
Ardahan, ülkemizin Doğu Anadolu Bölgesi’nde yer almaktadır. Satın alacağınız Ardahan otobüs bileti ile kente kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Ülkemizin Gürcistan ile sınırında bulunan il, aynı zamanda Türkiye’nin Kafkaslara açılan kapısı özelliğine de sahiptir. Gürcistan-Ardahan arasında Türkgözü ve Çıldır Aktaş sınır kapısı bulunmaktadır. Kentin geçim kaynakları arasında hizmet sektörü ve arıcılık olsa da genel olarak tarım ve hayvancılık ön plandadır.
Ardahan’ın Tarihçesi
Şehir, Gürcistan yönetiminden topraklarımıza katılmıştır. Gürcistan yönetimi altında olan ilin ismi Artaani’dir. Ardahan ismi de buradan gelmektedir. Bir rivayete göte il, Nuh’un oğlu Yafet’in üçüncü kuşaktan torunu olan Cavahos tarafından kurulmuştur. Gürcü kralı III. Mirian, Hıristiyanlığı resmi din olarak kabul edince, Bizans İmparatoru I. Konstantin’den rahip ve mimar talep etmiştir. Bu sayede, dönemdeki ilk Gürcü kilisesi Ardahan sınırları içerisinde yapılmıştır. 1555 yılında Osmanlı-İran arasında yapılan Amasya Antlaşması ile Ardahan Osmanlı sınırlarına dahil olmuştur. 1878 yılından sonra ise ile Rus İmparatorluğu hakim olmuştur. Rus İmparatorluğu’nun çökmesinden sonra ise şehir Ermenistan Demokratik Cumhuriyeti ve Gürcistan Demokratik Cumhuriyeti bölgesi olarak ikiye ayrılmıştır. 1921 yılında ise Kars Antlaşması ile Türkiye, Ardahan’ı geri kazanmıştır.
Ardahan’da Gezilecek Yerler
Satın alacağınız Ardahan otobüs bileti ile kente gelerek, Ardahan gezilecek yerler listenizdeki turunuza başlayabilirsiniz.
Şeytan Kalesi: Tam olarak ne zaman yapıldığı bilenmese de, tarihinin Orta Çağlara dayandığı sanılmaktadır. Çıldır ilçesine 2 km mesafededir. Kalenin savaş sırasında savunma amacı ile inşa edildiği düşünülmektedir. Kalenin etrafının uçurum olmasından dolayı, patika bir yol aracılığı ile kaleye ulaşım sağlanmaktadır.
Ardahan Kalesi: 16. Yüzyılda inşa edilmiş yapı, Osmanlı Dönemi’nden kalmıştır. Nehir kenarında yer alan kale, mimari yapısı ile oldukça dikkat çekmektedir.
Çıldır Gölü: Van Gölü’nden sonra ülkemizde bulunan en büyük ikinci göldür. Çıldır Gölü şehir merkezine 45 km’lik bir mesafededir. Göl, kış mevsiminde tamamen donmaktadır. Yaz ve kış mevsimlerinde ayrı güzellikler sunarak yerli ve yabancı turistlere ev sahipliği yapmaktadır.
Atatürk Silueti: Siluet, 1954 yılında Damal ilçesinde yaşayan bir köy çobanı tarafından keşfedilmiş olup, bölge Genelkurmay Başkanlığı tarafından koruma altına alınmıştır. Yerli ve yabancı turistler tarafından ücretsiz bir şekilde bölgeye giriş yapılabilir.
Ardahan’da Ne Yenir?
Kenti ziyaretiniz sırasında, Ardahan’ın meşhur yemeklerinin yapıldığı mutfak kültürünü de mutlaka ziyaret etmelisiniz. Bu kültüre ait bazı yemekleri sizler için derledik.
Helle Aşı: Haşlanmış yeşil mercimekler, kavrulan un ve su ile birlikte pişirilerek servis edilmektedir. Kış aylarında birçok hastalığa karşı koruyucu olması nedeni ile sıklıkla tüketilmektedir.
Kaz Etli Üçlü Pilav: Yörede sıklıkla yapılan yemek, üç pilavın üzerine pişirilirmiş kaz etinin eklenmesi ile servis edilmektedir. İsmini üç pilav çeşidinin (pirinç, bulgur, tel şehriye) bir arada yapılmasından almaktadır.
Mafiş Tatlısı: Hazırlanan hamurun oklava yardımı ile açılarak kare parçalara bölünmesinden sonra kızgın yağda kızartılarak servis edilmektedir.
Hıngel: Özünde patates harçlı mantı yemeğidir. Açılan hamurlar parçalara ayrılır ve hazırlanan patatesli harç, hamurların içerisine yerleştirildikten sonra suda haşlanır. Piştikten sonra su süzülür ve üzerine tereyağı dökülerek servis edilir.
Otogarlar
En Çok Seyahat Edilen Otobüs Rotaları
Sıkça
Sorulan Sorular
Ardahan’a Ulaşım Nasıl Sağlanır?
Ardahan yolculuğu otobüsle kaç saat sürüyor?
Ardahan
Hava Durumu
Sefer Süreleri
Ardahan
Seferli Otobüs Firmaları