En Ucuz Hanak Kalkışlı Otobüs Biletleri
En Ucuz Hanak Varışlı Otobüs Biletleri
Hanak Hakkında
Hanak ilçesi, Ardahan iline bağlı ve tarihçesiyle dikkat çeken ilçelerden biridir. Hanak otobüs bileti alarak ilçeye kolaylıkla ulaşılabilir. Daha önce 3 köyün ortak adı olan Hanak, daha sonra tek bir ilçe haline gelmiştir. Sert karadeniz ilçesinin hakim olduğu ilçede kış ayları soğuk ve yağışlı geçerken yaz ayları yağışlı ve serin geçer. İlçede hava çoğunlukla kapalıdır. 44 köyü olan ilçeden Kura ırmağı ve Çaytetik akarsuyu geçer. CHP himayesinde olan ilçenin belediye başkanı Ayhan Büyükkaya, kaymakamı Mehmet Naim Akgül’dür. 2022 yılı itibariyle Hanak ilçesinin nüfusu 8418 olarak belirlenmiştir.
Hanak’ın Tarihçesi
Ortaçağda yerleşim yeri olarak kullanıldığı düşünülen Hanak ilçesinin tam olarak ne zaman kullanıldığına dair kesin bir bilgi yoktur. Ortaçağda tek bir yerleşim yeri olarak kullanılmadığı tahmin edilen Hanak ilçesinden Urartu yazıtlarında da bahsedilir. Hanak ilçesinde bulunan kale kalıntıları ve kiliseler, ilçenin tarihi ile ilgili bazı bilgiler vermektedir. Kiliselerin 9 ila 10. YY’da yapıldığı tahmin edilir. Osmanlı himayesine girdikten sonra uzun süre Osmanlı himayesinde kalan Hanak ilçesi, Osmanlı - Rus savaşında Rusya İmparatorluğunun himayesine girdi. Birkaç kez el değiştirdikten sonra Türklerin topraklarının arasına katıldı.
Hanak’ta Gezilecek Yerler
Hanak ilçesini gezmek için Hanak otobüs bileti almak yeterlidir.
Hanak ilçesinde gezilecek yerler şöyle sıralanabilir;
Cemal Tural Tabiat Parkı: Oldukça büyük bir ormanın içinde bulunan Cemal Tural Tabiat Parkı, sessiz ve sakin bir park olarak bilinir. İlkbahar aylarında kalabalık olan park kış aylarında daha sakindir. Piknik yapmak isteyenler ve kalabalık aileler için ideal bir yerdir.
Kırnav Kalesi: Hanak ilçesinin merkezine yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta olan Kırnav Kalesine ilçe merkezinden ulaşım kolaydır. Küçük bir köyün sınırları içinde yer alan Kırnav Kalesi, yerli ve yabancı turistlerin odak noktalarından biridir.
Kışla Hanak Kalesi: Avcılar Kalesi olarak da bilinen Kırnav Kalesi, Hanak ilçesine yaklaşık 2 kilometre uzaklıktadır. İlçe merkezine yakın olan bu kale, ziyaretçiler tarafından oldukça ilgi gören yerlerin başında gelir. İlkbahar ve yaz aylarında görülmesi tavsiye edilir.
Hanak’ta Ne Yenir?
Hanak'ın meşhur yemekleri şöyle sıralanabilir;
Hasuta: Şeker, tereyağı, tuz, un ve su kullanılarak hazırlanan hasuta, Hanak ilçesinde meşhur olmakla beraber Ardahan iline özgü yemeklerden biridir. Doyurucu olan Hasuta, mantı ile benzerlik gösterir. Mantıdan farkı kıymasız olmasıdır.
Kaz Etli Üçlü Pilav: İlk bakışta tatlı gibi gözüken kaz etli üçlü pilav pirinç, bulgur, tel şehriye, su, kaz eti suyu ve tuz kullanılarak hazırlanır. Oldukça lezzetli olan kaz etli üçlü pilav, Hanak başta olmak üzere Ardahan ilçelerinin birçoğunda yapılır ve sevilerek tüketilir.
Ardahan Köftesi: Klasik köfteden farklı olan Ardahan köftesi, Ardahan genelinde sevilerek tüketilen yemeklerden biridir. Közlenmiş patlıcan, kıyma, yağ, tuz, köfte harcı ve köfte kullanılarak hazırlanır. Yöresel ve lezzetli bir yemek olan Ardahan köftesi, Ardahan ilinin dışında da sevilerek tüketilen yemeklerden biridir.
Hanak’a Ulaşım Nasıl Sağlanır?
Hanak ilçesi ile Ardahan şehir merkezi arasında yaklaşık 29 kilometre mesafe bulunur. Şahsi araçla ya da taksi kiralayarak şehir merkezinden yola çıkan ziyaretçiler yaklaşık 40 dakika içinde ilçeye varabilir. Hanak otobüs bileti alarak toplu taşıma aracılığıyla yola çıkan ziyaretçilerin ilçeye ulaşma süresi uzayabilir. Otogardan ilçeye gitmek isteyenlerin Ardahan otogarında bulunan otobüs peronlarından Ardahan Hanak otobüslerine binerek otogardan ilçeye direkt ulaşmaları da mümkündür. Şehir merkezine fazla uzak olmayan Hanak ilçesine ulaşmak için en sık tercih edilen araç otobüstür.
Otogarlar
En Çok Seyahat Edilen Otobüs Rotaları
Hanak
Hava Durumu
Sefer Süreleri
Hanak
Seferli Otobüs Firmaları