En Ucuz Adana Kalkışlı Otobüs Biletleri
En Ucuz Adana Varışlı Otobüs Biletleri
Adana Hakkında
Adana iline hava yolu ve tren kullanımı ile ulaşım sağlayabileceğiniz gibi Adana otobüs bileti alarak, kara yolu ile de kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Seçeceğiniz farklı ulaşım yolları sayesinde, Adana’ ya rahat ve keyifli bir yolculuk ile ulaşım sağlayarak, güzel ve eğlenceli zaman geçirebilirsiniz. Akdeniz kıyısında bulunan il, ülkemizin maden zenginliği açısından dördüncü sırada yer akmaktadır.
Adana’nın Tarihçesi
Adana ilinin tarihi, 3000 yıl öncesine kadar dayanmaktadır. Şehir merkezinde bulunan Tepedağ Höyüğü, Neolitik Çağ’ da inşa edilmiştir. Hitit imparatorluğunun egemen olduğu illerden birisidir. Adana, Tarsus ile çoğunlukla aynı kent olarak anılmaktaydı. Kent, Roma döneminde Kilikya korsanları için hapishane olarak kullanılmaktaydı. Roma İmparatorluğunun çökmesinin ardından bölgede, Bizans imparatorluğunun hakimiyeti egemen olmaya başlamıştır. İl, antik geçmişten Cumhuriyet Dönemine kadar oldukça önemli bir konuma sahip olmuştur.
Adana’da Gezilecek Yerler
Başka bir şehirden Adana bir otobüs bileti ile hemen seyahate başlayabilirsiniz. Adana’da gezilecek yerlerin bazılarını sizlerle paylaşacağız.
Adana Arkeoloji Müzesi: Adana’nın Seyhan ilçesinde yer alan müzeye belediye otobüsleri, dolmuş veya taksi ile ulaşım sağlanabilmektedir. 1924 yılında kurulmuş olan müze, Türkiye’nin en eski müzelerinden biridir. Burada Asur, Frig, Hitit, Prehistorik, Helenistik, Arkaik, Roma ve Bizans dönemlerine ait arkeolojik eserler yer almaktadır.
Büyük Saat Kulesi: Seyhan’da Ulu Cami Caddesinde bulunan kule Türkiye’nin en uzun saat kulesi olması ile ünlüdür. Yapımı 1882 yılında tamamlanan Büyük Saat, modernleşmenin bir simgesi olarak kabul görmüştür.
Sinema Müzesi: Sanatseverlerin mutlaka gitmesi gereken bu müze Seyhan ilçesinde yer almaktadır. Müzede Yılmaz Güney, Şener Şen, Aytaç Arman gibi ünlü sinema oyuncularına ait fotoğraflar ve eserler sergilenmektedir. Burada ayrıca Yılmaz Güney, Ressam Abidin Dino ve ünlü yazar Orhan Kemal’in heykelleri ile bir de geniş kaynaklı sinema kütüphanesi yer almaktadır.
Adana’da Ne Yenir?
Adana’nın meşhur yemeklerinin bazılarını, il ziyaretinden önce bilgi edinebilmeniz adına sizler için hazırladık. Daha birçok farklı lezzeti, il ziyafetinizde tadabilirsiniz.
Adana Kebabı: Adana’ya özgü “zırh” adı verilen bir bıçak ile etten elde edilen kıymadan yapılan bir şiş kebap çeşididir.
Kazbaşı Kebabı: Kuzu etinden elde edilen kuşbaşından daha büyük etlerden yapılan oldukça lezzetli ve yumuşak bir kebap türüdür.
Bici Bici: Sıcak havaların vazgeçilmez tatlısı olan bici bici rendelenmiş buz, pişmiş nişasta, şerbet ve pudra şekerinden yapılmaktadır.
Adana Usulü İçli Köfte: Ana malzemesi bulgur ve kıyma olan bu içli köfte, Adana’da genelde haşlama olarak yapılır ve bu yönü ile kızarmış içli köftelerden çok daha hafif bir lezzet sunar.
Analı Kızlı Çorbası: Küçük içli köfteler, içli köftenin dış hamuru, biber salçası, nohut ve et suyunun karışımı olan oldukça lezzetli bir çorba çeşididir.
Şırdan: Sakatat yemeklerinden olan Şırdan, üzerine tuzlu kimyon ve pul biber serpilerek servis edilir ve Adana’da en az Adana Kebabı kadar tanınmış bir yemektir.
Şalgam Suyu: Çukurova bölgesine özgü bir içecek olan şalgam, özellikle antioksidan olmasıyla bilinen ve birçok yararı bulunan bir içecektir.
Otogarlar
Adana ilçeleri
En Çok Seyahat Edilen Otobüs Rotaları
Sıkça
Sorulan Sorular
Adana’ya Ulaşım Nasıl Sağlanır?
Adana yolculuğu otobüsle kaç saat sürüyor?
Adana
Hava Durumu
Sefer Süreleri
Adana
Seferli Otobüs Firmaları