Uçuşlar yükleniyor, bekleyin....

Seferler yükleniyor, bekleyin....

Heybilet Mobil uygulamasını şimdi indirin!

Heybilet mobil uygulaması ayrıcalıklarından hemen yararlanın ,  bol bol puan , mobile özel kampanyalar ve dahası ...

Karataş Hakkında

Karataş ilçesi, Adana iline bağlı ilçelerden biridir. Karataş ilçesini gezmek ve görmek isteyen ziyaretçiler Adana otogarından Karataş otobüs bileti alarak ilçeye ulaşım sağlayabilir. Karataş limanı Türkiye için önemli limanlardan biridir. 43 mahallesi bulunan Karataş ilçesi, denize kıyısı olması dolayısıyla ilgi gören ilçelerden biri olarak bilinir. İlçede yazlar nemli ve sıcak geçerken kış ayı genellikle ılık geçer. Tarihi yerleriyle ünlüdür. MHP himayesinde olan ilçenin Belediye Başkanı Necip Topuz, Kaymakamı Fatih Ayaz’dır. 2022 yılı itibariyle Karataş ilçesinin nüfusu 23321 olarak belirlenmiştir.

Karataş’ın Tarihçesi 

Oldukça eski bir ilçe olduğu bilinen Karataş ilçesinin tarihi milattan önceki zamana dayanır. Ticari ve askeri yollar üzerinde kurulan bir liman şehri olarak bilinen Karataş ilçesi için antik dönemde “Magarsus” adı kullanılırdı. Birçok kez el değiştiren ilçe milattan önce 1530’lu yıllarda Hitit Krallığı tarafından yönetiliyordu. Daha sonra Asur Krallığının egemenliğine geçen ilçe Kue Krallığı zamanında da yerleşim yeri olarak kullanılıyordu. Konum olarak hala ülkemiz için önemli bir yerde bulunan Karataş ilçesi, 1517 yılında Osmanlılar tarafından ele geçirildi. Birinci Dünya savaşından sonra bir süre Fransız işgali altında bulunsa da son olarak Türklere bırakıldı.

Karataş’ta Gezilecek Yerler

Eski dönemlerden ve Osmanlı’dan birçok iz taşıyan Karataş ilçesi, gezilmesi ve görülmesi gereken ilçelerden biridir. İlçeye ulaşım sağlamak için Karataş otobüs bileti alınabilir.

Karataş ilçesinde gezilecek yerler şöyle sıralanabilir;

Magarsus Antik Kenti: İlçe merkezine yaklaşık 5 km uzaklıkta bulunan Magarsus Antik Kenti, ziyaretçilerin kolaylıkla ulaşım sağlayabileceği bir antik kenttir. Milattan önce 7. YY’da kurulduğu tahmin edilen kent, bünyesinde Athena tapınağı, hamam ve kilise gibi kalıntılar bulundurur.

Kara Kilise: Karataş ilçe merkezine 5 km uzaklıkta bulunan Kara Kilise, Roma döneminde inşa edilen bir kilisedir. Karataş ilçesinde en çok ziyaret edilen yerlerden biri olan Kara Kilise, Magarsus Antik Kenti yakınlarında yer alır.

Karataş Halk Plajı: Yaz aylarında Karataş ilçesinde en çok gidilen yerlerden biri olan Karataş halk plajı, Türkiye’de bulunan en uzun sahile sahip plajdır. Tam 60 km uzunluğunda olan Karataş halk plajı, Karataş ilçe merkezine yaklaşık 3 km uzaklıkta bulunur.

Karataş’ta Ne Yenir?

Karataş'ın meşhur yemekleri şöyle sıralanabilir;

Siyadi Yemeği: Karataş ilçesinin en meşhur yemeği olan siyadi, etli ve lezzetli bir yemektir. Kefal balığı, soğan, yağ, bulgur, pirinç, pul biber, kimyon, tuz ve su kullanılarak hazırlanır. Karataş ilçesindeki balıkçılarda ve restoranlarda siyadi yemeği kolayca bulunabilir.

Karides Güveç: Deniz mahsulü sevenlerin Karataş ilçesinde mutlaka yemesi gereken karides güveç, ziyaretçiler tarafından oldukça ilgi gören yemeklerden biridir. Sarımsak, karides, yeşil biber, domates, soğan, kaşar peyniri, tereyağı, defne yaprağı, kekik, limon, tuz, karabiber ve zeytinyağı kullanılarak hazırlanır.

Şam Tatlısı: Karataş ilçesinde balık yemeklerinden sonra en çok tüketilen tatlı olan Şam tatlısı, şerbetli bir tatlıdır. İrmik, toz şeker, süt, karbonat, su ve limon suyu kullanılarak hazırlanır.

Karataş’a Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Adana il merkezinden Karataş ilçesine kolaylıkla ulaşım sağlanabilir. Karataş ilçesini gezmek isteyen ziyaretçilerin birçoğu Karataş otobüs bileti alarak toplu taşıma kullanmayı tercih eder. Adana il merkeziyle Karataş ilçe merkezi arasında yaklaşık 50 km mesafe bulunur. Adana il merkezinden özel aracıyla, taksi tutarak ya da araç kiralayarak yola çıkan ziyaretçiler yaklaşık bir saat içinde ilçe merkezine varabilir. Adana havalimanı ile Karataş ilçe merkezi arasında ise yaklaşık 50 km mesafe bulunur.