En Ucuz Sakarya (Adapazarı) Kalkışlı Otobüs Biletleri
En Ucuz Sakarya (Adapazarı) Varışlı Otobüs Biletleri
Sakarya (Adapazarı) Hakkında
Sakarya, Danimarka’da ödül alarak bisiklet şehri unvanını kazanmış olan bir şehrimizdir. Bu güzel şehre Sakarya otobüs bileti alarak gelip, şehrin güzelliklerini keşfetmeye başlayabilirsiniz. Türkiye’nin Marmara Bölgesinde yer alan şehrin nüfusu 1.042.649’dür. Sakarya Nehri’ne ev sahipliği yapan bu şehirde en önemli ekonomik gelir kaynağı ise tarımdır. Özellikle, fındık ve mısır yetiştiriciliği önemlidir. Marmara Bölgesi’nin en kalabalık beşinci şehri olan Sakarya’da Akdeniz ve Karadeniz iklimi bir arada görülmektedir.
Sakarya’nın Tarihçesi
Sakarya’nın tarihi, Hititler döneminden başlamaktadır. Şehir, Hititlerden sonra Friglilerin daha sonra ise Lidyalıların hâkimiyetine girmiştir. 13. yüzyılın sonlarına doğru, Osmanlı Dönemi’nde Konur Alp, şu an ki adı ile bilinen Adapazarı Havzasını fethetmiştir. Bu sayede, Sakarya Türk toprakları hâkimiyeti altına girmiştir. Batı Türkistan’dan ve Azerbaycan’dan gelen göçmenler Sakarya’ya yerleşmiştir. Sakarya ve özellikle Adapazarı Kurtuluş Savaşı’na çok önemli katkılarda bulunmuştur. Geyve, Hendek ve Adapazarı’nda Kuva-yi Milliye teşkilatları kuruldu. 25 Mart’tan 21 Haziran’a kadar işgale karşı direnilmiştir. 21 Haziran, Sakarya için kurtuluş günü olarak bilinir. Sakarya, 1954 yılında il, 2000 yılında da büyük şehir olmuştur.
Sakarya’da Gezilecek Yerler
Sakarya’da gezilecek yerler sizlere keyifli bir şehir turu sunacaktır. Sakarya otobüs bileti satın alarak kolaylıkla şehri ziyaret edebilirsiniz.
Çark Caddesi: Sakarya’nın Adapazarı ilçesinin merkezinde yer alan şehrin en işlek caddelerindendir. Bu cadde 1999 depreminde hasar görmüş ve kısa zamanda tekrar eski haline getirilmiştir. Araç trafiğine kapalı bu yolda rahatlıkla yürüyüp mağazaları gezebilirsiniz.
Sakarya Müzesi: Diğer adıyla Atatürk Evi olarak da bilinmektedir. 1922 yılında Atatürk’ün annesi ile buluşup konakladığı bir binadır. 1967 yılında yaşanan depremde büyük hasar alan müze, 1983 yılında yeniden restore edilmiştir. 1999 depreminde tekrar hasar aldığı için 2003 yılına kadar ziyarete kapatılmıştır. Roma ve Bizans dönemine ait eserlere ev sahipliği yapan müzede arkeolojik eserler ve Osmanlı ve Cumhuriyet Dönemi’ne ait etnografik eserlere de yer verilmiştir.
Sapanca Gölü: Denizden ayrılıp tek başına tatlı su gölü olmuştur. Eski Türk kaynaklarında Ayan Gölü olarak da bilinmektedir. Fay hattının etkisi ile tektonik bir göldür. 80’den fazla kuşa ev sahipliği yapan göl, her sene kuşların konaklama yeri olarak bilinir. Yakınında bulunan Arifiye Ormanı’nda kamp ve piknik yapabilirsiniz.
Kuzuluk Kaplıcaları: Sakarya’nın Akyazı ilçesinde yer alan kaplıca, rahatlatıcı etkisi ve faydaları ile en çok tercih edilen yerlerden biridir. Yakınlarında konaklama yapabileceğiniz yerler bulunmaktadır. Astım, bronşit, romatizma ve kireçlenmeler gibi birçok rahatsızlığa iyi gelen şifalı suyu ile yaz kış gidebileceğiniz bir yer.
Sakarya’da Ne Yenir?
Sakarya’nın meşhur yemeklerini, ziyaretiniz sırasında tatmanızı kesinlikle önermekteyiz.
Pekmezli Ayva Dolması: 16. yüzyıl, Osmanlı Dönemi’nden günümüze kadar gelen lezzetlerden birisidir. Meyve, et ve pirinç ile hazırlanan dolma üzerine pekmez dökülerek servis edilir.
Balkabaklı Ekmek: Balkabağı, süt ve zeytinyağı ile hazırlanan yumuşak ekmek, uzun süre bayatlamaması ile daha çok tüketilmektedir.
Kaşnuka: Pırasa ve mısır unu ile hazırlanan yemek kahvaltılarda ve özellikle çayın yanında tüketilmektedir.
Dımbıl Çorbası: Özellikle kış aylarında çok tüketilen besleyici ve sağlıklı bir çorbadır. El açması hamur veya makarna hamuru ile hazırlanan çorbanın içerisinde salça, soğan ve birçok baharat bulunur.
İncir Uyuşturması: Kuru incir ve süt ile hazırlanan lezzetli ve hafif bir tatlıdır. Üzerine ceviz konularak servis edilir.
Tavuklu Cizleme: Farklı yörelerde farklı isimler ile bilinen bu yemeğin asıl kökeni Sakarya’dır. Tatlı ve tuzlu olarak tüketilebilen yemek üzerine beşamel sos ve kaşar eklenerek servis edilir.
Otogarlar
Sakarya (Adapazarı) ilçeleri
En Çok Seyahat Edilen Otobüs Rotaları
Sıkça
Sorulan Sorular
Sakarya’da Ulaşım Nasıl Sağlanır?
Sakarya yolculuğu otobüsle kaç saat sürüyor?
Sakarya (Adapazarı)
Hava Durumu
Sefer Süreleri
Sakarya (Adapazarı)
Seferli Otobüs Firmaları