Uçuşlar yükleniyor, bekleyin....

Seferler yükleniyor, bekleyin....

Heybilet Mobil uygulamasını şimdi indirin!

Heybilet mobil uygulaması ayrıcalıklarından hemen yararlanın ,  bol bol puan , mobile özel kampanyalar ve dahası ...

Kaynarca (Sakarya) Hakkında

Kaynarca ilçesi, Sakarya iline bağlı olan ve Marmara'da bulunan bir ilçedir. Kaynarca ilçesini gezmek ve görmek isteyenlerin Kaynarca otobüs bileti alarak ilçeye ulaşım sağlamaları mümkündür. Kaynarca ilçesi denizden 50 m yüksekliktedir. Konumu itibariyle batısında Kocaeli iline bağlı olan Kandıra ilçesi, doğusunda Karasu ilçesi, kuzeyinde Karadeniz ve güneyinde Adapazarı bulunur. İlçe ekonomisi için tarım ve hayvancılık önemlidir. İlçede toplam 4181 hane bulunur ve tam 3956 ailenin çiftçilikle uğraştığı bilinir. Kaynarca ilçesinin toprakları tarıma oldukça elverişli olduğundan ilçede birçok sebze ve meyve yetişir. AK Parti himayesinde olan ilçenin belediye başkanı Murat Kefli, Kaymakamı Mehmet Ali Karatekeli’dir. 2022 itibariyle Kaynarca ilçesinin nüfusu 24385 olarak belirlenmiştir.

Kaynarca'nın Tarihçesi

Kaynarca ilçesinin bilinen eski adı Şeyhler’dir. Geçmişte Kaynarca ilçesinin bulunduğu bölgenin tarihinin Bitinya Krallığı'nın yaşadığı döneme kadar uzandığı tespit edilmiştir. Bölgenin ilk kez Bitinya Krallığı tarafından keşfedildiği tahminler arasındadır. Oldukça eski yerleşim yerlerinden biri olan Kaynarca'ya Bitinya Krallığından sonra Bizans ve Roma İmparatorluğu'nun egemen olduğu anlaşılmıştır. Tam olarak hangi tarihte kurulduğu bilinmeyen Kaynarca, bir süre Osmanlı topraklarından biri olarak kalmıştır. Yunan işgaline uğrasa da işgalden kurtarılan ve Türk topraklarından biri haline gelen Kaynarca, 1959 yılında ilçe statüsüne kavuşmuştur.

Kaynarca'da Gezilecek Yerler

Kaynarca ilçesini gezmek isteyenler Kaynarca otobüs bileti alarak ilçeye ulaşım sağlayabilirler.

Kaynarca ilçesinde gezilecek yerler şöyle sıralanabilir;

Şeyh Müslihiddin Camii: Adını aldığı Şeyh Müslihiddin tarafından yapılan bu cami, Kaynarca ilçesinde bulunan en önemli tarihi yapılardan biridir. Eski bir mezarlığın içinde bulunan cami, klasik minareli camilerden oldukça farklıdır. Caminin yapımında kütükler ve tahtalar kullanılmıştır. Tamamen ahşaptan olan bu cami, oldukça dikkat çekici ve özgündür. Bu nedenle Kaynarca ilçesine gelenlerin bu camiyi görmeden ilçeden ayrılmamaları tavsiye edilir.

Reisler Okçular Gölü: Kaynarca ilçesinde bulunan popüler bir göldür. İlkbahar ve yaz aylarında canlı hale gelen bu göl kenarında piknik yapmak, temiz hava almak ve dinlenmek mümkündür. Doğa sporları yapmayı seven ve bisiklet sürmek için uygun bir yer arayanlar için de göl kenarının müsait olduğu söylenebilir. Daha çok düğünler için kullanılan gölün çevresindeki meşe ve çam ağaçları, göle ayrı bir güzellik katar.

Kaynarca'da Ne Yenir?

Kaynarca'nın meşhur yemekleri şöyle sıralanabilir;

Dımbıl Çorbası: Kış aylarının vazgeçilmez çorba çeşitlerinden biri olan dambıl çorbası, Kaynarca ilçesinde oldukça popülerdir. hem lezzetli hem de faydalı olan bu çorba hazırlanırken el açması hamur, salça, su, tuz ve çeşitli baharatlar kullanılır. Sakarya il merkezinde ve Sakarya'ya bağlı tüm ilçelerde kolayca bulunabilen dımbıl çorbası, akşam yemekleriyle birlikte afiyetle tüketilebilir.

Lahanalı Tarhana Çorbası: Sakarya mutfağında önemli bir yeri olan lahana hem besleyici hem de lezzetli bir besindir. Bu nedenle sağlıklı yemekleriyle meşhur olan Sakarya il merkezinde ve Sakarya'ya bağlı ilçelerde lahana kullanılarak yapılan yemekler oldukça popülerdir. Klasik tarhana çorbasının içine lahananın ilave edilmesiyle hazırlanan bu çorba, klasik tarhana çorbasına kıyasla hem daha lezzetli hem de daha faydalıdır. 

Kaynarca'ya Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Kaynarca ilçesi Sakarya il merkezine yakındır. Kaynarca ilçe merkezi ile bağlı olduğu Sakarya il merkezi arasında yaklaşık 35 km mesafe bulunur. Araç kiralayarak, taksi tutarak ya da şahsi aracını alarak il merkezinden ilçe merkezine gitmek üzere yola çıkan bir ziyaretçinin tahmini varış süresi 28 dakikadır. Kaynarca otobüs bileti alarak toplu taşımayla il merkezinden ilçe merkezine ulaşım sağlamak üzere yola çıkan bir ziyaretçinin tahmini varış süresi 55 dakikadır.