En Ucuz Eskişehir Kalkışlı Otobüs Biletleri
En Ucuz Eskişehir Varışlı Otobüs Biletleri
Eskişehir Hakkında
Eskişehir, İç Anadolu Bölgesi’nin dördüncü en kalabalık şehridir. Eskişehir otobüs bileti alarak, bulunduğunuz her ilden kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. İlde; Osmangazi Üniversitesi, Eskişehir Teknik Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi bulunmaktadır. Bu nedenle öğrenci nüfusunun fazla olduğu bir ilimizdir. İşlenebilir lüle taşı sadece Eskişehir’de çıkartılmaktadır. Bu özelliği ile Eskişehir Taşı olarakta bilinen Lüle Taşı ile il, oldukça meşhurdur.
Eskişehir’in Tarihçesi
Yapılan arkeolojik çalışmalar, Eskişehir’in tarihinin M.Ö. 3000 yıllarına kadar uzandığını göstermektedir. Hititler döneminde oldukça önemli bir pozisyonda olan şehir, M.Ö. 1200 yılından sonra bir Frig şehri olarak Dorylaion adını almıştır. Bunu izleyen dönemlerde şehir önce Lidyalılar’ın, sonrasında ise Perler’in hakimiyeti altına girmiştir. M.Ö. 334’te İskender’in eline geçen şehirde daha sonraları ise sırasıyla Grekler, Romalılar, Bizans İmparatorluğu, Büyük Selçuklular, Anadolu Selçukluları ve Osmanlı İmparatorluğu hakimiyet sağlamıştır. Kurtuluş Savaşı döneminde 5 önemli meydan muharebesinin 3’ü Eskişehir’de gerçekleşmiştir. Eskişehir, Türk Dünyası Kültür Başkenti ve UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Başkenti unvanlarına sahiptir.
Eskişehir'de Gezilecek Yerler
Bir Eskişehir otobüs bileti ile bu Avrupai şehre yolculuk edebilir, Porsuk Çayı’nda gondolla gezinti yapabilirsiniz. Eskişehir'de gezilecek yerler tabi ki bu kadarla sınırlı değil.
Porsuk Çayı: Şehre adeta Venedik havası katan, iki kıyısında da restoranlar ve kafeler yer alan bu çayda bot veya gondol gezintisi çıkabilirsiniz.
Odunpazarı Evleri: UNESCO Dünya Mirasları Listesinde yer alan Odunpazarı, Osmanlı mimarisini yansıtan rengarenk cumbalı evleri, sokakları, çarşısı, müzeleri, türbeleri ve tarihi dokusu ile oldukça ilgi çekici bir yerdir.
Kent Park: Türkiye'nin bu ilk yapay plajında gerçek deniz kumundan yapılmış bir sahilin ortasında olimpik bir yüzme havuzu yer almaktadır.
Sazova Parkı: 400.000 metrekarelik bir alana inşa edilmiş olan bu parkta gezebileceğiniz yerler arasında Sabancı Uzay Evi, Bilim Deney Merkezi, Eskişehir Hayvanat Bahçesi, Japon Bahçesi, Korsan Gemisi, Masal Şatosu gibi birçok yer bulunuyor. Parkta ayrıca restoran ve büfeler de mevcut
Atlıhan El Sanatları Çarşısı: Odunpazarı'ndaki bu çarşıda başta lületaşından yapılmış yöresel eşyalar olmak üzere birçok hediyelik eşya satın alabilirsiniz.
Eskişehir’de Ne Yenir?
Eskişehir’i meşhur yemekleri arasında ilk akla gelen meşhur çiböreğidir.
Çibörek: Kıyma, soğan ve baharatları hazırlanan harcın hamurun içine eklenerek kızgın yağda kızartılmış hali olan bu enfes lezzeti yanında yoğurt ile denemenizi tavsiye ederiz.
Balaban Köftesi: Kareler halinde kesilmiş minik pidelerin kemik suyuyla ıslatıp üzerine domates sosu, yoğurt ve tereyağı dökülüp ardından üzerine köftelerin konulmasıyla hazırlanan bu yemek, iskenderi andırmaktadır.
Pasa: Küp küp doğranmış soğanla kavrulan pancar yapraklarıyla yapılan yemek, üzerine yumurta kırılarak servis edilir.
Göceli Tarhana: Sadece yoğurt, göce (dövülmüş buğday) ve un ile hazırlanmış olan tarhanadan yapılan bir çorbadır.
Tutmaç: Erişte ve yeşil mercimek ile hazırlanan bu çorba, yoğurt, un, sarımsak ve yumurta ile yapılan sosla terbiye edilir ve üzerine naneli, soğanlı kızmış yağ dökülerek servis edilir.
Met Helvası: Şeker, un, yağ ve limonla hazırlanan bu helva, Eskişehir’in en meşhur tatlısıdır.
Haşhaşlı Gözleme: Özellikle Odunpazarı bölgesinde yaygın olan ve haşhaşlı yapılan bir gözlemedir.
Otogarlar
Eskişehir ilçeleri
En Çok Seyahat Edilen Otobüs Rotaları
Sıkça
Sorulan Sorular
Eskişehir’e Ulaşım Nasıl Sağlanır?
Eskişehir yolculuğu otobüsle kaç saat sürüyor?
Eskişehir
Hava Durumu
Sefer Süreleri
Eskişehir
Seferli Otobüs Firmaları