En Ucuz Edirne Kalkışlı Otobüs Biletleri
En Ucuz Edirne Varışlı Otobüs Biletleri
Edirne Hakkında
Edirne, Türkiye’nin Marmara Bölgesi’nin Trakya yakasında yer alan bir ilimizdir. Edirne otobüs bileti satın alarak, Türkiye’nin her ilinden rahatlıkla kente ulaşım sağlayabilirsiniz. Kent; 9 ilçe, 95 mahalle ve 253 köyden meydana gelmektedir. İl; Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Ege Denizi, Yunanistan ve Bulgaristan ile komşudur. İlde Türk-Yunan sınırını çizen Meriç Nehri yer almaktadır. Edirne’de tarım ekonomik alanda büyük bir yer kaplamaktadır. Aynı zamanda sanayi dalında da gelişme göstermektedir.
Edirne’nin Tarihçesi
Şehir ve yakın bölgesindeki bilinen en eski topluluklar, Trak soyundan Odrisler ve Bettegeriler’dir. Odris ya da Odrisia olarak anılan kent, daha sonraki dönemlerde bölgeye hakim olan Makedonyalılar döneminde kent Orestia/Orestas adını almıştır. Roma döneminde; Hadrianoplis, Adrianapolis, Adrianopel gibi daha birçok adla anılmış olan şehir Osmanlı döneminde; Edrinus, Edrune, Edrinabolu, Endriye olarak da adlandırılmış ve yine Osmanlı döneminde bugünkü ismini almıştır. Şehir, İstanbul’un 1453 yılındaki fethine kadar 88 yıl boyunca Osmanlı Devleti’nin başkenti olmuş ancak İstanbul’un başkent olmasından sonra da önemini yitirmemiştir.
Edirne’de Gezilecek Yerler
Edirne otobüs bileti alarak bu eski Osmanlı başkentine yolculuk yapabilir ve tarihe tanıklık edebilirsiniz. Edirne gezilecek yerler listemizin başında şüphesiz Edirne Selimiye Camisi gelmektedir.
Edirne Selimiye Camisi: Mimar Sinan’ın “ustalık dönemi eseri” olarak kabul edilen bu cami, Edirne şehrinin simgesi haline gelmiştir. Yapımına 1568 yılında başlanan ve ancak 1575 yılında tamamlanabilmiş olan yapı, külliyesi ile birlikte UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer almaktadır. Caminin en büyük özelliği, başka herhangi bir yarım kubbeden destek almaksızın inşa edilen kubbesidir.
Meriç Köprüsü: Osmanlı Dönemi’ne ait en güzel köprü örneklerinden olan 263 metre uzunluğundaki bu eser, Edirne-Karaağaç yolunda Meriç Nehri üzerinde yer almaktadır ve Edirne’nin bir diğer sembolik yapısıdır.
Edirne Büyük Sinagogu: Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ise 3. Büyük sinagogudur. Avrupa’daki baskılardan kaçarak Osmanlı’ya sığınan Seferad Cemaati aracılığı ile yaptırılan sinagog, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarından restore edilerek yeniden ibadete açılmıştır.
Lozan Anıtı: Karaağaç ilçesindeki Lozan Anıtı, Lozan Antlaşması ile Karaağaç bölgesinin yeniden Türk topraklarına katılması ile sonuçlanan diplomatik zaferi temsil etmektedir.
Edirne’de Ne Yenir?
Edirne meşhur yemekleri denilince akla ilk gelen yaprak ciğerdir.
Yaprak Ciğer (Tava Ciğeri): İnce ciğer yapraklarının una bulanarak tavada kızgın yağda kızartılması ile hazırlanan bu meşhur yemek yanında biber kızartması ve söğüş soğanla servis edilir.
Kandilli Mantı: Tavuk etiyle hazırlanan bu hamur işi Edirne’de daha çok av hayvanlarıyla yapılmaktadır.
Mutancana: Kırmızı et, bal, kuru erik, kuru üzüm, kuru kayısı, badem ve sirke ile hazırlanan bu yemek bir Osmanlı yemeği olup Fatih Sultan Mehmed tarafından çok sevildiği rivayet edilmektedir.
Ciğer Sarma: Ciğerin; soğan, pirinç, fıstık, kuş üzümü ve baharatlarla harmanlanarak kuzu gömleğine sarılmasıyla hazırlanmaktadır.
Elbasan Tava: Kuzu etiyle yapılan Elbasan Tava da yine bir Osmanlı yemeği olup üzerinde beşamel sosu andıran yoğurtlu bir sos ile hazırlanır.
Zerde: Edirne’nin meşhur tatlılarından olan Zerde, pirinç, kızamık şekeri, karanfil ve safranın bir araya getirilmesiyle hazırlanmakta ve adını içindeki zerdeçaldan almaktadır.
Zirva: Et, safran ve meyvelerin harmanlanmasıyla hazırlanan bu yemek de tıpkı Mutancana gibi bir Osmanlı saray yemeğidir.
Otogarlar
En Çok Seyahat Edilen Otobüs Rotaları
Sıkça
Sorulan Sorular
Edirne’ye Ulaşım Nasıl Sağlanır?
Edirne yolculuğu otobüsle kaç saat sürüyor?
Edirne
Hava Durumu
Sefer Süreleri
Edirne
Seferli Otobüs Firmaları