En Ucuz Bilecik Kalkışlı Otobüs Biletleri
En Ucuz Bilecik Varışlı Otobüs Biletleri
Bilecik Hakkında
Bilecik, eski adı Ertuğrul olarak bilinmektedir. Bilecik otobüs bileti satın alarak şehre kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Türkiye’nin Marmara Bölgesinde yer almaktadır. Batı Anadolu ağzı kullanılmaktadır. Kentte 8 ilçe ve 244 adet köy bulunmaktadır. İlde tarım ve hayvancılığın yanı sıra seramik, ormancılık ve tahta işlemeciliği de yapılmaktadır. Kentte bulunun mermer ocakları, kentin ekonomisinde oldukça öneme sahiptir.
Bilecik’in Tarihi
Kentte yaşam Tunç Çağına kadar dayanmaktadır. Antik Çağda ise Mısırlılar, Hititliler, Frigler, Kimmerler, Lidyalılar, Persler, Makedonyalılar, Bitinya Krallığı, Roma İmparatorluğı, Bizans, Emevi ve Abbasi gibi farklı egemenlikler altına girmiştir. Şehrin yapılan araştırmalar ışığında bilinen ilk isimleri, Agrilion ve Belekoma’dır. Bizansın egemenli altında iken Belekoma adı ile anılmaktaydı. 6 Ocak 1921 yılında Bilecik, Yunanlılar tarafından işgal edilmiş ve çok sayıda fabrika yakılmıştır. Cumhuriyet dönemimde bölgede bulunan Rumlar, Lozan Anlaşması ile Yunanistan’a geri gönderilmiş ve Müslüman muhacirler Bilecik’e yerleştirilmiştir.
Bilecik’te Gezilecek Yerler
Bulunduğunuz her yerden kolaylıkla temin edebileceğiniz Bilecik otobüs bileti ile kente rahat bir ulaşım sağlayabilirsiniz. Kente gelip, mutlaka görmeniz gereken yerlerden bazılarını sizler için derledik.
Atatürk Köşkü: Bilecik’in Bozüyük ilçesine 22 km uzaklıkta bulunmaktadır. Köşk, Gülalan Mevkii’nde orman içerisinde yer almaktadır. Sivil mimari ile tasarlanmış olan köşkte, 1930 yılında Bilecik ziyareti sırasında Atatürk ağırlanmıştır.
Bilecik Saat Kulesi: Eskişehir yolundan Bilecik’e girerken görebileceğiniz bir eserdir. II. Abdülhamit’in fermanı üzerine, 1907 yılında Ertuğrul Mutasarrıfı Musa Kazım Bey tarafından yaptırılmıştır. Kule 15 metre yüksekliğinde, İstasyon Caddesi’nde bulunan belediye binasının yakınında yer almaktadır.
Metristepe Zafer Anıtı: Bozüyük-Eskişehir karayoluna 12 km uzaklıkta yer almaktadır. İnönü Savaşı’nda Metris Tepesinde şehit olan yurttaşların anısına inşa edilmiştir. Türklerin yenilmez olduğunu simgelemektedir.
Pelitözü Göleti: Şehir merkezine 7 km mesafede yer almaktadır. Günübirlik, piknik, mangal ya da doğa ile baş başa vakit geçirmek için sıklıkla tercih edilmektedir. Göl çevresinde bisiklet kiralayarak rahatlıkla gezebileceğiniz bir yerdir.
Ertuğrul Gazi Türbesi: Bilecik’in Söğüt ilçesinde yer almaktadır. 13. Yüzyıl sonlarında inşa edildiği bilinmektedir. 1886 yılında II. Abdülhamit tarafından onarılmış ve çeşme eklenmiştir.
Bilecik’te Ne Yenir?
Gezi keyfinize ara verdiğinizde, Bilecik’in meşhur yemeklerini tatmanız adına, sizler için küçük bilgiler sunuyoruz.
Ovmaç Çorbası: Çorba içerisinde; kıyma, soğan ve domates eklenerek pişirilmektedir. İsteğe göre, servis sırasında üzerine acı biber ya da kırmızı biber ekilerek servis edilmektedir.
Bıldırcın Kebabı: Bilecik’in en meşhur tatlarından birsidir. Beş adet bıldırcın ile yapılan kebap; karabiber, tuz, soğan ve patatesler eşliğinde fırında pişirilmektedir.
Parmak Köfte: İnce bulgur ile hazırlanan köfteye; irmik, sarımsak ve salça eklenerek yapılır. Yeşillik ve limon ile birlikte servis edilir. Görünüş itibari ile içli köfteye benzemektedir.
Cevizli Büzme Tatlısı: Hamurun farklı kısımları büzülerek hazırlanan tatlı, adını bu işlemden almaktadır. Orijinali cevizli olan tatlı, fındık ve fıstık ile de hazırlanabilmektedir.
Nohutlu Mantı: Normal mantıda hamur içine kıyma koyulurken, bu mantıda nohut konulmaktadır. Pişirilen mantı üzerine tavuk suyu dökülerek servis edilmektedir.
Otogarlar
Bilecik ilçeleri
En Çok Seyahat Edilen Otobüs Rotaları
Sıkça
Sorulan Sorular
Bilecik’e Ulaşım Nasıl Sağlanır?
Bilecik yolculuğu otobüsle kaç saat sürüyor?
Bilecik
Hava Durumu
Sefer Süreleri
Bilecik
Seferli Otobüs Firmaları