Uçuşlar yükleniyor, bekleyin....

Seferler yükleniyor, bekleyin....

Heybilet Mobil uygulamasını şimdi indirin!

Heybilet mobil uygulaması ayrıcalıklarından hemen yararlanın ,  bol bol puan , mobile özel kampanyalar ve dahası ...

Söğüt Hakkında

Söğüt ilçesi, Bilecik iline bağlı olan ve birçok insan tarafından kasaba olarak tanımlanan küçük bir ilçedir. 23 köyü ve 5 mahallesi bulunan Söğüt ilçesinde dolaşmak isteyenler Söğüt otobüs bileti alarak ilçe tarihini yakından tanıyabilirler. Söğüt ilçesi, ülkemizin Marmara bölgesinde bulunan ilçelerden biridir. Konumu itibariyle güneyinde Eskişehir, güneybatısında Bozüyük, kuzeydoğusunda İnhisar, kuzeyinde Gölpazarı bulunur. Denizden 665 m yüksekliktedir. Ekonomik açıdan bağlantılı olduğu Eskişehir iline yaklaşık 52 km uzaklıkta bulunur. MHP himayesinde olan ilçenin belediye başkanı İsmet Sever, kaymakamı Murat Öztürk’tür. 2022 yılı itibariyle Söğüt ilçesinin nüfusu 18352 olarak belirlenmiştir.

Söğüt'ün Tarihçesi

Söğüt ilçesinin tam olarak hangi tarihte keşfedildiği ve yerleşim yeri olarak kullanıldığı hakkında kesin bir bilgi yoktur. İlçeyle ilgili bilgiler sınırlı olsa da ilçenin 796 ila 797 yılları arasında Abbasi Halifesi olan Harun Reşit döneminde ele geçirildiği ve Müslümanlaştığı bilinir. Geçmişte Söğüt ilçesinin bulunduğu bölge için birden fazla isim kullanılmıştır. Söğüt ilçesi için Bizans döneminde Thebasion, Arap kaynaklarında Safsaf ve Beldut, Farsça kaynaklarda Hıtta-i Bid gibi isimler kullanılmıştır. Söğüt ilçesi için ilk kullanılan isim İtea’dır. 

Söğüt'te Gezilecek Yerler

Söğüt ilçesinde günübirlik ya da birkaç günlük bir tatil planlayanlar Söğüt otobüs bileti alarak ilçeye ulaşım sağlayabilirler.

Söğüt ilçesinde gezilecek yerler şöyle sıralanabilir;

Ertuğrul Gazi Türbesi: Söğüt ilçesine bağlı Türkmenbaşı Mahallesinde bulunur. İlçe merkezinden türbeye ulaşım oldukça kolaydır. Türbeyi görmek isteyen ziyaretçiler Söğüt ilçe merkezinden yaklaşık 5 dakika yürüdükten sonra ilçeye varabilir. 

Söğüt Çaltı Kaplıcası: Söğüt ilçe merkezine bağlı olan Çaltı beldesinde bulunur. İnhisar - Söğüt yolu kullanılarak ulaşılan kaplıca, Söğüt ilçe merkezine 11 km mesafededir. Bu kaplıcalardaki su 38 derece sıcaklığındadır ve oldukça şifalıdır.

Söğüt Kaymakam Çeşmesi: İlçe merkezinde bulunan ve çinilerle süslenmiş olan tarihi Söğüt Kaymakam Çeşmesi, ziyaretçilerin ilgisini çeken tarihi bir çeşmedir. İlçe merkezinde bulunması dolayısıyla çeşmeye ulaşım kolaydır.

Söğüt'te Ne Yenir?

Söğüt'ün meşhur yemekleri şöyle sıralanabilir;

Kömme: Söğüt ilçesinde sık tüketilen ve meşhur olan kömme, bir çeşit ekmek olsa da ilk bakışta börek gibi görünür. Kıymalı börek ya da kıymalı ekmek şeklinde tanımlanabilir. İlçede hem özel günlerde hem de yemeklerde sık tüketilen kömme, ilçeyi ziyaret edenlerin de ilgisini çeker. Dana kıyma eti, soğan, sıvı yağ, salça, karabiber, kırmızı biber, tuz, kuru maya, un, su, yumurta sarısı, yoğurt, susam ve çörek otu kullanılarak hazırlanır.

Mercimek Çorbası: mercimek çorbası Türkiye genelinde olduğu gibi Söğüt ilçesinde de en sık tüketilen çorba çeşitlerinin başında gelir. Kırmızı mercimek çorbası başta olmak üzere yeşil mercimek çorbası da Söğüt ilçesinde sık tüketilir. Su, salça, kırmızı ya da yeşil mercimek, tuz, sıvı yağ ve çeşitli baharatlar kullanılarak hazırlanır.

Söğüt'e Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Söğüt ilçe merkeziyle Bilecik il merkezi arasında yaklaşık 30 km mesafe bulunur. Bilecik il merkezinden Söğüt ilçesine ulaşmak için Söğüt otobüs bileti alıp toplu taşıma kullanan ziyaretçiler yaklaşık 50 dakika içinde il merkezinden ilçe merkezine ulaşabilirler. Söğüt ilçe merkeziyle Bilecik il merkezi arasında fazla mesafe olmasa da toplu taşıma araçları yavaş hareket ettiği için ulaşım süresi uzayabilir. İl merkezinden taksi tutan, araç kiralayan ya da şahsi aracıyla yola çıkan ziyaretçiler yarım saat içinde ilçe merkezine ulaşım sağlayabilirler. Bilecik il merkezinden Söğüt ilçesine gitmek için birden fazla seçenek bulunur ve ziyaretçilerin tercihine bağlı olarak herhangi bir ulaşım seçeneği değerlendirilebilir.

Söğüt Hava Durumu

Sefer Süreleri