Uçuşlar yükleniyor, bekleyin....

Seferler yükleniyor, bekleyin....

Heybilet Mobil uygulamasını şimdi indirin!

Heybilet mobil uygulaması ayrıcalıklarından hemen yararlanın ,  bol bol puan , mobile özel kampanyalar ve dahası ...

Tokat Hakkında

Tokat uçak bileti alarak gidebileceğiniz gibi otobüs ya da şahsi araçla da ulaşım sağlayabileceğiniz bir şehirdir. Türkiye’nin Karadeniz Bölgesi’nde yer alan Tokat’ın Yeşilyurt ve Sulusaray ilçeleri İç Anadolu Bölgesi'nin sınırları içinde yer almaktadır. Son verilere göre Tokat ilinin nüfusu tam olarak 602.567'dir.

Tokat’ta Gezilecek Yerler

Tokat Kulesi: 1902 yılında II. Abdülhamid’in tahta çıkmasının 25.yılı şerefine inşa edilen yapı, Behzat ilçesinde yer almaktadır. 33 metre yüksekliğindeki kule kesme taştan inşa edilmesinin yanı sıra şehrin her noktasından duyulmaktadır. 

Tokat Müzesi: 1926 yılında bir tıp medresesi olan yerde hizmet vermeye başlayan müze zaman içinde yeterli alan olmamasından dolayı Arastalı Bedesten’e taşınmıştır. Arastalı Bedesten’i kimin hangi tarihler içinde inşa ettiği bilinmemektedir. Müzenin içinde Geç Kalkolitik Dönemden Roma dönemine kadar çok sayıda buluntu sergilenmektedir.

Tokat Şehir Müzesi: 2019 yılında hizmete açılan müzede 500 yıllık bir tarih sergilenmektedir. Mermer çeşmelerin, taş fırınların ve dönemin kap kacaklarının sergilendiği müzenin içinde aynı zamanda ünlü kişilerin balmumum heykelleri yer almaktadır.

Atatürk Evi ve Etnografya Müzesi: Piyade Yüzbaşı Mustafa Vasfi Süsoy’a ait olan ev Devegörmez Mahallesi’nde yer almaktadır. Millî Mücadele yılları içinde Tokat’a çok sayıda sefer yapan Atatürk, son seferinde bu evde konaklamıştır. Sonraki yıllarda şehre tekrar uğradığı dönemlerde yine bu evde kalmıştır. Bu nedenle bu eve Atatürk Evi denmektedir. 2007 yılında etnografya müzesi olarak hizmet vermeye başlayan müzenin içinde Atatürk ve Piyade Yüzbaşı Mustafa Vasfi Süsoy’a ait eşyalar sergilenmektedir.

Tokat Kültür Evi: Barok bir mimariye sahip olan konak günümüzde bir kültür evi olarak kullanılmaktadır. Dikkat çeken süslemelere sahip ahşap bina iki katlı bir Osmanlı evidir. Konağın bünyesinde Tokat çeşme kültürünü gösteren detaylar yer almaktadır.

Mevlevihane: 1638 yılında inşa edilen yapı zamanla tahribata uğrasa da 19. Yüzyılda restorasyon çalışması sonra tekrar ziyarete açılmıştır.

Çamiçi Yaylası: Tokat’ın Niksar ilçesinin 17 kilometre uzağında yer alan yayla çam ağaçlarıyla çevrili bir alandır. Doğal güzelliklerin yer aldığı yayla aynı zamanda piknik alanı olarak da kullanılmaktadır. 

  Tokat Havalanları

Sefer Süreleri

Tokat Seferli Uçak Firmaları