Ucuz Delhi Uçak Bileti
Delhi Hakkında
Delhi uçak bileti alarak Hindistan'ın başkenti olan 17 milyon nüfuslu bu şehri ziyaret edebilirsiniz. Delhi üst sınıf ve alt sınıf arasındaki farklılıkları, derin tarihi ve kutsal olduğu düşünülen inekleriyle görebileceğiniz en farklı şehirlerden bir tanesidir ve bu şehirde kast sistemi günümüzde hala devam etmektedir.
Delhi’de Gezilecek Yerler
Kızıl Kale: Delhi'de bulunan Kızıl Kale, Babür hanedanının 200 yıl boyunca ülkeyi yönettiği ve yaşadığı yerdir. Şehrin asıl kararlarının alındığı bu kale, kırmızı kumtaşlarının verdiği kırmızı renk nedeniyle kızıl kale olarak biliniyor. Yenilikçi mimarisiyle Babür Devletinin en güzel eserlerinden biri olan Kızıl Kale, UNESCO dünya mirası listesine girmiştir. Bu mimariyi pazartesi günleri haricinde ziyaret edebilirsiniz.
Jama Camii: Delhi’de bulunan bu camii delhi şehrinin en büyük camisidir. Babür kralı Şah Cihan tarafından yapılmıştır. Üç büyük kapısı, dört kulesi, 40 metre yüksekliğinde iki minaresi bulunmaktadır.1656 yılında tamamen inşa edilmiş olan bu camii aynı anda 25000 kişinin ibadetlerini gerçekleştirmesi için uygun bir şekilde yapılmıştır. Bu camiye giderseniz içerisinde bulunan özek geyik derisinden yapılmış Kuran-ı Kerim’i de görebilirsiniz. Bu camiyi haftanın tüm günlerinde 07.00-18.30 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.
Akshardham Tapınağı: Yamuna Nehri yakınında kurulan Akshardham Tapınağı'nın sonsuz mutluluk ve barışa ulaşmak amacıyla yapıldığına inanılıyor. Tanrılarla süslü duvarları, 20.000 heykeli ve muhteşem mimarisiyle ziyaretçilerin şehre akın ettiği Akshardham tapınağında fotoğraf çekmek kesinlikle yasaktır. Ziyaretçiler, sıkı güvenlik kontrollerinden geçtikten sonra içeri kamera veya kayıt cihazı getirmeye çalışınca cihaz götürüldü.Bakımlı duvarlar, kabartmaları ve oymalarıyla göze çok hoş gelmektedir.
Kutub Minar: 1981 yılında inşa edilen Kutub Minar, Delhiyi Fethetmiş olan Kutbiddin Aybek tarafından inşa edilmiştir. Kutbiddin Aybek'in bu mimarisi, İslam ve Hindu dinlerinin birbirine kaynaşması ve Hint halkına bir hoşgörü amacı ile yaptırıldığı kabul edilir. Bu şekilde düşünülmesinin nedeni, bu mimarinin Hindu ve İslam dinine ait semboller barındırmasıdır. Örneğin bu yapının mimarisi hem yuvarlak hem de üçgen köşelere sahiptir. Araştırmacılar, Müslümanların dua ederken ellerini açmasını yuvarlak sembollere üçgenlerin ise Hinduların dua ederken ellerini birleştirmesine göre düşünmüşlerdir. Kutub Minar'a her gün 07:00-17:00 saatleri arasında ziyaret gerçekleştirebilirsiniz.
Ulusal Demir Yolu Müzesi: Hindistan'da 10 dönümlük bir arazi üzerine kurulan Ulusal Demiryolu Müzesi, eski demiryolu malzemeleri, trenler, model trenler ve vagonlara kadar çeşitli eserler içeriyor. 10.00-17.00 saatleri arasında Delhi Müzesi'ni ziyaret edebilir ve eski buhar motorlarına göz atabilirsiniz.
Delhi Havalanları