Uçuşlar yükleniyor, bekleyin....

Seferler yükleniyor, bekleyin....

Heybilet Mobil uygulamasını şimdi indirin!

Heybilet mobil uygulaması ayrıcalıklarından hemen yararlanın ,  bol bol puan , mobile özel kampanyalar ve dahası ...

Ağrı Hakkında

Ağrı uçak bileti alıp gidebileceğiniz gibi otobüs ve şahsi araç aracılığıyla da ulaşım sağlanabilecek bir şehirdir. Türkiye’nin Doğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan Ağrı’nın adı sınırlarında bulunan Ağrı Dağı’ndan gelmektedir. Toplam nüfusu 524.644 olan şehrin deniz seviyesinden yüksekliği 1630 metredir. 

Ağrı’da Gezilecek Yerler

Ağrı Dağı: Türkiye’nin en büyük dağı olma özelliği taşıyan Ağrı Dağı, volkanik bir özellik taşımaktadır. Türkiye’nin en önemli dağlarından biri olan dağ hem kayak hem tırmanma aktiviteleri için kullanılmaktadır.

Meteor Çukur: 1982 yılında bölgeye bir gök taşı düşmesi sonucu oluşan çukur, dünyanın en büyük ikinci meteor çukuru olma özelliği taşımaktadır. Doğubeyazıt ilçesinin Gürbulak sınır kapısı ve Sarı Çavuş Köyü arasında yer alan bölge ilginç bir görüntüye sahiptir. Meteorun ilk düştüğü zamanlarda 60 metre olan çukur şimdilerde 35 metre kadardır.

Nuh’un Gemisi: Ağrı Dağı’nın güney tarafındaki Telçeker ve Üzengili köylerinin arasında bulunan bölge dini açıdan önem teşkil etmektedir. Silüet şeklinde bir kalıntı olan yer Büyük Tufan destanında geçmektedir. Tarihte ilk olarak Sümerliler tarafından yazılan Ziusudra’da yer alan Nuh’un gemisi daha sonra Tekvin, İncil ve Kuran-ı Kerim’de de yazılmıştır. Tüm yazılarda benzer bir şekilde anlatılan Büyük Tufan hikayesinde bulunan Nuh’un Gemisi önemli bir semboldür.

Doğubayazıt Eski Cami: Eski Beyazıt Camii olarak da bilinen yapıt Ağrı için önemli yapıların başında gelmektedir. 1514 Çaldıran Savaşı’ndan sonra inşa edilen camii bir yamaç üzerinde yer almaktadır. Kesme taştan yapılan cami şehir merkezinden 95 kilometre mesafede yer almaktadır. 

Hamur Kümbeti: İbrahim Paşa Kümbeti olarak da bilinen Ağrı’nın önde gelen yapıları arasında yer almaktadır. Kümbetin giriş kısmında yer alan yazının tahrip edilmesinden dolayı kim tarafından yapıldığı bilgisine ulaşmak mümkün değildir. 1812 yılında II. İshak Paşa’nın torunu olan Mir İbrahim Paşa vefat eden çocukları için yapıldığı iddia edilmektedir. Bu resmi bir bilgi olmadığı gibi bir varsayımdan ibarettir. Geleneksel Türk – İslam mimarisinin dışında kalan kümbeti görülmeye değer bir yapıdır. Uzaktan bir sandukayı andıran yapı şehir merkezine 13 kilometre uzaklıktadır.

  Ağrı Havalanları

Sefer Süreleri

Ağrı Seferli Uçak Firmaları