Uçuşlar yükleniyor, bekleyin....

Seferler yükleniyor, bekleyin....

Heybilet Mobil uygulamasını şimdi indirin!

Heybilet mobil uygulaması ayrıcalıklarından hemen yararlanın ,  bol bol puan , mobile özel kampanyalar ve dahası ...

Yığılca Hakkında

Yığılca, Karadeniz’de yer alan Düzce ilinin bir ilçesidir. Yığılca otobüs bileti alarak, Yığılca’daki güzellikleri keşfedebilirsiniz.

Yığılca ilçesinin sınırları şu şekildedir:

  • Batıda Düzce ili ve Akçakoca ilçesi
  • Güneyde Bolu ili ve Kaynaşlı ilçesi
  • Kuzeyde Zonguldak iline bağlı Alaplı ilçesi
  • Doğuda Bolu iline bağlı Mengen ilçesi

Yığılca ilçesinin Düzce iline uzaklığı 33 kilometredir. Yığılca’nın deniz seviyesinden yüksekliği 350 metredir. Lokasyonun yüzölçümü 640 kilometrekare olup, Düzce’nin en büyük ilçesidir. Ormanlık arazinin fazla olduğu bir bölgedir. 

Batı Karadeniz iklimi, Yığılca ilçesine hakimdir. Yığılca’nın nüfusu ise 2020 yılı itibarı ile 14.644 kişidir. 

Yığılca’da 4 mahalle ve 39 köy mevcuttur. Yığılca’da yalnızca merkezde belediye bulunuyor.

Yığılca’nın Tarihçesi

Yığılca ilçesi, Akçakoca ilçesi ile birlikte 1321 ile 1323 seneleri arasında Osmanlı egemenliğine girmiştir. Orhan Gazi’nin komutanlarından birinin yığınak yaptığı ve ilçenin adının buradan geldiği tahmin ediliyor.

Yığılca’da Orhan adında bir caminin varlığı, yine aynı isimde bir dağın oluşu ve Redifler adında bir köyün olması tahmini doğrular niteliktedir. Orhan Gazi’nin küçük ordulara “Redif” adını verdiği biliniyor.

Yığılca, 1904 senesine dek bir bucak olarak Düzce iline bağlanmıştır. 1954 senesinde Yığılca, müstakil bir ilçe haline gelmiştir. Aralık 1999’da Düzce’nin il olması ile birlikte Yığılca Düzce iline bağlı bir ilçe haline gelmiştir.

Yığılca’da Gezilecek Yerler

Yığılca gezilecek yerler şu şekildedir:

  • Hasanlar Baraj Gölü: Bu gölde piknik, kano, yelken, su bisikleti, olta balıkçılığı gibi aktiviteler yapılabiliyor. Bu göl, büyüleyici bir manzaraya sahiptir. Göl, Yedigöller Milli Parkı’na 35 km mesafede bulunuyor.
  • Sarıkaya Mağarası: Yığılca’ya 5 km uzaklıkta yer alan bu mağara, Sarıkaya köyündedir. Karadeniz’in en büyük mağarasıdır. Toplam uzunluğu 717 metre olup, genişliği 80 metre, boyu 75 metredir. 
  • Saklıkent Şelalesi: Bu şelale, Yağcılar köyünde yer alıyor. Yedigöller yol güzergahında bulunan şelale, Yığılca’ya 5 km uzaklıktadır. 
  • Yoğunpelit ve Mengen Şelaleleri: Yığılca merkezine 20 km mesafede bulunan bu şelaleler, ziyaretçilerine doğal bir güzellik sunuyor.
  • Geyiklibel Kanyonu Tabiat Parkı: Yedigöller Milli Parkı güzergahında bulunan bu kanyon, berrak akan suları ve ormanlık alanları ile ilgi çekici bir lokasyondur. Doğa yürüyüşü, piknik, olta balıkçılığı, kanyon tırmanışı ve bisiklet turları gibi aktiviteler için uygundur.

Yığılca otobüs bileti alarak Yığılca ilçesine ulaşım sağlayabilir, ilçeyi keşfederek çeşitli aktivitelerde bulunabilirsiniz.

Yığılca’da Ne Yenir?

Yığılca’nın meşhur yemekleri şu şekildedir:

  • Hamsili börek: Hamurun taze olarak hazırlanarak yapıldığı bu yemek, Yığılca’da ve Düzce’de meşhur bir lezzettir.
  • Hamsi pilavı: İç pilav ve hamsinin bir araya getirildiği yemek, hem Düzce ilinde hem de Yığılca’da meşhurdur.
  • Buğulama: Çeşitli sebzeler ile harmanlanan balık yemeğidir.
  • Mamalika: Mısır unu hazırlanan sıcak bir mezedir.
  • Tembel karı makarnası: Un ile hazırlanan makarna hamurunun, sıcak suya kaşık ile atılması ile pişirilir. 
  • Sebzeli kaygana: Yeşil soğan, dereotu ve maydanozun krep hamuruna ilave edilmesi ile elde ediliyor. Bu yemeğe sebzeli krep de denilebilir.

Yığılca’da Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Yığılca, Karadeniz bölgesinde yer alan Düzce iline bağlı bir ilçedir. Yığılca otobüs bileti alarak, Yığılca ilçesine kolayca ulaşmak mümkündür. Yığılca’da bulunan doğal güzellikleri gezmek için ise, Yığılca’daki halk otobüsleri ve dolmuşlar tercih edilebilir. Bu toplu taşıma araçlarının düzenli seferleri mevcuttur.

Havayolu ile ulaşım için, en yakın havalimanı olan Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı tercih edilebilir. Buraya ulaştıktan sonra, toplu taşıma araçları ya da özel araçlar ile Yığılca ilçesine ulaşmak mümkün.