Uçuşlar yükleniyor, bekleyin....

Seferler yükleniyor, bekleyin....

Heybilet Mobil uygulamasını şimdi indirin!

Heybilet mobil uygulaması ayrıcalıklarından hemen yararlanın ,  bol bol puan , mobile özel kampanyalar ve dahası ...

Yalova Hakkında

Yalova, ülkemizin kuzeybatısında ve Marmara Bölgesi’nde yer almaktadır. Yalova otobüs bileti ile kente ulaşım sağlayabilirsiniz. Yalova sahip olduğu yüz ölçümü ile ülkemizin en küçük ilidir. Kentin geçim kaynaklarının büyük bir kısmını tarım oluşturmaktadır. Bunun başında ise kivi üretimi, süs bitkileri yetiştiriciliği ve seracılık bulunmaktadır. Aynı zamanda şehirde, kimyasal ürün imalatı da yapılmaktadır.

Yalova’nın Tarihçesi

Kentteki ilk yerleşimin milattan önce 3000 yıllarında Prehistroik Çağlara dayandığı bilinmektedir. Bitinya adı ile bilinen bölgede milattan önce 2000’li yıllarda Hititler ve sonrasında ise Frigler hakimiyet kurmuştur. Daha sonrasında ise Persler, Romalılar, Bizans İmparatorluğu ve 1326 yılında Osmanlılar egemen olmuştur. 7 Ağustos 1920 ile 19 Temmuz 1921 tarihleri arasında bölge Yunanlıların kontrolünde kalmıştır. Sonrasında ise tekrar topraklarımıza katılan il, önceleri İstanbul’a bağlı iken 6 Haziran 1995 tarihinde il olmuştur.

Yalova’da Gezilecek Yerler

Yalova otobüs bileti ile kente yapacağınız ziyarette, Yalova gezilecek yerler denildiğinde ilk akla gelen yapı Yürüyen Köşk’tür.

Yürüyen Köşk: Mustafa Kemal Atatürk’ün doğaya verdiği önemi gözler önüne seren bir yapıdır. Köşk duvarlarına değen çınar ağcının kesilmesini istemeyerek köşkün yerini değiştirilmesini sağlamıştır. Bu nedenle köşkün adı Yürüyen Köşk olarak anılmaya başlanmıştır.

Sudüşen Şelalesi: Doğa yürüyüşü, piknik, safari gibi birçok aktiviteyi gerçekleştirebileceğiniz alan, Üvezpınar Köyü’ne 8 km’lik bir mesafededir. Manzarası ve doğal güzelliği ile yerli ve yabancı turistler tarafından devamlı ziyaret edilmektedir.

Dipsiz Göl: Çınarcık ilçesinde yer alan göl, kent ormanından 2,5 km mesafededir. 530 m rakıma sahip dipsiz göl ve 1,5 km mesafesinde 570 m rakıma sahip küçük dipsiz göl, eşsiz bir orman manzarası sunmaktadır.

Yalova Kent Ormanı: Çınarcık ilçesinin Teşvikiye Beldesi’nde yer almakta olan orman 2005 yılında düzenlenmiş ve halka açılmıştır. İçerisinde; şelaleler, seyir tepeleri, çocuklar için oyun alanları, yeme içme ve dinlenme alanları mevcuttur. Kent ormanına giriş ücretsizdir.

Karaca Arboretum Canlı Ağaç Müzesi: Hayrettin Karaca tarafından 13,5 hektarlık bir arazi üzerine kurulmuştur. 7 bine yakın değişik bitki türü ve alttüre ev sahipliği yapmaktadır. Öğrenciler için staj ve eğitim imkanı sunan alan, aynı zamanda çok sayıda ziyaretçi kabul ederek, gelenlerin bilgi edinmesine de imkan sağlamaktadır.

Yalova’da Ne Yenir?

Tarihi ve doğal güzelliklere ev sahipliği yapan şehir, Yalova meşhur yemekleri ile değişik lezzetler tatmanıza da imkan sunar.

Yalova Sütlüsü: Patenti alınmış bir tatlıdır. Tamamen doğal ürünlerden yapılmaktadır. Süt, un, şeker, badem, fıstık, ceviz ve meyvelerden meydana gelmektedir. Çikolatalı, tahinli, damla sakızlı ve sade olarak servis edilmektedir.

Yalova Köftesi: Köfteye şekil verilirken ortasında bırakılan deliğe, kaşarlı ve yeşil salatalı krema eklenerek pişirilmektedir.

Termal Sarma: Mantar ve soğan ile sotelenen biftek sarmalara buluşuyor. Spagetti ve patates kroket ile servis ediliyor.

Yalova Çorbası: Lahana yaprakları, yeşil mercimek ve bulgur ile hazırlanan çorba, kış aylarında hem içinizi ısıtır hem de besleyici özelliği ile hastalıklardan koruması nedeni ile sıklıkla tüketilir.

 Sıkça Sorulan Sorular

Yalova otobüs bileti satın alarak, her ilden karayolu ile şehre ulaşım sağlanabilmektedir. Aynı zamanda; yakın illerdeki havaalanları aracılığı ile ve denizyolu aracılığı ile de şehre ulaşım sağlayabilirsiniz.

Üç büyük şehrimizden, Yalova’ya karayolu ile ulaşım sağlanması halinde iller arasındaki mesafe ve ulaşım süreleri; İstanbul-Yalova arası 93,6 km olup 1 buçuk saat, İzmir-Yalova arası 400 km olup yaklaşık 4 saat ve Ankara-Yalova arası ise 411 km ile yaklaşık 4 buçuk saattir.

Yalova Hava Durumu

Sefer Süreleri

  • İstanbul-Avrupa
    2 saat
  • İzmir
    5 saat
  • Ankara
    6 saat
  • Adana
    13 saat
  • Bursa
    1 saat
  • Antalya
    10 saat
  • Trabzon
    16 saat