Uçuşlar yükleniyor, bekleyin....

Seferler yükleniyor, bekleyin....

Heybilet Mobil uygulamasını şimdi indirin!

Heybilet mobil uygulaması ayrıcalıklarından hemen yararlanın ,  bol bol puan , mobile özel kampanyalar ve dahası ...

Tuzlukçu Hakkında

Tuzlukçu, Konya'nın geniş yüz ölçümlü ilçelerine nazaran daha küçük yapılı yerleşim yerlerindendir. Tarım ve hayvancılık alanında kendini geliştiren ilçede turizm inanç dayalı yapılırken yılın belli dönemlerinde ülke dışından da gelebilen Konya'nın kültürel ve dini anlamda değerli olduğunu düşünen ziyaretçiler Tuzlukçu otobüs bileti alarak yörenin hem güzel hem de tarihi dokusunda faydalanıyorlar.

Coğrafi yapısı iklimi dolayısıyla kurak ve bitki örtüsü daha çok bozkır olmasına rağmen tarıma elverişli alanları azımsanamayacak kadar geniştir nokta neredeyse hiç akarsu bulunmayan ilçede Akşehir Gölü hayat suyu görevindedir ince dereler yıl boyunca yağmur suları ve eriyen kar sularıyla beslenerek suyunu Akşehir Gönen'e boşaltırlar.

Tuzlukçu'nun Tarihçesi

Günümüzde Konya iline bağlı bir ilçe olan Tuzlukçu cumhuriyetin ilk zamanlarında Akşehir’e bağlı bir köy konumundaydı. 1929'da bazı bölgelerin birleşmesiyle nahiye sınıfına geçmiş 20 yüzyılın ilk yarısındaysa belediye sıfatı kazanmıştır. 9 Mayıs 1990'da kanunlara uygun olarak ilçe statüsüne kavuşan Tuzlukçu hala kendini geliştirmeye ve nüfusunu arttırmaya devam ediyor.

Konya ili adlı kitapta Kanuni zamanında Tuzlukçu'nun 15 evli bir oba olduğu yazılmıştır. İlçenin ismi hakkında ve çok rivayet olsa da en mantıklı gelen Tuz Gölü’ne gidip tuz getirenlerin ilçede konakladığı yer olduğundan Tuzlukçu adı konulmasıdır.

Tuzlukçu’da Gezilecek Yerler

Konya'nın genel olarak dokusu olduğu gibi Tuzlukçu’da gezecek yerlerde inanç ve tarih turizm üzerine yoğunlaşıyor. Bu konularda bilginiz varsa Tuzlukçu otobüs bileti alarak tarihe doyabilirsiniz. 

Tuzlukçu Cuma-Mezarlık Cami: 2011 yılında koruma altına alınan Cami 1929 yılına kadar yukarı ve aşağı Tuzlukçu köyleri arasında kalan mezarlığa konuşlandırılmıştır. Tam olarak tarihi bilinmese de 1800'lü yılların sonunda inşa edildiği düşünülüyor. Büyük bir işlemesi bulunmasa da sade şık ve hala temiz görünümünü koruyor.

Ali Efendi Çeşmesi: İlçe merkezinde bulunan Çeşme düz yapılıdır bir kutu görünümünde duran çeşmenin üzerinde yazılar ve ayakta duran iki insan figürü işlenmiştir. Üzerinde bulunan Latin harfleri ile yazılmış yazıya göre 1932 yılında Hacı İbrahim’in oğlu Ali Efendi tarafından yapılmıştır.

Tuzlukçu’da Ne Yenir?

Tuzlukçu meşhur yemekleri tüm Konya genelinde yapılıyor olsa da yöreden yöreye değişiklik gösteriyor. Kışın uzun ve sert geçtiği Konya'da hazırlanan yemekler daha çok bol enerji kaynana olacak şekilde tasarlanmıştır.

Furun Kebabı: Selçuklu zamanlarından kaldığı düşünülen tarif bakır leğende pişirilen etlerden oluşuyor. Bu tarifte kullanılacak etlerin özelliği ise üzerinde kas, deri, kan damarı, sinir kısımları gibi yağ ve et dışında herhangi bir şeyin olmamasıdır. Tarifte lezzetlendirmek için tuz dışında hiçbir şey kullanılmaz.

Yoğurt Çorbası:  Süzme yoğurt ve 1 su bardağı su çırpıldıktan sonra içerisine yumurta ve un eklenir iyice çırpınmaya devam edilir. Üzerine yıkanan pirinçler eklendikten sonra derin bir tencereye alınarak sıcak su eklenir. Su ile birlikte haşlanmış et ve nohut da eklenerek pirinçler uzayıncaya kadar pişirilir. Üzerine nane ve pul biberle kızartılan tereyağı dökülerek servis edilir.

Tuzlukçu'da Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Tuzlukçu il merkezine uzaklığı 127 kilometre olan Konya ilçelerinden biridir. Konya havalimanı üzerinden bazı şehirlere uçak seferleri olsa da sefer kısıtlılığından dolayı daha çok Tuzlukçu otobüs biletleri alınarak ilçeye geliniyor.

Ayrıca Tuzlukçu ilçe merkezinden Konya Havalimanı'na özel araçla ortalama 1 saat 40 dakika sürecek yolculukla ya da Hasan Polatkan Havalimanı'na 2 saat 30 dakika karayolu üzerinden yolculukla ulaşım sağlanabilir.

Şehir içi ulaşımı halk otobüsleri ile sağlanırken günün neredeyse her saatinde çevre il ve ilçeleri hareket eden minibüslerde bulunabiliyor.