Uçuşlar yükleniyor, bekleyin....

Seferler yükleniyor, bekleyin....

Heybilet Mobil uygulamasını şimdi indirin!

Heybilet mobil uygulaması ayrıcalıklarından hemen yararlanın ,  bol bol puan , mobile özel kampanyalar ve dahası ...

Torbalı Hakkında

Torbalı, İzmir şehrine bağlı ilçelerden biridir. Torbalı’ya otobüs bileti alarak gitmek mümkündür. Torbalı ilçesinin İzmir şehir merkezine uzaklığı 51 km’dir. Torbalı ilçesinin günümüzdeki nüfusu 178.000 kişidir. Torbalı ilçesi tarihi süreçte pek çok uygarlığa ev sahipliği yapmıştır. Torbalı, ülkenin önemli tarım bölgelerinden biridir ve özellikle incir, kiraz, muz gibi meyve üretimi ile ünlüdür. Ayrıca Torbalı, aynı zamanda tarihi ve arkeolojik açıdan da zengindir. Antik dönem kalıntıları, yer altı kalıntıları, tarihi yapılar ve camiler gibi görülecek yerler mevcut. Torbalı, İzmir ve çevresinde gezilmesi önerilen yerler arasındadır.

Torbalı Tarihçesi

Küçük Menderes havzasına kurulmuş olan Torbalı ilçesi ismini antik çağın bilinen kentlerinden biri olan Metropolis’ten diğer adıyla Triyanna - Tripolis’ten aldığı söylenmektedir. Çok eski çağlardan itibaren çeşitli uygarlıkların merkezi olarak bilinmektedir. Torbalı topraklarında sırasıyla Neolitik, Kalkolitik, Tunç Çağları ile Frigya, Lydia, Pers, Roma ve Bizans, Selçuklular ve Aydınoğuları, Osmanlı dönemleri yaşanmış, Torbalı bu büyük uygarlıkların önemli gördüğü yerleşim yerlerinden biri olmuştur. Osmanlı dönemi boyunca Torbalı, tarım ve ticaret açısından önemli bir yer olarak kalmıştır. Günümüzde Torbalı, İzmir ilinin tarım ve turizm açısından önemli bir ilçesidir.

Torbalı’da Gezilecek Yerler

Torbalı’ya otobüs bileti alarak ulaşmayı tercih edenler için ziyaret edilmesi tavsiye edilen bazı yerler bulunmaktadır. Efeoğlu Tabiat Parkı, Tarihi Abdülhamit Seyir Köşkü ve Key Museum gibi yerlerle birlikte Torbalı’da gezilecek yerler arasında Metropolis Antik Kenti ve İncircik bulunur.

Metropolis Antik Kenti: “Ana Tanrıça Kenti” anlamına gelen adı ile Metropol is Antik Kenti; İzmir ilinin Torbalı ilçesinde yer alan ve antik dönemde kurulmuş bir kenttir. Metropolis Antik Kenti, Helenistik dönemde kurulmuş ve Roma döneminde büyümüştür. Kent, MÖ 3000 yılında kurulduğu bilinmekte ve Geç Antik Çağ'da piskoposluk merkezi olarak anılmıştır. Antik kentte, pek çok uygarlık dönemine ait binalar, mezarlar, hamamlar, termal tesisler, stadyumlar, tiyatro ve tapınaklar gibi yapılar bulunmaktadır.

İncircik: İzmir ilinin Torbalı ilçesinde yer alan bir köy olarak bilinir. Bu köy, incir ağaçları ile meşhurdur ve incir üretiminin yanı sıra tarım ve hayvancılık açısından da önemlidir. Tabiatı ile herkesi büyüleyen İncircik, İzmir ve çevresinde gezilmesi önerilen yerler arasındadır.

Torbalı’da Ne Yenir?

İzmir’in Torbalı ilçesinin meşhur yemekleri arasında ege usulü mezelerin yanı sıra pek çok yöresel lezzet yer almaktadır. Yörenin en bilinen lezzetleri arasında Mayalı Sokuşturma ve Kabak Sıyırma yer alır.

Mayalı Sokuşturma: Bir tür börek olan Mayalı Sokuşturma, İzmir yöresine ait sıkça tüketilen lezzetler arasındadır. İsteğe göre patlıcan, domates vb. sebzelerin de eklenebildiği bu yöresel börek, her öğünde sofrada yerini alabilir.

Kabak Sıyırma: Kavrulan soğana pirinç eklenerek pişirildikten sonra dilimlenen kabakların eklenmesi ile yapılan bu yemek özellikle Torbalı yöresinin meşhur lezzetleri arasında bulunur. Dereotu ile süslenerek servis edilen bu yemek, sebze yemeklerini sevenlere ziyafet tadındadır.

Torbalı’ya Ulaşım Nasıl Sağlanır?

İzmir şehrinin ilçelerinden biri olan Torbalı’ya otobüs bileti alarak gitmek mümkündür. Torbalı’ya ulaşmak için en elverişli ulaşım aracı olarak otobüs tercih edilir. Torbalı ilçesine gitmek için farklı şehirlerden giden bir otobüs bileti almak yeterli olacaktır. Torbalı’ya özel araç ile de ulaşılabilir. Torbalı’ ve İzmir şehir merkezi arası mesafe 91 km’dir. Ayrıca farklı şehirlerden İzmir Havalimanı’na uçakla seyahat edilerek, İzmir’den binilecek otobüs ve minibüsler ile Torbalı’ya ulaşmak mümkündür. Tren yolcuğu yaparak da İzmir’e ulaşarak, şehir merkezinden Torbalı’ya seyahat edilebilir.

Torbalı Hava Durumu

Sefer Süreleri