En Ucuz Susurluk Kalkışlı Otobüs Biletleri
En Ucuz Susurluk Varışlı Otobüs Biletleri
Susurluk Hakkında
Susurluk ilçesi, Balıkesir’in en bilindik ilçelerinden biridir. Susurluk ilçesini merak eden ve görmek isteyen ziyaretçiler Susurluk otobüs bileti alarak ilçeyi ziyaret edebilirler. Susurluk ilçesinin deniz seviyesinden yüksekliği ortalama 63 metredir. Biraz yüksek ve engebeli arazilerden oluşan topraklara sahiptir. İlçede önemli olan birçok çay ve mesire alanı bulunur. Ulaşım ve altyapı konusunda gelişmiş ilçelerden olan Susurluk Balıkesir, İzmir ve İstanbul arası yolculuk yapan hızlı feribot kara yolu üzerinde bulunur. İşlek bir yerde olması dolayısıyla sık ziyaret edilir ve ilçede bulunan her yere ulaşım oldukça kolaydır. İYİ Parti himayesinde olan ilçenin belediye başkanı Nurettin Güney, kaymakamı Muammer Köken’dir. 2022 itibariyle Susurluk ilçesinin nüfusu 38044 olarak belirlenmiştir.
Susurluk’un Tarihçesi
Daha önce birçok uygarlık tarafından tanınan, el değiştiren ve yerleşim yeri olarak kullanılan Susurluk ilçesi geçmişte Bizanslıların, Romalıların, Lidyalıların, Selçuklu hanedanının ve Karesi Beyliği’nin idaresinde olan bir bölgeydi. Susurluk ilçesinin yer aldığı bölge ormanlık ve bataklık bir alandan ibaretti. Bölgenin Karesi Beyliği himayesinde olduğu zamanlarda bu bölgeye gelip giden Karesi Beyler bölgede “Susığırlık” adı verdikleri bir çiftlik kurdular. Daha önce ormanlık ve bataklık bir alandan ibaret olan Susurluk bölgesinin gelişmesi ve değişmesi için atılan ilk adım buydu. Bununla birlikte, günümüzde hala anılan Susurluk adı da bu bölgede kurulan ilk çiftlik olan “Susığırlık” adından gelir.
Susurluk’ta Gezilecek Yerler
Balıkesir'in popüler ilçelerinden olan Susurluk ilçesini gezmek isteyenler Susurluk otobüs bileti alarak ilçeye kolaylıkla ulaşım sağlayabilirler.
Susurluk ilçesinde gezilecek yerler şöyle sıralanabilir;
Çaylak Şelalesi: Susurluk ilçesinde mutlaka görülmesi gereken bir yer olan Çaylak Şelalesi, yerli ve yabancı turistlerin beğenisini kazanan şelalelerin başında gelir. Susurluk ilçe merkezine yaklaşık 8 km uzaklıktadır.
Çataldağ Seyir Terası: Yerden yaklaşık 300 m yükseklikte bulunan Çataldağ seyir terası, oldukça hoş bir manzaraya sahiptir ve yabancı turistlerin en sık uğradığı yerlerden biridir. Susurluk ilçe merkezine yaklaşık 30 km uzaklıktadır.
Farafat Ormanı: Oldukça geniş ve göz alıcı bir orman olan Farafat Ormanı, ziyaretçilerin beğenisini kazanan yerlerden biridir. Bu ormana gelen ziyaretçilerin birçoğu fotoğraf çekmeyi tercih eder. Farafat Ormanı, Susurluk ilçe merkezine yaklaşık 10 km uzaklıktadır.
Susurluk’ta Ne Yenir?
Susurluk Tostu: dilden dile dolaşan Susurluk tostu, klasik tosttan oldukça farklıdır. Susurluk tostunun farklı ve çok lezzetli olmasının esas nedeni tostta kullanılan peynir, sucuk ve salça gibi malzemelerdir. Tostun içine klasik beyaz peynir değil mihaliç peyniri konur. Buna ek olarak domates salçası ve söğüş gibi malzemeler kullanılır. Susurluk tostu çoğunlukla Susurluk ayranı ile birlikte tüketilir.
Sarımsaklı Bulgur Pilavı: Türkiye’nin birçok ilinde ve ilçesinde meşhur olan sarımsaklı bulgur pilavı, Balıkesir ilinin genelinde ve Susurluk ilçesinde de meşhurdur.
Güveç: Özellikle Bigadiç ilçesinde meşhur olan güveç, Susurluk ilçesinde de meşhurdur. Hem ilçede yaşayan yerel halkın hem de ilçeye dışarıdan gelen ziyaretçilerin severek tükettiği güveç, oldukça lezzetli bir yemek çeşididir.
Susurluk’a Ulaşım Nasıl Sağlanır?
Susurluk ilçesi, Balıkesir il merkezine yakın olan ilçelerden biridir. Balıkesir il merkeziyle Susurluk ilçe merkezi arasında yaklaşık 25 km mesafe bulunur. Balıkesir il merkezinden ya da Balıkesir Otogarı’ndan yola çıkacak olan ziyaretçilerin Balıkesir Otogarı’ndan Susurluk otobüs bileti almaları gerekir. Otobüsle yapılan yolculuklarda il merkezinden ilçe merkezine varış süresi 40 dakikayı bulabilir. Ancak şahsi aracıyla il merkezinden ilçe merkezine gitmek üzere yola çıkan bir kişi, yaklaşık 25 dakika ila yarım saat içinde ilçeye varabilir.
En Çok Seyahat Edilen Otobüs Rotaları
Susurluk
Hava Durumu
Sefer Süreleri
Susurluk
Seferli Otobüs Firmaları