En Ucuz Şuhut Kalkışlı Otobüs Biletleri
En Ucuz Şuhut Varışlı Otobüs Biletleri
Şuhut Hakkında
Şuhut, il merkezine yakın ilçelerden biri olup birçok ihtiyaca ulaşabilirlik konusunda gelişmiş bir ilçedir. Çevre illerdeki havaalanlarına olan uzaklığı ve aynı şekilde demiryollarına yakın olmayışından, en kolay ulaşım yolu Şuhut otobüs bileti alarak karayolu üzerinden yapılacak yolculuklardır.
Şuhut'un ekonomisi daha çok tarım ve hayvancılık üzerine kurulmuştur. Tarım alanında arpa, buğday, haşhaş, ayçiçeği, şeker pancarı ve patates daha çok üretilirken vişne dışında meyvecilik, kişilerin kendi aileleri için ürettikleri ile sınırlı kalıyor. Bölgede bulunan sirke ve un fabrikaları yerel halka istihdam sağlıyor.
Şuhut’un Tarihçesi
Milattan önce 3500’lü yıllara kadar uzanan Şuhut, tarihi boyunca birçok uygarlık ve medeniyete şahitlik etmiştir. Hitit döneminde kurulan Mira Krallığı’nın al kollarından olan Kuvalya’ya başkentlik yapan ilçe Hititler dışında Lidyalılar, Frigler, Romalılar, Bizanslılar ve daha nicelerini misafir etmiştir.
Kurtuluş Savaşı sırasında bir süreliğine Atatürk’ü ve yardımcılarını ağırlayan karargahlardan biri de Şuhut’ta kurulmuştur. 1862 yılında yaşanan büyük deprem sonrasında birçok bina gibi tarihi eser niteliğindeki anıtlardan bazıları yıkılmıştır.
Bir dönem bucak olup tekrar köy sınıfına döndükten sonra son kez 1912 yılında bucak olmuştur. 1913 yılında donanımlı bir belediye teşkilatı kurularak ilçe ve yönetimi geliştirilmeye devam edildi. 1946 yılında kanunlara uygun şekilde ilçe niteliğini kazanarak günümüzde hala gelişmeye devam eden idari teşkilatını devam ettiriyor.
Şuhut’ta Gezilecek Yerler
Şuhut’ta gezilecek yerlerin teması genel olarak tarihtir. Çok önemli ve büyük olaylara şahitlik edip ünlü devlet ve din adamlarını misafir eden yerlerin havasını solumak için Şuhut otobüs bileti alarak ilçeye gelebilir unutulmaz bir serüven yaşayabilirsiniz.
Şuhut Ulu Camii: Sarı Demirtaş oğlu Hamza Bey’in yaptırdığı camii, üzerinde bulunan kitabe yazısına göre 1279 senesinde deprem tahribatı sonra tamir edilmiştir. Takvimsel farklılıklar göz önünde bulundurulduğunda 1862 yılında meydana gelen depremden bahsediliyor olma ihtimali çok yüksek. Ağaç sütunlarla ayakta ahşap tavan hala bakımlı ve temiz görüntüsünü koruyor.
Atatürk Evi: Hacıveli Konağı Mustafa Kemal’in Büyük Taarruz Savaşından önce Afyonkarahisar’da kaldığı konaktır. Yapımı 1897 yılında tamamlanmış olan konağı Taşçı Yahni usta inşa etmiştir.
Tarihi Hamam: Tahminen 600 yılı aşkın süredir ayakta duran tarihi hamam ilçe merkezinde kolay ulaşılabilir bir noktada yer alıyor. Girişte soyunma kabinleri, sonrasında havuz ve en sonda sıcaklık denen alan bulunan hamam muadillerine göre çok daha kullanışlı bir yapıya sahiptir. 2012 yılında restore edilip tekrar hizmet vermeye başlamıştır.
Şuhut’ta Ne Yenir?
Ege ve İç Anadolu bölgelerinin harmanı olan bir kültüre sahip oluşuyla aralarında hem et yemeklerinin hem de zeytinyağlıların bulunduğu Şuhut meşhur yemekleri neredeyse herkesi hitap edebilecek çeşitliliğe sahiptir.
Şuhut Keşkeği: Göce denen bulgur türü ve zıpkın etinin ana malzemelerini oluşturduğu çok zahmetli ve zaman alan bir tarif. Hazırlanma süresinin dışında yaklaşık 14-15 saat taş fırınlarda ağır ağır pişirilmesi gereken keşkeğin püf noktası ise sırlanmamış özel çömleklerde pişirilmesidir.
Zürbiye: İri soğan doğranıp salçayla birlikte kavrulur. Önceden kavrulan etler ve soyulan bütün arpacık soğanlar salçalı soğanların üzerine dökülerek kaynar suyla kısık ateşte pişmeye bırakılır.
Şuhut’ta Ulaşım Nasıl Sağlanır?
İl merkezine uzaklığı 29 kilometre olan ilçede en çok tercin edilen şehirler arası ulaşım aracı kara yolları olduğundan dolayı Şuhut otobüs biletleri çok kısa sürede tükenebiliyor. Tatil planlaması yapılırken erken rezervasyon yapılmasında fayda vardır. Şehir içi ulaşım için ve ilçeler arası ulaşım halk otobüsleriyle günün hemen her saati sağlanabiliyor..
En Çok Seyahat Edilen Otobüs Rotaları
Şuhut
Hava Durumu
Sefer Süreleri
Şuhut
Seferli Otobüs Firmaları