En Ucuz Sındırgı Kalkışlı Otobüs Biletleri
En Ucuz Sındırgı Varışlı Otobüs Biletleri
Sındırgı Hakkında
Sındırgı ilçesi, Balıkesir iline bağlı olan ve Balıkesir il merkezinin güneydoğusunda bulunan bir ilçedir. Uzun bir tarihi olan Sındırgı ilçesini görmek isteyenler Sındırgı otobüs bileti alarak ilçeyi ziyaret edebilirler. Balıkesir ile İzmir yolu üzerinde bulunan Sındırgı ilçesi, denizden 230 m yüksekliktedir. İlçe topraklarının yaklaşık olarak %24’ü tarıma elverişli, %22’si kıraç ve dağlık arazi, %3’ü mera ve çayır gibi sulu tarım arazisi, %50’si ormanlık alan olarak değerlendirilir. Ak Parti himayesinde olan ilçenin belediye başkanı Ekrem Yavaş, Kaymakamı Zafer Oktay’dır. 2022 yılı itibariyle Sındırgı ilçesinin nüfusu 32661 olarak belirlenmiştir.
Sındırgı’nın Tarihçesi
Oldukça farklı bir ismi olan Sındırgı ilçesinin isminin nereden geldiğine dair kesin bir bilgi yoktur. İlçenin çok eski zamanlardan beri yerleşim yeri olarak kullanıldığı bilinir. Geçmişte Sındırgı ilçesinin bulunduğu bölgede Persler ve Lidyalılar yaşamıştır. Daha sonra bu bölge İran İmparatorluğu sınırları içine girmiştir. Çok uzun bir zaman İran egemenliğinde olan bölge daha sonra Romalılar, Bergama Krallığı, Bizans ve Selçuklu hanedanı tarafından yönetilmiştir. Birçok kez el değiştiren ilçenin 1.884 yılında bir Belediyesi olmuştur. Bir süre Bigadiç ilçesine bağlı kalan Sındırgı, daha sonra Bigadiç ilçesinden ayrılarak ilçe statüsüne kavuşmuştur.
Sındırgı’da Gezilecek Yerler
Sındırgı ilçesinde merak ettikleri olan kişiler Sındırgı ilçesinde dolaşmak için Sındırgı otobüs bileti alabilirler.
Sındırgı ilçesinde gezilecek yerler şöyle sıralanabilir;
Hanımeli Çarşısı: 2016 yılında kurulan Hanımeli Çarşısı, Sındırgı ilçesine gezmeye gelenlerin mutlaka uğraması gereken yerlerden biridir. Birçok kadının elleriyle hazırladığı ürünler bu çarşıda satılır. Özellikle yöresel lezzetlerin bulunduğu çarşı, dışarıdan gelenler tarafından yoğun ilgi görür.
Şerif Paşa Meydanı: Birçok etkinliğin düzenlendiği meydan olan Şerif Paşa Meydanı, Sındırgı ilçesinde meşhurdur. Çoğu zaman kalabalık olan meydanda özellikle Ramazan aylarında düzenlenen etkinlikler ziyaretçiler tarafından ilgi görür.
Cüneyt Köprüsü: Bir dere üzerinde bulunan Cüneyt Köprüsü, Sındırgı ilçesindeki en önemli tarihi yapılardan biridir. Oldukça eski olan tarihi Cüneyt Köprüsü, günümüze tek parça olarak ulaşılabilen nadide bir eserdir.
Sındırgı’da Ne Yenir?
Sındırgı’nın meşhur yemekleri şöyle sıralanabilir;
Tarhana Bezdirmesi: Sındırgı ilçesinin en meşhur yemeklerinden biri olan tarhana bezdirmesi, klasik tarhana çorbasından ve tarhanalı yemeklerden farklıdır. Su, tuz, un ve yoğurt kullanılarak hazırlanan yemeğin önce hamuru yoğurulur.
Kertil Kebabı: Sındırgı ilçesinde en çok tüketilen etli yemeklerden biri olan kertil kebabı, ilçeye dışarıdan gelenler tarafından da oldukça merak edilen bir yemek çeşididir. Kuzu kuşbaşı eti, kuru soğan, domates, kırmızı biber, tuz, sıvı yağ ve su kullanılarak hazırlanır.
Sazan Yahnisi: Oldukça lezzetli bir balık olan sazan balığı kullanılarak yapılan sazan yahnisi, Sındırgı ilçesinde popüler olan yemek çeşitlerinden biridir. Sazan balığının yanı sıra kuru soğan, salça, sirke, zeytinyağı, nane, limon ve tuz gibi malzemeler kullanılır.
Sındırgı’ya Ulaşım Nasıl Sağlanır?
Balıkesir il merkezinden Sındırgı ilçesine gitmek isteyen ziyaretçilerin çoğunluğu Sındırgı otobüs bileti alarak toplu taşımayı tercih eder. Ancak il merkezine özel aracıyla gelen ziyaretçiler ilçe merkezine de özel araçlarıyla ulaşım sağlamak isteyebilirler. Bu durumda navigasyon yardımı alınmalıdır. Sındırgı ilçe merkezi ile Balıkesir il merkezi arasında yaklaşık 60 km mesafe bulunur. Özel aracı ile il merkezinden ilçe merkezine gitmek üzere yola çıkan bir ziyaretçi, yaklaşık bir saat içinde il merkezinden ilçeye varabilir. Elbette aracın hızı ve trafiğin durumu il merkezinden ilçeye varış süresini etkiler. Balıkesir havalimanı ile Sındırgı ilçe merkezi arasında yaklaşık 60 km bulunur.
Otogarlar
En Çok Seyahat Edilen Otobüs Rotaları