En Ucuz Sincik Kalkışlı Otobüs Biletleri
En Ucuz Sincik Varışlı Otobüs Biletleri
Sincik Hakkında
Sincik, önceleri Adıyaman iline bağlı bir köy iken yakın zamanda ilçe statüsüne kavuşmuştur ve Adıyaman’ın ilçelerinden biridir. Sincik ilçesini gezmek isteyenler Adıyaman otogardan Sincik otobüs bileti alarak ilçeye kolaylıkla ulaşım sağlayabilirler. İlçede Adıyaman ilinin aksine kış aylarında kar ve yağmur yağışı görülebilir. Bununla birlikte, yaz aylarında Adıyaman il merkezinde olduğu kadar bunaltıcı bir sıcak çoğunlukla görülmez. Yaz aylarında serin olması dolayısıyla çevre ilçelerden de ziyaretçileri olur. AK Parti himayesinde olan ilçenin Belediye Başkanı Mehmet Korkut, Kaymakamı Zafer Sağ’dır. 2022 yılı itibariyle Sincik ilçesinin nüfusu 16341 olarak belirlenmiştir.
Sincik’in Tarihçesi
Sincik ilçesinde en çok dikkat çeken detay geçmişten bu yana ilçede yaşayanların birçoğunun birbirini tanıması ve aşiret olmasıdır. Önceleri ilçenin tamamını Rişvan adlı bir aşiret oluşturuyordu. Bu aşiret Diyarbakır, Malatya, Adıyaman, Antep, Urfa, Konya, Adana, Mersin, Maraş, Tunceli, Elâzığ ve Kırşehir gibi birçok bölgeye dağılmış, oldukça kalabalık bir aşiretti. Bu aşiretin soyundan gelen 2 kardeşin ölümünün ardından büyük Hüseyin bey ve küçük Hüseyin bey yaşadıkları Tunceli’den ayrılarak Sincik bölgesine yerleştiler. Daha sonra Sincik bölgesinde hakimiyet kurmaya başlar Rişvan aşireti mensupları, bu bölgede kız alıp vererek güçlenmeye başladılar. Aşiret reisinin bir suikast sonrası ölmesinin ardından Aşiretin başı boş bırakılmadan farklı kişiler reis konumuna getirildi ve bu şekilde adet uzun yıllar sürdürüldü.
Sincik’te Gezilecek Yerler
İlçeye gitmek isteyen ziyaretçilerin Sincik otobüs bileti alması yeterlidir.
Sincik ilçesinde gezilecek yerler şöyle sıralanabilir;
Sincik Lalesi Alanı: Ağlayan gelin olarak da bilinen Sincik lalesi, dışarıdan gelen ziyaretçilerin oldukça ilgisini çekince, ilçeyi ziyaret edenleri yönlendirmek için lalenin yetiştiği bölgeye Sincik lalesi alanı adı verildi. Her yerde yetişmeyen ve koruma altına alınan bu bitki, güzelliğiyle ziyaretçileri kendine hayran bırakıyor.
Derik Kalesi: Heron kutsal alanında bulunan Derik kalesi 200 ila 300’lü yıllara dayanan oldukça eski bir kaledir. Bulunduğu bölgede birçok değerli kalıntıya rastlanan önemli bir yapıdır. Sincik ilçe merkezine yaklaşık 8 km mesafededir.
Heron Kutsal Alanı: Sincik ilçesine bağlı Kaşkün köyünde bulunan Heron Kutsal Alanı, yüksek bir tepeye kurulan eski bir alandır. Milattan sonra Romalılar tarafından yapıldığı ve Romalılar tarafından uzun süre kullanıldığı bilinir.
Sincik’te Ne Yenir?
Sincik’in meşhur yemekleri şöyle sıralanabilir;
Sırın: Sincik ilçesinde popüler olan sırın, Adıyaman genelinde ve Elâzığ ilinde de meşhurdur. Doyurucu bir çorba çeşidi olarak tanımlanan sırın yoğurt, su, un, sarımsak, tereyağı, tuz ve kırmızı pul biber kullanılarak hazırlanır.
Hasude: Hasuda olarak da adlandırılan hasude, Ağrı ve Sivas ilinde de meşhur olan yöresel bir lezzettir. Hafif bir tatlı olarak bilinen hasude un, şeker, su ve tereyağı kullanılarak hazırlanır.
Tevenk Sarması: Sincik başta olmak üzere Adıyaman genelinde oldukça meşhur olan tevenk sarması, dışarıdan gelen ziyaretçilerin de ilgisini çeken bir yemek çeşididir. Salamura yaprak, yarma, ince bulgur, tuz, su, süzme yoğurt, soğan, yumurta, zeytinyağı, un ve tereyağı kullanılarak hazırlanır.
Sincik’e Ulaşım Nasıl Sağlanır?
Sincik ilçesine gitmek için ziyaretçilerin en çok kullandığı yöntem Sincik otobüs bileti alarak ilçeye toplu taşımayla ulaşım sağlamaktır. Ancak il merkezinden ilçe merkezine özel araçla, taksiyle ve araç kiralayarak gitmek de mümkündür. Adıyaman il merkezi ile Sincik ilçe merkezi arasında yaklaşık 70 km bulunur. Özel aracıyla, taksiyle ya da araç kiralayarak yola çıkan ziyaretçiler Adıyaman il merkezinden Sincik ilçe merkezine yaklaşık bir saat içinde varabilirler.
Otogarlar
En Çok Seyahat Edilen Otobüs Rotaları
Sincik
Hava Durumu
Sefer Süreleri
Sincik
Seferli Otobüs Firmaları