Uçuşlar yükleniyor, bekleyin....

Seferler yükleniyor, bekleyin....

Heybilet Mobil uygulamasını şimdi indirin!

Heybilet mobil uygulaması ayrıcalıklarından hemen yararlanın ,  bol bol puan , mobile özel kampanyalar ve dahası ...

Serinhisar Hakkında

Serinhisar, Denizli şehrinin bir ilçesidir. Leblebinin başkenti olarak bilinen bu Serinhisar ilçesine otobüs bileti alarak gidilebilir. Serinhisar ilçesi ve Denizli il merkezi arası uzaklık 35 km’dir. Serinhisar ilçesinin nüfusu yaklaşık olarak 15.000’dir. Kültürel zenginliği ile tanınan bu ilçede yöresel lezzetler ve gezilmesi gereken yerler, ziyaretçilerini beklemektedir. Serinhisar, ılıman iklimi ve yeşil tabiatıyla huzur bulmak için uğranması gereken ilk duraklardan biri.

Serinhisar Tarihçesi

Serinhisar ilçesi, Denizli ilinin güneyinde yer almaktadır. Tarihi kayıtlar, Serinhisar'ın antik dönemlerde de var olduğunu göstermektedir. Bölgede yer alan arkeolojik kalıntılar, Hitit, Frig, Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerine ait olduğu düşünülmektedir. Özellikle Bizans döneminde önemli bir yerleşim merkezi olarak kullanılmıştır. Osmanlı döneminde ise ağırlıklı olarak tarım ve hayvancılıkla uğraşılmıştır. Günümüzde ise turizm, tarım ve hayvancılık gibi sektörlerde önemli bir rol oynamaktadır.

Serinhisar’da Gezilecek Yerler

Serinhisar’a otobüs bileti alarak ulaşmayı tercih edenler için ziyaret edilmesi tavsiye edilen bazı tarihi yerler bulunmaktadır. Serinhisar’da gezilecek yerler arasında: Selçuk Hamamı ve Yatağan Bab Türbesi bulunur.

Selçuk Hamamı: Halk tarafından “Selçuk Hamamı” olarak bilinen bu hamamın Beylikler Dönemine ait olduğu bilinmektedir. Hamamın batısında, bulunan 1950 yıllarında inşa edildiği bilinen, Ali Aydın Evi yer almaktadır. Yapılan çalışmalar bu hamamın tarihinin 14-15. Yüzyıla dayandığını göstermektedir. Merkezi Köy Meydanı’nda yer alan bu hamam, taşıdığı tarihi izler nedeniyle görülmeye değer.

Yatağan Baba Türbesi: Serinhisar’ın Yatağan mahallesinde yer akan Yatağan Baba Türbesi’nin üzerinde 1244-1245 tarihleri görüldüğünden bu türbenin Selçuklu dönemine ait bir türbe olduğu anlaşılmaktadır. Yatağan Baba Türbesinin, Anadolu Selçuklu Sultanı Gıyaseddin Keyhüsrev tarafından ilçe sınırlarına yollanan Osman Bey’e ait olduğu bilinmektedir. Osman Bey, Yatağan Baba lakabını, savaşlarını yatarak kazandığı için almıştır.

Serinhisar’da Ne Yenir?

Denizli şehrine bağlı bir ilçe olan Serinhisar’ın meşhur yemekleri arasında pek çok yöresel lezzet yer alır. Serinhisar ilçesi ziyaretçilerinin ve yerlilerinin yemeyi tercih etti bu lezzetler arasında: Leblebi ve Hamus Dolması bulunmaktadır. Serinhisar’a yolu düşenlerin bu lezzetleri tatması gerektiği yerli halk tarafından tavsiye edilmektedir

Leblebicilik: Serinhisar halkının geçim kaynakları arasında en önemlilerinden biri leblebiciliktir. Serinhisar’da leblebi üretimi 1940’lı yıllarda başlamıştır. Serinhisar’da yer alan işletmelerde, soslu, çıtır, acılı, tuzlu, karabiberli, çifte kavrulmuş ve şekerli pek çok leblebi türü satışa sunulmaktadır. Türkiye’nin en büyük leblebi üretim merkezi olan Serinhisar’dan leblebi yemeden dönmek haksızlık olur.

Hamur Dolması: kıyma, soğan, bulgur, kavurma veya kıyma, karabiber, tuz, su malzemeleri ile hazırlanan bu yemek, mayalanan hamur içerisine belirtilen malzemeler ile doldurulmasıyla elde edilir. Pişirildikten sonra yoğurt ve kızgın tereyağ ile servise hazır hale gelen bu lezzet, Serinhisar’ın en sevilen lezzetleri arasında.

Serinhisar’a Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Denizli’nin doğal güzellikleriyle meşhur ilçesi Serinhisar’a otobüs bileti alarak gitmek mümkündür. Serinhisar’a ulaşmak için en elverişli ulaşım aracı olarak otobüs tercih edilir. Denizli ilinden Serinhisar’a birçok otobüs şirketi hizmet verir. Ayrıca Serinhisar’a özel araç ile de ulaşılabilir. Serinhisar’a ile Denizli şehir merkezi arası 35 km’dir. Ayrıca farklı şehirlerden Denizli Çardak Havalimanı’na uçakla seyahat edilerek, Denizli’den Serinhisar’a otobüs ile seyahat edilebilir. Denizli’den Serinhisar’a giden minibüsler de mevcuttur.