En Ucuz Şahinbey Kalkışlı Otobüs Biletleri
En Ucuz Şahinbey Varışlı Otobüs Biletleri
Şahinbey Hakkında
Şahinbey ilçesi, Gaziantep iline bağlı olan ve tarihiyle dikkat çeken bir ilçedir. Şahinbey ilçesinin tarihini yakından tanımak isteyenler Şahinbey otobüs bileti alarak ilçeye ulaşım sağlayabilirler. Şahinbey ilçesi nüfus bakımından Gaziantep'in en büyük ilçesidir. Türkiye genelinde ise Keçiören ve Esenyurt ilçesinden sonra Türkiye'nin en kalabalık ilçeleri listesinde üçüncü sırada yer alır. İlçenin denizden yüksekliği 850 metredir. Karasal iklimin hakim olduğu ilçede yaz ayları kurak ve sıcak geçerken, kış ayları yağışlı ve soğuk geçer. AK Parti himayesinde olan ilçenin belediye başkanı Mehmet İhsan Tahmazoğlu, kaymakamı Hayrettin Çiçek’tir. 2022 itibariyle Şahinbey ilçesinin nüfusu 936351 olarak belirlenmiştir.
Şahinbey'in Tarihçesi
Eski yerleşim yerlerinden biri olan Şahinbey'in tarihi milattan önce 4000’li yıllara kadar uzanır. Konumu dolayısıyla Akdeniz ve Mezopotamya arasında bulunduğu için geçmişte önemli bir yerleşim yeri olduğu tahmin edilir. Hatta tahmin edilenden de eski bir ilçe olduğuna dair yaygın inanışlar mevcuttur. Geçmişte Bizanslılar, Romalılar, Persler, Asurlular ve Hititler tarafından yönetilen bölge daha sonra Selçukluların ve Osmanlıların topraklarından biri haline gelmiştir. Müslüman Türkler tarafından ele geçirilen Şahinbey, türlü değişimlere uğramış ve günümüzdeki son halini alarak Türk topraklarından biri olarak kalmıştır.
Şahinbey'de Gezilecek Yerler
Tabak Hamamı: Şahinbey ilçe merkezine bağlı olan Bostancı Mahallesinde bulunur. Özellikle kadın ziyaretçilerin ilgisini çeken bu hamam, göz alıcı ve şıktır. Osmanlı Devleti tarafından 17. yüzyılda inşa edildiği bilinen bu hamamda sıcak, ılık ve soğuk bölümler mevcuttur. Mimarisi ve özellikleriyle dikkat çeken hamam, tüm ziyaretçilere açıktır.
Gaziantep Arkeoloji Müzesi: 1944 yılında açılan bu müze, ilçeye gelen yerli ve yabancı turistlerin fazlasıyla ilgilendikleri bir müzedir. Müze kartı olan ziyaretçilerin ücretsiz olarak girebildiği Gaziantep Arkeoloji Müzesi'nde binlerce eser sergilenir. Müze her gün açık olduğu için hafta sonu da dahil olmak üzere herhangi bir günde müzeyi ziyaret etmek mümkündür.
Gaziantep Kalesi: Kalenin tam olarak hangi dönemden günümüze ulaştığı bilinmese de Roma döneminden kaldığı tahmin edilir. Aynı zamanda geçmişte Kanuni Sultan Süleyman tarafından restore edildiği de iddia edilir. Hem Şahinbey ilçesi hem de Gaziantep ili için oldukça önemli olan bu tarihi yapı, il merkezini ve ilçeyi ziyaret edenler tarafından mutlaka görülmelidir.
Şahinbey'de Ne Yenir?
Şahinbey'in meşhur yemekleri şöyle sıralanabilir;
Ayva Kebabı: Antep il merkezinde ve Şahinbey ilçesinde meşhur olan kebap çeşitlerinden biridir. Oldukça lezzetli ve doyurucu olması dolayısıyla il merkezine ve ilçe merkezine dışarıdan gelenler tarafından da ilgi görür. Ayva, kuzu kuşbaşı eti, kapya biber, domates salçası, sıvı yağ, tereyağı, sıcak su, tuz ve karabiber kullanılarak hazırlanır.
Firik Pilavı: Şahinbey ilçesi de dahil olmak üzere Antep'in genelinde sık tüketilen pilav çeşitlerinden biridir. Yöresel bir lezzet olması dolayısıyla ilçeyi ziyaret edenlerin de severek tükettiği ve merak ettiği pilav çeşitlerinin başında gelir. Klasik bulgur pilavından farklıdır. Firik, pilavlık bulgur, yeşil mercimek, biber salçası, soğan, sıvı yağ, tereyağı, tavuk suyu, karabiber, pul biber ve tuz kullanılarak hazırlanır.
Şahinbey'e Ulaşım Nasıl Sağlanır?
Şahin bey ilçe merkeziyle Antep il merkezi arasında yaklaşık 20 km mesafe bulunur. Şahinbey ilçesi bağlı olduğu Antep il merkezine nispeten yakın olan ilçelerden biridir. Şahsi araçla ya da araç kiralayarak il merkezinden ilçe merkezine tahmini varış süresi 30 dakikadır. Ancak Antep il merkezinden Şahinbey otobüs bileti alıp toplu taşıma kullanarak il merkezinden ilçe merkezine tahmini varış süresi 55 dakikadır.
En Çok Seyahat Edilen Otobüs Rotaları
Şahinbey
Hava Durumu
Sefer Süreleri
Şahinbey
Seferli Otobüs Firmaları