En Ucuz Pınarhisar Kalkışlı Otobüs Biletleri
En Ucuz Pınarhisar Varışlı Otobüs Biletleri
Pınarhisar Hakkında
Pınarhisar, Kırklareli ilimize bağlı bir ilçedir. Pınarhisar ilçesine ulaşmak için Pınarhisar otobüs bileti alarak ilçeye ulaşım sağlanabilmektedir. Pınarhisar ilçesine çeşitli illerden hava yolu, kara yolu ve demiryolu ile ulaşım sağlamak mümkündür. Hem kış ve yaz sezonunda ziyaretçilerini ağırlamaktadır. Doğa güzelliği ve köklü gelenekleri ile gezilip görülmesi gereken birçok turistik yere sahip olan bu ilçemiz yerli ziyaretçiler başta olmak üzere yabancı ziyaretçilerimize de ev sahipliği yapan bir yerdir.
Konum: Pınarhisar, Ülkemizin eski İstanbul yolu üzerinde Lüleburgaz-Kırklareli yol kavşağındadır. İl merkezine uzaklığı 34 km’dir.
Nüfusu: Pınarhisar ilçesinin, Türkiye İstatistik Kurumunun yapmış olduğu en yakın tarihli sayımına göre ( 2020) 17.828 olarak belirlenmiştir.
Yeryüzü Şekilleri: Pınarhisar dağlık, ovalık ve platolardan oluşan bu ilçe, 575 kilometrekarelik bir alana kurulmuştur. Rakımı ise 192 metredir.
İklimi: Pınarhisar ilçesi yazları sıcak ve kurak, kışlar soğuk ve yağışlıdır. Fazla yağışlar görüldüğünde Ergene Ovası, nehrin taşması sebebiyle sular altında kalmaktadır. Kış aylarında balkanlardan gelen soğuk havadan etkilenmektedir.
Ekonomi: İlçede tarım ve hayvancılık faaliyetleri görülmektedir. Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılığın yanı sıra buğday, ayçiçeği, badem, ceviz ve kiraz da yetiştirilmektedir.
Pınarhisar’ın Tarihçesi
Kırklareli ilinde yer alan Pınarhisar’ın tarihi antik dönemlere kadar uzanmaktadır. Tarihte Trak, Roma, Bizans, Makedonyalılar, Büyük İskender egemenliğinde kalmıştır. Pınarhisar, Osmanlının Kuruluş döneminde Osmanlı Devletine geçmiştir. Dönem itibariyle çeşitli medreseler, okullar, saat kuleleri, çeşmeler, su kemerleri, telgrafhaneler, hanlar, hamamlar ve kervansaraylar yapılmıştır. Osmanlı devletinin yıkılış sürecine girmesi ve Osmanlı- Rus Savaşlarının yaşanmasıyla buralara yoğun göçler yapılmıştır. İstanbul’a da yakın olması sebebiyle tampon bölge konumunda yer aldığından çeşitli milletler bu bölgede yaşamaya başlamıştır. Cumhuriyet dönemi sonrasında Nüfus Mübadelesinin gerçekleşmesiyle nüfus daha da artmıştır. Pınarhisar 1953 yılında ilçe olmuştur.
Pınarhisar İlçesinde Gezilecek Yerler
Ülkemizin Trakya’da yer alan Pınarhisar ilçesine, hava yolu, kara yolu ve demiryolu kolayca ulaşım sağlanabilmektedir. Bu ilçemize yapılan en kolay ulaşım Pınarhisar otobüs bileti satın almaktır, sonrasında bu tarihi ilçeyi ziyaret edebilirsiniz. Pınarhisar gezilecek yerler aşağıdaki gibi sıralanabilir;
Pınarhisar Kalesi: Bizans döneminde inşa edilmiş, Osmanlı İmparatorluğu döneminde onarılmıştır. Kale ilçenin kuzeyinde, yapılanmanın olmadığı bir tepe üzerine inşa edilmiştir.
Hisarlar: Bizans dönemine ait bu hisarlar az derin ve kuyu vadiler üzerine inşa edilmiştir.
Poyralı Köyü Kültür Evi: Geleneksel yöntemler ve tezgâhlarda işlenen el dokuması ürünler sergilenmektedir.
Poyralı Şehitliği: İlçe merkezine 5 km uzaklıkta bulunan Balkan Harbinde şehit düşen kahramanlar adına yapılmış bir anıttır.
Kaya Manastır: Kayaların içleri oyularak yapılmış olup aha çok kaya mezarları andırmaktadır.
Sultanlar Yolu: I. Viyana seferi sırasında Kanuni Sultan Süleyman tarafından kullanılan sefer yolu bu bölgeden geçmektedir. Bu yol Viyana Simmering ile Topkapı sarayı arasında yer alan bir güzergâhtır. Yerli ve yabancı turistlerin sıklıkla ziyaret ettiği bir yerdir.
Pınarhisar’da Ne Yenir?
Ülkemizde yer alan tüm ilçelerin kendine has birçok yöresel ve özel yemeği bulunmaktadır. Bu yemekler özel günlerde, kutlamalarda ve festivallerde hazırlandığı gibi günün her saatinde de tüketilmektedir. Pınarhisar ilçesini ziyaret ettiğiniz zaman mutlaka tatmanız gereken Pınarhisar’ın meşhur yemekleri şu şekilde sıralanabilir;
Yeşil Mercimek Çorbası: Yeşil mercimek, yarma, nohut, tereyağı ve baharatlarla hazırlanan yöresel ve pratik bir çorbadır.
Soğan Pidesi: El açması hamurun içerisine soğan, tuz, pul biber ve maydanozlu iç harç koyularak fırında pişirilmektedir. Soğan pidesinin yanında ise; Ayran, cacık, salata ya da yoğurt da tercih edilmektedir.
Pınarhisar’a Ulaşım Nasıl Sağlanır?
Kırklareli ilimizin Pınarhisar ilçesine hava yolu, kara yolu ya da demiryolu ile ulaşım hizmetleri sağlanabilmektedir. Özel aracınız ile ziyaret edebileceğiniz bu ilçeye Pınarhisar otobüs bileti satın alarak da ulaşım sağlayabilirsiniz. İlçeye her yönden ulaşım imkânı sağlanmaktadır. Yakınlık sebebiyle Edirne, İstanbul, Bolu, Bursa ve Çanakkale şehirlerinden birçok ziyaretçi ilçeyi ziyaret etmektedir. Kırklareli ilinin Pınarhisar ilçesine gidilecekse araç değiştirmeden direk olarak ulaşabilirsiniz. Otobüs ile seyahat edilecek ise terminale ulaştıktan sonra şehir içi otobüsler de tercih edilebilir. Kırklareli’ne 34 km uzaklıktadır.
Kırklareli Pınarhisar ilçesine ulaşım için hava yolunu tercih edecek misafirlerimiz, bulundukların şehrin havalimanından Tekirdağ Çorlu ilçesinde bulunan Çorlu hava limanına gidebilirler. Çorlu havalimanından özel araçla ya da toplu taşıma araçlarıyla da ulaşmak mümkündür. Demiryolu hizmeti de mevcuttur. Pınarhisar ilçesi demiryolu ile Edirne, Kırklareli, Babaeski, Lüleburgaz ve Uzunköprü’ye bağlıdır. Gara ulaşım sağlandıktan sonra şehir içi otobüsler ya da ticari taksilerle ulaşım sağlanabilmektedir.
En Çok Seyahat Edilen Otobüs Rotaları